Sabadell

Un patrocinador del Sabadell, embolicat en el cas Mercuri

Sabadell. Rafael R.M., propietari de Maderas Rojas, va ser deixat divendres passat en llibertat amb càrrecs, però la policia continua investigant els contractes de patrocini amb el club arlequinat

Maderas Rojas, patrocinador de la samarreta del Sabadell, està immers en la investigació que té en marxa la policia anticorrupció a la ciutat de Sabadell. Un dels seus propietaris, Rafael R.M., és un dels imputats en aquesta causa i per al qual, de fet, la fiscalia va demanar la presó provisional per suborn. El jutge, però, va decretar llibertat amb càrrecs del també propietari de Constrensnius, segons informacions del diari El País.

Tal com afirma aquest diari, els Mossos d'Esquadra van endur-se també diversos expedients de patrocini de Maderas Rojas i el conjunt arlequinat. La policia sospita que els diners vehiculats al Centre d'Esports per part de l'empresa han estat producte d'un desviament de diners per les comissions per adjudicacions d'obres públiques.

Patrocinis

Inevitablement, el Sabadell ha acabat esquitxat en aquest embolic que ha portat la cocapital del Vallès Occidental a sortir a la primera plana en totes les informacions nacionals. Els arlequinats han viscut el seu renaixement esportiu i econòmic gràcies a la intervenció de l'alcalde, Manuel Bustos, que ha intervingut en diversos contractes de patrocini al llarg dels últims anys. De fet, l'any de l'ascens, l'alcalde va demanar a diverses empreses de la ciutat la col·laboració perquè el club acabés la temporada al dia, i algunes, de les quals llavors no va transcendir el nom, van acudir a la crida.

Els patrocinis de la samarreta del Sabadell en els últims anys sempre han estat relacionats o bé amb empreses públiques o bé amb la construcció, com molts clubs de segona B i tercera. Maderas Rojas ocupa des de fa tres temporades la part del darrere de la samarreta, Canal Català Vallès (pública) va ocupar el davant en la 2010/11 i Excavallés i BD Promotors (construcció) també hi era present a mitjan de la dècada passada.

Tercer curs amb el patrocini de Maderas Rojas

Quan Excavallés va abandonar el patrocini del Sabadell, a principi de la temporada 2010/11, el club va haver de buscar altres patrocinis, com ara Canal Català Vallès, amb una aportació de 30.000 euros, menys del que havia donat Excavallés. Maderas Rojas va completar l'aportació a partir del gener del 2011. De llavors ençà, temporada a temporada, el club ha renovat l'acord amb l'empresa tot i que la negociació, a principi d'aquest curs, es va allargar i fins i tot es temia per la continuïtat.

Continua la recerca de patrocinis

A banda de Maderas Rojas, el club no conserva cap patrocini per al primer equip relacionat amb la ciutat. El fet d'estar immers en l'LFP, la gerència del club s'ha centrat a buscar empreses globals. Estrella Damm és l'altre col·laborador oficial del primer equip, i el club, que ja va tenir diverses reunions la temporada passada que no van reeixir, continua buscant un patrocinador principal per a la samarreta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)