Nàstic

YAGO AGUILAR

DIRECTOR DEL FUTBOL BASE DEL NÀSTIC

“Hi ha bona matèria primera per nodrir el primer equip”

Més enllà del debut de jugadors de casa en el primer equip, Yago Aguilar recorda que “l'objectiu és que s'hi consolidin”

Creu en les condicions actuals, “s'obren més portes” als jugadors del planter

Una carrera en el futbol de base
Des del juliol del 2007, Yago Aguilar és el director del futbol de base del Nàstic. Abans va exercir durant dos anys el mateix càrrec en el Lokomotiv de Tbilisi de Geòrgia. En el Nàstic també havia estat entrenador de diversos equips de base, des de benjamins fins a cadets, i segon tècnic a la Pobla de Mafumet, quan estava a primera catalana.
Estem satisfets amb com s'està situant el nostre futbol de base; la competència a Catalunya és gran i ens fa millors a tots

E n els últims anys, diversos jugadors formats en el futbol de base del Nàstic, ja sigui des de categories inferiors o només en el filial, la Pobla de Mafumet, han debutat en el primer equip. Enguany, Sergio Juste s'hi ha consolidat. Al capdavant d'un ventall de tècnics i preparadors, hi ha el director del futbol de base, Yago Aguilar.

Què ha canviat en el futbol de base del Nàstic des de la seva arribada, fa més de quatre anys?

Crec que ens hem anat situant en el panorama futbolístic, hem nodrit el primer equip de jugadors en moments puntuals i ara alguns s'hi consoliden. A més, la Pobla s'ha afermat a tercera, cada cop amb un equip més jove.

Què falta per veure més jugadors de casa en el primer equip?

Quan fa uns anys ja debutaven alguns jugadors, l'objectiu era que s'hi consolidessin. Amb Sergio Juste ho hem aconseguit. Esperem que no sigui l'últim perquè hi ha una bona matèria primera. Això sí, s'ha de donar la possibilitat i esperar el moment i tenir paciència, que no és fàcil.

Com s'explica el cas dels germans Oriol, ara a primera, i que no van debutar mai en el Nàstic?

Quan va ser el moment, tant jo com Santi Coch vam donar la nostra opinió. Se'ns va escoltar i el club va prendre una decisió. Ara el moment és un altre i se'ns obren més portes.

Fins a quin punt és important el paper del filial, la Pobla?

És l'equip més important del futbol de base, ja que és el pas immediat al primer equip. I no oblidem que és a tercera amb un equip molt jove. Ara passen una mitjana de quatre o cinc juvenils per any, que era una prioritat que em vaig marcar a l'arribar.

Les instal·lacions del Nou Estadi no són les millors possibles. Com afecta això el futbol de base?

L'índex de lesions havia pujat i és un dels motius perquè els juvenils o els cadets juguin en altres camps, com ara a la Pobla o a Camp Clar. Intentem fer la feina el millor possible, però les instal·lacions ens limiten molt i ens marquen també la imatge.

En quin graó es pot situar el futbol de base del Nàstic respecte d'altres clubs catalans?

A Catalunya el nivell és molt bo i la competència, tot i que no puguem lluitar amb el Barça o l'Espanyol, ens fa millors a tots. Estem satisfets amb com ens estem situant, tot i que hi ha altres clubs, com ara la Damm, el Cornellà i el Girona, que també estan treballant molt bé.

Com afectaria el futbol de base un possible descens del Nàstic?

A banda que la Pobla no podria pujar, esportivament no hauria d'afectar-nos. Però és clar que si, a causa del descens, hi hagués una retallada pressupostària per al futbol de base, seria molt difícil mantenir la situació actual.

Acaba contracte al juny. Com està la seva renovació?

Està aturada i em començo a preocupar. No pel meu futur, sinó pel de la base, perquè la planificació de la propera temporada demana temps. Sempre prioritzaré estar aquí, però no m'agradaria deixar passar coses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)