Nàstic

Nàstic

El segon equip menys golejador de la categoria

Es poden comptar amb una mà

Tot i que Longás es va estrenar a Montilivi, només cinc jugadors del Nàstic han marcat des de l'inici de la temporada

A banda de Powel (8), tan sols Morán i Adrián Luna, amb dos, n'han fet més d'un

Un dels problemes més greus que té el Nàstic aquesta temporada és la seva falta de gol i l'excessiva dependència de l'ara lesionat Berry Powel, que amb 8 dianes aglutina la meitat de les que ha fet tot l'equip. I és que a banda del davanter holandès, només quatre jugadors més, Morán, Luna, Tuni i Longás, que es va estrenar la jornada passada a Montilivi, han vist porteria aquesta temporada amb la samarreta grana. A sobre, d'aquests, només el madrileny i l'uruguaià, amb dues dianes cadascun, han fet més d'un gol. Per arribar als 16 que té el conjunt tarragoní, s'hi ha de sumar el que es va fer el jugador del Recreativo Borda en pròpia porteria. L'equip troba a faltar l'aportació golejadora de jugadors com ara Peragón –1.163 minuts–, Borja Viguera –434 minuts– i Eloy Gila –572 minuts–, i així no és d'estranyar que el Nàstic sigui el segon equip que fa menys gols de la categoria, només superat pel cuer, el Cartagena, que en 18 jornades només ha estat capaç de marcar 9 dianes.

Cap equip amb menys golejadors

Si Longás no hagués fet el primer gol de la temporada després de més d'un any sense marcar –l'anterior que va fer va ser en la jornada 15 de la campanya passada amb el Cartagena–, el Nàstic seria ara mateix l'equip amb menys golejadors diferents. De fet, es pot dir que ho continua sent, ja que només hi ha un equip, que com no podia ser d'altra manera és el Cartagena, en què els jugadors que hagin marcat es poden comptar també amb els dits d'una mà. A l'altre costat de la balança, la dels equips en què el gol està més repartit, hi ha el líder, l'Elx, el Valladolid i el Xerez, que podrien fer un onze inicial complet amb jugadors que ja saben què és celebrar un gol en aquestes divuit jornades disputades.

Cap defensa o mig centre

En les temporades anteriors, tot i que el gol també li ha escassejat, el Nàstic es caracteritzava pel fet de ser un equip que treia molt de profit de les accions a pilota aturada i de la capacitat rematadora d'homes defensius com ara Pere Mairata i, una mica més avançat, Rodri. Sense anar més lluny, entre ells dos la temporada passada van aconseguir cinc gols –tres el mallorquí i dos el valencià–. Enguany, cap dels dos encara no ha marcat. En el cas de Mairata, probablement perquè les lesions li han impedit tenir més protagonisme –només ha disputat set partits i 550 minuts–. Pel que fa a Rodri, no es pot dir que sigui qüestió de jugar o no, ja que fins ara ha participat en 14 partits i acumula 1.244 minuts sobre el terreny de joc.

No és nou d'aquest any

El Nàstic ja fa temporades que es caracteritza pel fet de ser un equip molt poc productiu en atac, com així ho indiquen les dades de les dues últimes temporades. En l'última, en aquest mateix punt del campionat, un cop disputades les primeres 18 jornades de lliga, els grana només havien marcat 13 gols, tres menys que ara. I només amb sis golejadors diferents, que a final de temporada van acabar sent onze. Aquesta falta de poder atacant va obligar el club a contractar en el mercat d'hivern jugadors com ara Borja Viguera, Felipe Sanchón i Bergantiños, que també van aportar el seu gra d'arena de cara a porteria, clau per salvar l'equip tot i que no gaire per fer augmentar el nombre de gols a final de curs, que va quedar en 37. Fa dues temporades, la xifra era una mica millor, de 17 dianes en els 18 primers partits, i també l'aportació de la plantilla, amb vuit jugadors diferents que havien vist porteria. Al final van acabar sent 13, amb un total de 42 gols.

16
gols
ha marcat només el Nàstic en les 18 jornades que s'han disputat fins ara.
11
jugadors
diferents han marcat en l'Elx, el Valladolid i el Xerez, els tres equips que tenen més repartits els seus gols.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)