Sabadell

Sabadell

Protagonisme del planter

Futur amb història

El jugador del filial Eric Reverter va jugar diumenge el seu primer partit de lliga com a titular amb el Sabadell

L'extrem, que valora molt positivament l'experiència tot i el canvi de nivell que hi ha de segona catalana a segona A, tenia un besavi que va jugar d'arlequinat en els anys vint

“No em sorprèn tenir minuts, i ho dic perquè els tècnics compten amb el planter”, afirma

Un gran salt. Això és el que ha fet l'extrem arlequinat Eric Reverter aquest curs. Hi ha un fet que resumeix força bé la situació: el dissabte 24 de novembre, el futbolista de vint anys va formar part de l'alineació inicial del Sabadell B i es va veure les cares amb la rereguarda del Cardedeu, en el partit corresponent a la jornada 12 del grup 4 de segona catalana. Vuit dies després, en canvi, li va tocar enfrontar-se amb l'experimentada defensa del Numància, un club clàssic del futbol professional. I és que el diumenge 2 de desembre, Eric va debutar com a titular a la segona divisió A, després de disposar d'alguns minuts un mes enrere, contra Las Palmas i el Còrdova. Tres partits i tres raons per estar satisfet, com ho demostra el somriure amb què acaba els entrenaments.

“Estic molt content i agraït amb el cos tècnic i els companys, que m'ho estan posant tot molt fàcil”, afirma el futbolista arlequinat, que tot i el salt, no s'estranya de la situació: “Mirant qui és l'entrenador i el segon tècnic, no em sorprèn tenir protagonisme, perquè compten amb el planter.” El canvi, això sí, és molt gran. I és que de la segona catalana a la segona A hi ha quatre salts de categoria. “La diferència es nota sobretot en el ritme i la qualitat tècnica dels rivals”, detalla Eric, que diu que la rutina també es modifica: “Passes d'entrenar-te a les nou de la nit a fer-ho al matí, amb més recursos.” Això sí, l'extrem vol deixar clara una cosa: “En el futbol regional també es pot treballar amb molta professionalitat, i al Sabadell B ho fem aplicant la mateixa filosofia.”

Genoma arlequinat

Veure la samarreta arlequinada del Sabadell amb el dorsal 26 amb la inscripció “Eric” no és pas una alegria individual. El futbolista explica què significa per a ell, però també per a la seva família, jugar a segona A amb l'arlequinada: “A casa estan molt contents, perquè som una família de Sabadell de tota la vida i sempre hem seguit l'equip.” De fet, el seu besavi, Bonaventura Castellet, ja va jugar amb el Sabadell en els anys vint. “És força impactant saber que sóc el segon membre de la família que juga amb el Sabadell i que sigui tres generacions després”, assegura Eric, que explica que les coincidències van més enllà del parentesc.

“El meu avi em comenta que som molt similars: el seu pare era un extrem dret, ràpid i amb un bon tren inferior”, detalla l'atacant arlequinat, que explica que Bonaventura va haver de retirar-se de manera prematura després de trencar-se el genoll en un partit contra l'Espanyol. Una de les il·lusions d'Eric, doncs, és reprendre el camí del seu besavi i fer-se un lloc en el primer equip, tot i que vol anar pas a pas i no té pressa: “El futbol és dur i el camí es llarg. Ara, doncs, penso a estar amb el filial, sense pressió. En el futur, ja ho veurem.”

Referents per créixer

Tenir l'oportunitat d'exercitar-se al costat de jugadors afermats i consolidats en el futbol professional és, segons explica Eric, un luxe que li serveix per madurar. “En cada entrenament aprenc alguna cosa dels meus companys, juguin en la posició que juguin”, afirma l'extrem arlequinat, satisfet perquè a la seva demarcació hi ha figures que li permeten assimilar nous conceptes. Eric, de fet, està tan convençut del nivell del Sabadell, que el veu com un dels equips a tenir en compte amb vista a la lluita per les ambicions. “El bloc té molta qualitat i nivell i, si es treballa així, veig el conjunt lluitant en les posicions d'ascens”, conclou el jove futbolista, que vol créixer juntament amb el club.

De casa.
Eric Reverter (Sabadell, 07-01- 1992) va formar-se a l'Andalusia de Barberà, el Barça, l'Albacete, el Josep Maria Gené i l'Hospitalet abans d'acabar, l'estiu del 2011, al club arlequinat.
77
minuts
ha disputat en tres partits a 2a A. Els últims 57, diumenge passat, en què va ser titular a Sòria.
10
partits
(588') ha jugat amb el filial, en què ha fet 3 gols.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)