Nàstic

Nàstic

El temps com a requisit

El Nàstic sempre ha necessitat unes setmanes abans de respondre en els últims tres canvis a la banqueta

Luis César va guanyar per primer cop en el seu tercer partit, Joan Carles Oliva en el quart i César Ferrando quan portava sis jornades

Jorge d'Alessandro ja és el quart nom de la llista de tècnics que han arribat a Tarragona amb la temporada començada des que el Nàstic va tancar el seu breu pas per primera. César Ferrando, Luis César, Joan Carles Oliva i el mateix d'Alessandro, quatre perfils i dues tasques encomanades. Els dos primers van venir a il·lusionar una parròquia desencisada. El darrer parell, en canvi, amb la fita ineludible d'apagar el foc abans no cremi del tot.

D'Alessandro, doncs, afronta el partit de diumenge contra el Sabadell amb l'objectiu clar de fer reaccionar l'equip al més aviat possible per posar fi a l'estancament que ha dut els grana a la cua. Això sí, per aconseguir-ho haurà de revertir un dels trets característics del Nàstic després de canviar de tècnic: que les reaccions no són immediates. A Tarragona, del tòpic tècnic nou, victòria segura, res de res. Tot canvi requereix de temps. Si no, que li ho diguin a César Ferrando, que va ser qui va tenir més problemes alhora de fer revifar l'equip, que anava dissetè quan va arribar el gener del 2008. I és que el de Tavernes de la Valldigna va necessitar sis jornades per obtenir el primer triomf. Aquell curs, tot i l'ambició del projecte iniciat per Javi López, el Nàstic va haver de patir i no va segellar la salvació fins que quedaven dues jornades per al final, gràcies a una ratxa de quatre triomfs i nou partits sense perdre.

La permanència, precisament, ha estat en els últims anys la fita que ha valgut la renovació dels tècnics. Aquí és on els entrenadors no se n'han acabat de sortir. Només Ferrando ha estat capaç de començar i acabar una temporada a la banqueta grana: la 2008/09 (10è amb 57 punts). Això sí, cada cop va haver-hi menys comunió entre el tècnic i l'afició i, tot i estar-hi una bona part del curs següent, el març del 2010 va ser acomiadat i va tornar Luis César.

Precedents a canviar

Els darrers dos tècnics no van necessitar tant temps com César Ferrando a fer reaccionar l'equip, tot i que ben segur que d'Alessandro intentarà canviar-ne el debut: un 6-1 en contra. Luis César al camp del Llevant i, Oliva, a Granada. L'entrenador gallec, que va agafar el Nàstic novè, no va trigar gaire a aconseguir bons resultats, tot i que després es van tornar a revertir. Va aterrar a Tarragona en la jornada 28, en la 30 ja havia aconseguit el primer triomf i, en la 34, l'equip era desè i la salvació semblava amarrada. Això sí, una ratxa de sis derrotes i un empat va sembrar els dubtes i va posposar la permanència a la penúltima jornada, en què els grana van guanyar a casa contra l'Elx (3-1).

Oliva, en canvi, va asseure's per primer cop a la banqueta del Nàstic en una situació més delicada –en la jornada 16 i amb l'equip cuer– i va necessitar quatre partits per aconseguir el primer triomf i nou per treure'l de la zona de descens. Això sí, a partir de la jornada 27, els grana no van tornar a trepitjar cap de les últimes quatre posicions, tot i que hi eren ben a prop. Així, la salvació es va haver de solucionar com en l'any anterior: amb patiment i en el penúltim matx, amb un triomf contra l'Albacete (2-1).

Doble opció
Els tres antecessors d'Alessandro van acabar la temporada i van començar la següent.
26
mesos
va estar Ferrando a la banqueta grana. Luis César hi va asseure nou mesos i, Oliva, onze.
6-1
en contra.
Així van debutar els dos últims tècnics: Luis César i Joan Carles Oliva.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)