Sabadell

2a divisió A

Sabadell-Girona

Els estadis de l'evolució

Rubi tornarà demà a la la Nova Creu Alta, on va debutar a segona B fa vuit temporades

Tot i que el Sabadell el va destituir, en té “uns records excel·lents”

Tenia 34 anys, però ja s'havia fet veure com a entrenador. Rubi havia destacat a Vilassar i acabava de lluitar per l'ascens a segona B amb l'Hospitalet. I el Sabadell, que volia un tècnic jove capaç de fer un futbol atractiu, hi va apostar. “Volem fer un equip amb un perfil ofensiu. Mai especulo amb el resultat”, deia el tècnic el juny del 2004, en la seva presentació. Vuit anys i mig més tard d'aquella oportunitat que se li presentava de debutar a segona B, Rubi torna a l'estadi del Sabadell. Ho fa en la seva estrena a segona A, com un dels tècnics de moda i sense haver perdut l'esperit ofensiu que han marcat sempre els seus equips.

Rubi va tenir un mes de juny del 2004 atapeït i de contrastos. Amb l'Hospitalet, va vorejar un ascens que es va escapar en una tanda de penals a casa contra el Llevant B. Un parell de dies després, i encara sense haver acabat de pair la decepció, Rubi era presentat a la Nova Creu Alta. Feia el salt a segona B, i en un club de renom. “Em van donar l'oportunitat d'entrenar un equip històric, i a més en una categoria en què no havia entrenat”, recorda el maresmenc. L'equip, amb jugadors com Tariq, Cañadas, Juanma Cruz, Jordi Dot i l'actual jugador del Girona Txiki, no va acabar de rutllar. “Va ser una temporada molt dura. Teníem un dels pressupostos més baixos”, exposa Rubi. El Sabadell va estar uns quants mesos al pou, però després del parèntesi de Nadal es va espavilar. Per això la destitució va agafar de sorpresa el tècnic i la plantilla.I fins i tot el president, Josep Manel Piedrafita, segons va explicar a aquest diari.

Malgrat la destitució, Rubi té molt bon record del pas per Sabadell. “Hi vaig estar molt a gust, tant amb l'afició com amb l'equip i la directiva. M'hi vaig sentir molt ben tractat i sempre els he desitjat el millor.” Demà hi torna, content de veure com un club històric es consolida en el futbol professional. “Sempre desitjo que tots els clubs catalans vagin cap amunt. És el millor per a tots. Més derbis, més interès, i més feina per als que ens dediquem a això.”

25
partits de lliga
va dirigir Rubi amb el Sabadell abans de ser acomiadat, amb 6 victòries, 10 empats i 9 derrotes.
3
visites posteriors a Sabadell
com a entrenador de l'Espanyol B (2-1, la temporada 2007/08), l'Eivissa (1-0, 2008/09) i el Benidorm (1-2, 2009/10).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)