Nàstic

Nàstic

Quatre quilos menys

Ha viscut onze mesos de patiment: va agafar un Nàstic en regressió i el va salvar al final, i ara ha estat víctima d'un inici nefast

Les lesions, els fitxatges tardans i les errades puntuals d'alguns jugadors no l'han ajudat gens

Ho tenia bastant assumit després de perdre al Miniestadi el tercer partit en una setmana. El dia abans de ser destituït, Joan Carles Oliva feia cara de cansat i de resignat, i lamentava que des que va arribar al Nàstic el 6 de desembre de la temporada passada per rellevar Luis César tot havien estat patiments. Va confessar que havia perdut quatre quilos per les preocupacions, els nervis i la pressió viscuts durant aquests onze mesos. Els primers sis van acabar amb la permanència, segellada en la penúltima jornada després d'una recta final complicada. Oliva havia agafat un equip cuer i en dinàmica negativa i havia aconseguit fer-lo reaccionar, per bé que el seu debut no hauria pogut ser pitjor: 6-1 a Granada. A partir de llavors, l'equip es va convertir en un bloc basat en la solidesa defensiva i, en atac, en la mobilitat a les mitges puntes. L'aportació de Felipe Sanchón i Álex Bergantiños, dos jugadors que ell va demanar al gener, va ser clau.

El consell d'administració esperava que la línia ascendent amb què el Nàstic havia acabat la temporada tingués continuïtat en l'actual, i per això va decidir renovar Joan Carles Oliva. El tècnic, però, no ha tingut sort aquesta campanya. D'entrada, alguns fitxatges es va endarrerir i alguna de les peticions que havia fet ell mateix –un central per tapar la marxa de Sergio Díaz i un davanter centre per fer la competència a Powel– no van arribar mai. De fet, durant la pretemporada, Oliva va criticar sense embuts, amb la seva sinceritat característica, la falta d'operativitat del Nàstic en el procés de fitxar. Fa dues setmanes, també va fer unes altres declaracions polèmiques, en què lamentava la falta de suport del consell i el fet d'haver perdut en pocs dies la credibilitat guanyada en set mesos. Al president, José María Fernández, no li van agradar gens aquestes paraules. Les baixes per lesió de jugadors importants en la seva manera de jugar –Mairata i Xisco Campos per mantenir l'equip ferm al darrere i Longás, Morán i Tuni per tenir protagonisme amb la pilota–, i les errades puntuals comeses per alguns dels seus futbolistes, no l'han ajudat gens a millorar la situació.

Cinquè canvi de tècnic en cinc anys

Des de l'ascens a primera el juny del 2006, la banqueta del Nàstic ha tingut poca estabilitat. Luis César va començar la temporada de primera, però no va trigar a ser substituït per Paco Flores, que va acabar la campanya sense poder salvar el Nàstic i no va ser renovat. Per a la campanya 2007/08 l'entitat grana va confiar en Javi López, però no va complir les expectatives i va ser rellevat per César Ferrando al gener. El tècnic valencià va millorar la dinàmica de l'equip, un fet que li va valer la renovació. El curs següent, el 2008/09, és l'únic dels últims anys en què no hi ha hagut destitució de l'entrenador a mitja temporada, amb l'equip sempre a la zona mitjana. L'any següent, la sintonia decaient entre Ferrando i l'afició va forçar la seva dimissió i l'arribada de Luis César, que va salvar l'equip d'un pèl. El curs 2010/11 va començar malament per al tècnic gallec, que va ser rellevat al desembre per Oliva, que ara ha viscut la mateixa experiència que Luis César.

11 mesos
Oliva va ser presentat el 6-12-2010 i va ser destituït el 30-10-2011.
41
punts de 114
possibles ha obtingut Oliva en 38 partits amb el Nàstic: 37 de 81 (27 partits) la temporada passada i 4 de 33 (11 partits) aquesta campanya. En total, 32 gols a favor i 48 en contra.
10
victòries.
Totes són de la temporada passada.
11
empats.
Els 4 punts d'aquest curs són fruit de 4 empats.
17
derrotes.
N'ha acumulat 7 en els 11 partits dirigits aquesta temporada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)