Més futbol

MIC 2011

Competència a la graderia

Observadors de clubs de primer nivell procuren que no se'ls escapi cap perla

Els partits del mundialet tenen un bon seguiment a la graderia. Els equips més propers tenen l'ajuda incondicional dels familiars. Conjunts de més renom solen ser l'atracció per als aficionats àvids de futbol i en les fases finals l'afluència de públic –coincidint també amb el cap de setmana– multiplica la dels primers dies. Però als camps, asseguts o a peu dret, també hi ha professionals, com els observadors d'un munt de clubs, atents als partits i amb les llibretes –o eines tecnològiques diverses– a punt per si cal remarcar algun jugador que tingui bona pinta.

Els principals clubs de les lligues europees més fortes tenen present el MIC. «N'hi ha de tot Europa. Alguns tenen representants aquí i altres els envien des dels clubs», explica Josep Maria París, membre de l'organització que assumeix el control dels observadors. París s'activa força abans de Setmana Santa. «Un mes o dos abans, contacto amb clubs de tot Europa i els faig arribar informació perquè s'organitzin». No tots responen, però això no vol dir que només assisteixin al MIC els que s'identifiquen. París calcula que hi ha «entre trenta i quaranta» clubs amb observadors al torneig. «Els més grans d'Anglaterra i d'Itàlia hi són, i també n'hi ha de França i d'Alemanya. Aquest any, fins i tot el Xakhtar. Imagina't on arriben les referències».

Molts responsables de scouting dels clubs més potents coincideixen sovint en esdeveniments destacats. És un món relativament petit i força tancat i és habitual que, d'un partit determinant, s'enduguin referències molt similars dels jugadors que tenen alguna cosa més. Després, ja és qüestió d'ampliar el seguiment i, si cal, anar a pescar, cadascú fent valer els seus valors, la seva força.

El Barça, amb un tècnic per categoria

Els clubs de referència de casa nostra també aprofiten l'oportunitat de veure jugadors de molts llocs en pocs dies i a prop. El Barça, per exemple, que no es perd cap cita de base de nivell que es faci arreu del món, també té ben present el mundialet. De fet, hi destina un observador per a cada categoria. Els tècnics són coordinats per l'amerenc Pep Boada, que també hi fa seguiment. És qüestió d'evitar que s'escapi cap sorpresa, però també d'acumular informes sobre alguns dels nombrosos jugadors dels quals reben referències constantment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)