Sabadell

Mobilitat contra el fred

Sabadell. Els arlequinats hauran de combatre el joc de destrucció del Numància i les baixes temperatures a Sòria amb dinamisme al mig del camp

El Sabadell s'haurà d'enfrontar a dos potents enemics si vol evitar que el Numància posi fi a la bona ratxa dels arlequinats, avui a Los Pajaritos de Sòria (17 h). Les baixes temperatures, que ja va suportar l'any passat en dues ocasions (a Sòria, 1-2, i a Osca, 0-0) i el signe defensiu del conjunt numantí a la zona ampla són els principals adversaris dels homes de Lluís Carreras. I és que el Sabadell ha patit en els últims partits, tot i els bons resultats, les dificultats que li donen equips defensius sobretot a la zona ampla, on ja no té superioritat numèrica perquè els rivals poblen aquesta zona. “Ens trobem moltes vegades amb situacions d'un contra un al mig del camp i cal que el jugador es mogui més”, afirmava Lluís Carreras, que interpreta que no per acumular més futbolistes per dins guanyarà en combinació: “Potser solucionem massa aviat les jugades. Cal moure la pilota d'un cantó a l'altre per agafar el rival en el moment que es despista. I això només es guanya amb més mobilitat.”

El tècnic, però, no descuida el vessant defensiu, en què darrerament ha fluixejat una mica més que de costum. L'evidència diu que quan qualsevol equip no rep gols almenys empata, i el tècnic ho fa saber als seus homes constantment. “Conscienciem els jugadors perquè siguin solidaris al darrere, que necessitem no encaixar i, a partir d'aquí, crear ocasions. En definitiva, ser consistents i tenir les línies més juntes”, afegia el tècnic.

I és que el conjunt arlequinat ha tingut en les últimes jornades una inesperada tendència a rebre més gols del que era habitual al principi. De fet, en els últims vuit partits el Sabadell ha rebut gols en tots menys en dos, tot i que ho ha solucionat sovint amb encert al davant, cosa que a principi de curs tampoc era gaire habitual. “Hem de triar millor les jugades per arribar a porteria. No estem tenint gaires ocasions, però a canvi les poques que tenim les materialitzem.”

Baha i Arteaga, fora

Juvenal i Gato es van començar a entrenar al terreny de joc la setmana passada en solitari, però encara no estan a punt per tornar a una convocatòria. Això, si no hi ha cap contratemps, passarà la setmana vinent. A més d'aquests dos, Olmo i Tortolero –el van infiltrar una altra vegada a l'esquena– han quedat fora, igual que Arteaga i Baha, per decisió tècnica, un cop més. A canvi, Èric Reverter ha viatjat amb el primer equip i ja és la tercera convocatòria en què participa. L'extrem del filial ja és un habitual en els entrenaments, en què aquesta setmana s'ha estrenat Dani Muela, màxim golejador del Sabadell B de segona catalana.

El fred no ha de servir, en cap cas, com a excusa. Guanyarà qui s'adapti millor a aquestes condicions
Cal moure la pilota d'un cantó a l'altre per agafar el rival en el moment que es despista
Lluís Carreras
tècnic del sabadell
[El 4-3-3] És una alternativa que podria posar sobre el terreny per replicar el joc del Sabadell
Pablo Machín
tècnic del numància

El Numància canviarà el seu dibuix

Pablo Machín ha provat durant aquesta setmana un 4-3-3 per intentar evitar que el Sabadell acumuli més homes en els interiors mitjançant Juanjo, Moha i Antonio Hidalgo. Sunny es presumeix com el titular en detriment de Nagore, tot i que el tècnic del Numància tindrà una difícil situació atesos els últims resultats. Una victòria i tres empats són els darrers resultats que ha obtingut l'equip de Machín, que el mes passat començava a veure les posicions de descens ben a prop. La victòria contra el Madrid a domicili ha donat ales al Numància. “Les coses es van posant al seu lloc amb la victòria a Valdebebas”, assenyalava Pablo Machín, que va confirmar les sospites d'un canvi tàctic: “És una alternativa que podria posar sobre el terreny de joc per replicar el sistema de joc del Sabadell”, del qual va dir que era un equip amb “joc combinatiu” i que disposa de jugadors de “molta qualitat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)