Sabadell

El repte de la fidelització

Sabadell. El club ha superat aquests dies el llindar dels 3.000 socis i, malgrat que és dels que té menys abonats de la categoria, espera assolir enguany les xifres de la temporada passada

El Sabadell va viure l'any passat el curs del retorn al futbol professional i ara s'hi vol consolidar i créixer. En l'aspecte esportiu, i també en l'institucional. L'entitat arlequinada, però, està tenint força problemes per augmentar la massa social, com la majoria de clubs de la categoria. Val a dir, però, que el cas del Sabadell pren rellevància, perquè és un dels conjunts amb menys socis de segona A. De fet, només l'Osca i l'Alcorcón en tenen menys, mentre que el Numància i el Guadalajara ronden la xifra dels 3.000 abonats, que és la que ha assolit l'entitat vallesana en els últims dies.

“Ja hem superat els 3.000 socis, que és una xifra una mica superior a la del curs passat en aquests moments, tot i que llavors encara no havíem jugat a casa”, explica el director general del Sabadell, Xavier Monclús, que detalla que a mesura que l'afició ha anat acabant les vacances s'ha anat abonant i preveu augmentar la dada en els pròxims dos mesos: “Espero que tinguem entre 3.500 i 3.800 socis a l'octubre i que, a l'hivern, arribem als 4.000, com l'última temporada.”

Sembla molt difícil, en tot cas, assolir els 4.500 abonats que el club s'havia marcat quan va iniciar la campanya aquest estiu. Hi ha diverses raons que ho expliquen: el mal context econòmic, el fet que s'hagi acabat l'efecte novetat i la proximitat amb Barcelona. I és que és més difícil omplir el camp quan hi ha una gran ciutat a prop. És un obstacle que també viuen clubs com l'Alcorcón i el Getafe (a primera). “Tarragona, per exemple, és capital de demarcació i resulta més fàcil omplir el camp, però Sabadell està molt a prop de Barcelona i el factor Barça i Espanyol es nota força”, diu Monclús, que treballa per reactivar la campanya: “Hem preparat un anunci nou, accions de promoció a les festes de Sabadell i també volem arribar als aficionats de la comarca.”

LA RESPOSTA

El fet que els socis estiguin arribant de les vacances està reactivant els abonaments
Tenim més socis ara que l'any passat en aquests moments, tot i que llavors no havíem jugat a casa
Xavier Monclús
director general del sabadell
El club vol sumar de 500 a 800 socis més en el pròxim mes i mig i assolir els 4.000 a l'hivern

Les obres i la gespa de la Creu Alta, gairebé a punt

El club ha adaptat la Nova Creu Alta a les exigències de la Lliga de Futbol Professional i, aquest estiu, l'estadi del Sabadell ha viscut reformes importants. Les més destacades, la modernització dels accessos i la instal·lació de cadires als gols. Contra el Vila-real, els socis van poder estrenar alguns dels nous seients i, en el pròxim duel a casa contra l'Almeria, els torns ja estaran operatius. Ahir, el club va acabar d'instal·lar el sistema i divendres farà la prova general. D'altra banda, preocupava el mal estat de la gespa, afectada per un fong, i el Sabadell s'hi ha posat a treballar. De fet, s'han fet dues resembres i ara s'espera que en el pròxim parit el problema estigui superat al 80%, tot i que dependrà de la calor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)