Sabadell

Cita amb l'estil a la Creu Alta

Sabadell. L'equip arlequinat vol donar una alegria a l'afició en el primer partit de lliga a casa, en què rep el gran favorit a l'ascens, el Vila-real, que no vol trigar a encarrilar el seu objectiu

Quan fa poc més d'un any el Sabadell va aconseguir l'ascens a segona A, bona part de la parròquia arlequinada es fregava les mans perquè a la divisió de plata hi ha equips que llueixen com l'or. L'any passat era el Deportivo, i aquesta temporada el Vila-real n'ha assumit el rol. La cita amb l'estil i la qualitat, a més, no ha trigat gaire a arribar: és avui, en el primer partit de lliga a la Nova Creu Alta.

L'empat sense gols amb què els de Lluís Carreras van arrencar la campanya ha deixat sensacions contradictòries en la plantilla. Les vibracions són positives, però el bloc és conscient que cal millorar en alguns aspectes, com ara la definició, per fer mal al conjunt groguet. Tot és qüestió de rodatge. Hi ha moltes peces noves i encara han d'encaixar del tot. El Vila-real, precisament, també té l'engranatge per greixar. Amb el descens, els de la Plana han perdut jugadors importants, però tot i això mantenen un conjunt potent, en què es combina l'experiència de futbolistes que fa anys que formen part del bloc amb el potencial dels set homes del planter que pugen al primer equip. Això sí, els del filial ja estan rodats en la divisió de plata. Potser per aquesta raó van anar per feina en la primera jornada, en què van superar el Madrid Castella (2-1) i van fer el primer dels passos que els ha de portar de nou a primera.

Toc a toc i bona lletra

Tot i que a hores d'ara els automatismes encara no funcionen del tot, l'afició té força números de veure un partit entretingut de futbol. El Sabadell, per dogma, intenta aproximar-se a l'àrea rival fent circular la pilota, sense precipitació i amb un joc de toc que s'agraeix. Una descripció que també faria justícia a l'estil del Vila-real. Això sí, amb peces del nivell de Senna i Cani a la medul·lar, tot resulta més fàcil.

La qualitat però, no està només a la zona de creació. Si no, que li ho preguntin al porter del Castella, Mejías, que va veure com dues aparicions de Cavenaghi van sentenciar el filial blanc a la derrota. Amb tot, la nova parella de centrals del Sabadell, Abraham Paz i Tortolero, haurà d'estar ben atenta. Això sí, la defensa groga tampoc no ho tindrà fàcil. L'atac arlequinat està cercant la inspiració i té potencial per trobar-la qualsevol dia. Com avui, per exemple.

A diferència de l'any passat amb el Dépor, al Vila-real no li costarà adaptar-se a la categoria. Tenen un entrenador i uns jugadors que saben de què va això
El Vila-real és un equip que li agrada tenir la pilota, sap tenir paciència a la zona de creació i té molta verticalitat i definició a dalt
Lluís Carreras
entrenador del sabadell
El Sabadell té bons jugadors. És un equip compacte, amb una idea de joc molt clara i jugadors amb ofici com ara Paz, Tortolero i Moha
Estem tranquils i contents, i veig l'equip amb il·lusió. Sempre és important començar guanyant el primer partit
Julio Velázquez
entrenador del vila-real

Gato s'entreveu titular i preocupa l'estat de la gespa

Tot i que no s'esperen gaires canvis en l'onze del Sabadell, és segur que n'hi haurà com a mínim un, després que Lluís Carreras hagi deixat fora de la llista Arteaga, que va ser titular a Montilivi. La seva vacant la podria cobrir Manuel Gato, que tot i tenir pocs minuts al camp del Girona ja va demostrar que és un jugador que pot fer molt mal a les tres quartes parts del camp. La resta de l'alineació serà molt similar a la del derbi de dissabte. Moha, l'únic jugador que va abandonar el camp amb molèsties, s'ha recuperat sense problemes i en principi estarà en condicions de saltar al damunt de la irregular gespa de la Nova Creu Alta, atacada fa dues setmanes pels fongs. Respecte a l'estat del camp, Carreras va dir que “ha millorat molt els últims dies. No d'aspecte, però sí de duresa”. També estava al cas del camp el tècnic del Vila-real: “Si està malament, ho estarà per als dos equips, però caldrà que ens hi adaptem bé.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)