Nàstic

Més deute i sense nous accionistes de referència

Nàstic. La junta general, amb un dèficit d'un milió d'euros sobre la taula, escenificarà avui la dimissió anunciada del consell, que haurà de continuar provisionalment per falta d'alternatives

La junta general d'accionistes del Nàstic d'aquest vespre (a dos quarts de vuit al Palau de Congressos de Tarragona) escenificarà la delicada situació institucional i econòmica de la SAE. S'hi presentarà el dèficit corresponent a l'exercici 2010/11 d'un milió d'euros i un pressupost en contínua reducció –per sota dels 6 milions– i es visualitzarà la falta de consellers amb un pes accionarial significatiu.

El consell d'administració, tal com va anunciar el 30 d'octubre –el dia de les destitucions d'Oliva i Nogués–, presenta avui la dimissió, però com que durant aquest mes i mig no s'han trobat persones o grups empresarials disposats a invertir i entrar en el consell –ni la crisi econòmica ni la situació esportiva de l'equip hi han ajudat–, l'òrgan directiu haurà de continuar de manera provisional. Ahir a la nit, el consell es va reunir per tractar, abans de la junta, aquest tema i si José María Fernández continua com a president o si el substitueix Josep Maria Andreu. No es va arribar a cap acord i les converses es reprendran avui al migdia. Sigui qui sigui el president, el consell haurà de mantenir-se uns mesos més, fins que surtin inversors que facin front a la necessària ampliació de capital d'1.500.000 euros, que també s'haurà d'aprovar avui. Aquest fet hauria de permetre l'entrada al consell d'algun inversor, que passaria a ser l'accionista més important, amb prop del 20% de les accions. De moment hi ha l'opció del grup de Qatar Diar, propietari de la Marina Port Tàrraco, tot i que també hi ha converses amb diferents empreses tarragonines, que obtindrien paquets inferiors. El que de moment és el màxim accionista, l'Ajuntament –per bé que no participa en la presa de decisions–, ja ha dit que no prendrà part en l'ampliació de capital, de manera que el seu pes accionarial continuarà disminuint.

Josep Maria Andreu i Jordi Virgili són els dos únics accionistes amb un pes accionarial important que formen part del consell d'administració, completat només pel president, José María Fernández, Antoni Vallverdú i Juan Morán. Els altres accionistes forts –Hormipresa, José Luis García, José Luis Vilar i Joan Alegret– han anat sortint del consell i ja no en formen part.

La junta també haurà d'aprovar un dèficit d'un milió d'euros, causat, sobretot, per la destitució de Luis César i pels fitxatges de l'últim mercat d'hivern. Aquest dèficit, afegit al que s'arrossega, eleva el deute total del Nàstic a més de 8 milions d'euros. Els accionistes coneixeran en la junta el pla de viabilitat engegat per sanejar l'economia, controlant les despeses –s'han reduït de 4 milions respecte de l'exercici anterior– i no fixant pressupostos inassolibles.

LA PRESIDÈNCIA

El consell es reuneix al migdia i podria decidir que Andreu serà el nou president

NÚMEROS VERMELLS

El milió d'euros de dèficit de l'exercici fa pujar a 8 milions el deute acumulat

CAPITAL A AMPLIAR

Calen inversors perquè aportin 1.500.000 euros; un grup de Qatar és una opció

CONSELL REDUÏT

Andreu i Virgili són els dos únics consellers amb un pes accionarial significatiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)