Nàstic

El Nàstic i l'objectiu de les deu victòries

Tot un repte. L'equip grana, que només ha guanyat dos partits fins ara, es marca la fita d'aconseguir la meitat dels 72 punts que queden en disputa per aconseguir la permanència

Que la salvació no és una fita fàcil per al Nàstic ho demostren les xifres. Per garantir-se la permanència, l'equip grana, que ara mateix només té 13 punts –a 5 de la zona de permanència–, ha d'arribar, o acostar-se molt, als 50 punts. És a dir, si en 18 jornades de lliga només ha estat capaç d'aconseguir 13 punts, en les 24 que falten n'ha de sumar 36. És, justament, la meitat dels 72 punts que queden en joc, entre els tres partits que falten per completar la primera volta i tota la segona. És el propòsit d'any nou dels grana i que el tècnic, Jorge d'Alessandro, quantifica en “deu victòries i uns quants empats”. No és una empresa fàcil, però tant l'entrenador argentí com els jugadors hi posen optimisme i es remeten a la bona actitud de la plantilla, tant en el treball diari com en els partits, en què l'equip grana, asseguren, no ha estat inferior a cap rival i, sovint, li ha faltat sort per puntuar.

Potser perquè és un repte molt difícil, alguns jugadors del Nàstic prefereixen no fer gaires números i anar, com diu el tòpic, partit a partit. “La situació és complicada i l'únic que ens salvarà és pensar a aconseguir els tres punts cada setmana. Hem de pensar només en el següent partit i intentar guanyar-lo, i no mirar més enllà”, assegurava ahir l'extrem dret Álvaro Rey, que considera que el partit de dissabte a la tarda contra el Múrcia al Nou Estadi “és una final” que s'ha de guanyar, tant per la necessitat de puntuar com per demostrar als aficionats que l'equip treballa amb molt intensitat i fa tot el possible per guanyar.

Mes de gener clau

La plantilla del Nàstic és conscient que per assolir l'objectiu marcat és indispensable completar un bon mes de gener, que es presenta clau. Tres dels quatre partits d'aquest mes es disputen al Nou Estadi, de manera que aconseguir un bon números de punts en aquests compromisos milloraria moltíssim el panorama. Després de rebre un irregular Múrcia, vuitè classificat, el Nàstic es desplaçarà al camp del Celta, el divendres 13 de gener, per enfrontar-se amb un equip en bona dinàmica i que ocupa plaça de fase d'ascens. Tot seguit, l'equip tarragoní afrontarà dos partits seguits al Nou Estadi. Primer, en el partit que tancarà la primera volta, rebrà l'Elx, l'equip més en forma de la categoria. És el líder i acumula onze jornades sense perdre, amb set triomfs i quatre empats. L'equip grana tancarà el mes de gener amb un altre duel compromès, ja que encetarà la segona volta amb la visita de l'Almeria, que actualment és el cinquè classificat.

Només ha sumat 13 punts en 18 jornades, i ara n'ha d'aconseguir 36 en 24
L'equip afronta ara un tram clau: tres dels quatre propers partits són a Tarragona

Álvaro Rey avala Ezequiel

Álvaro Rey va coincidir en el planter del Betis amb un dels objectius del Nàstic per reforçar la banda esquerra: Ezequiel Calvente (a la imatge). És per això que el coneix bé i en destaca la capacitat de desequilibri i la velocitat. “Si ve, serà un bon fitxatge”, afirma Álvaro Rey, que ja està a punt per tornar després de superar una lesió que l'ha mantingut dos mesos de baixa. Per tornar a l'equip, però, Álvaro Rey té ara la competència a la banda dreta de l'últim fitxatge grana, Dani Abalo. “És un futbolista jove, però contrastat. És molt bo per a mi tenir competència”, diu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)