Sabadell

Torna el joc de toc

Sabadell. El conjunt arlequinat ha recuperat la identitat futbolística de la primera part de la competició. Ara, a més de ser fort en defensa, ha recuperat la possessió de la pilota

“Nosaltres no renunciem a tenir la pilota, són els rivals els que ens la prenen.” La frase és de Lluís Carreras i és una resposta als moments en què l'equip destacava molt més per la seva solidesa defensiva i que no tenia la possessió de la pilota. Ara, però, això ha canviat. En els últims partits, el Sabadell ha estat molt més recognoscible i ha tornat al bon camí dels resultats gràcies a la possessió de la pilota. L'equip ha madurat en defensa i ho ha notat en la confiança, també, amb què és capaç de tocar la pilota.

El Sabadell, però, ha patit moltes transformacions al llarg del curs. Després d'un inici en què destacava pel joc obert i alegre, es va iniciar una fase de grisor en què els resultats demanaven certa eficiència defensiva. Aquesta eficiència va fer que l'equip deixés de produir futbolísticament tant com a l'inici, el que semblava una renúncia als seus principis. Carreras assenyalava que no havien renunciat a res, que l'única cosa que havia canviat era “la intensitat defensiva” i que els rivals també jugaven.

Filosofia intacta

El temps ha acabat donant la raó al de Sant Pol de Mar, que ha mantingut la possessió de pilota com un imperatiu innegociable. Més enllà de moments puntuals en què voluntàriament hi ha renunciat per tal d'amarrar resultats favorables (com ara la segona part contra el Deportivo) la filosofia ha quedat intacta. I una prova ben clara és que l'equip, un cop ha recuperat la confiança en els resultats, ha tornat a fer partits notables a còpia de tocar i tocar.

Els exemples més clars van ser els partits contra el Deportivo i l'Hèrcules, sobretot el segon, en què a més l'equip va tenir notables ocasions de gol. Totes precedides de possessions de pilota en què participava gairebé tot l'equip. “Fa uns partits que hem millorat al darrere però després quan tenim la pilota, hem de seguir amb la nostra filosofia que és tocar, jugar i arribar a dalt”, indicava Juanjo Ciércoles, l'home que obre la porta a la sortida de pilota de l'equip, en una entrevista la setmana passada.

Des del cos tècnic són conscients que no hi ha una altra alternativa per guanyar i fer gols que fer-ho amb el joc que ha dut l'equip fins a la segona divisió a causa de les característiques dels jugadors. Els detalls defensius que s'hagin pogut millorar són un afegitó al que sempre ha estat la filosofia del Sabadell des que va arribar Carreras i tot i el que hagi pogut semblar, el joc de toc arriba i se'n va però la idea sempre s'ha mantingut.

CONVERGÈNCIA

L'equip ha reunit el bon futbol de l'inici amb la millora defensiva de l'últim tram

FILOSOFIA

Malgrat el que es podia pensar, l'equip mai no ha renunciat al seu estil de joc

EQUIPS CONTRARIS

“No renunciem a la pilota, són els rivals els que ens la prenen”, deia Carreras
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)