2a divisió A

Millora tangible i botí escàs

Girona. Pas en fals dels de Rubi a Montilivi, que no van saber estacar la victòria tot i marcar l'1-0 en el minut 3. Va perdonar reiteradament l'Hèrcules i es va haver de resignar amb l'empat

GIRONA 1

HÈRCULES1

Jugant trenta vegades millor que contra el Guadalajara, el Girona es va haver de resignar a un resultat molt pitjor que aquell dia, la qual cosa va deixar els de Rubi amb una sensació ben estranya, tot i que segurament més propera al desencís pels dos punts que se'ls van escapar. Del que no hi ha dubte és que l'Hèrcules se'n va anar de Montilivi la mar de content, amb l'empat, després d'haver anat a remolc de marcador des del minut 3, d'haver estat aclaparat durant tota la primera part i d'haver tingut un penal en contra que Falcón va aturar a Jandro (75'). Amb 6 punts dels últims 21, l'Alcorcón podria prendre avui el tercer lloc al Girona o el Las Palmas –pròxim rival–, acostar-se-li a només dos punts.

Els visitants sobreviuen

Se'n va salvar d'una de bona, l'Hèrcules, en la primera meitat, dominada pel Girona de cap a peus amb un futbol dinàmic i incisiu, però amb poca productivitat pel que fa a les ocasions generades i els gols marcats. Els de Rubi van merèixer arribar a la mitja part amb el partit liquidat, però l'1-0 amb què van finalitzar els primers 45 minuts va distar molt de ser un resultat definitiu malgrat que els alacantins no van ni trepitjar l'àrea de Dani Mallo.

La col·locació de Juanlu al lateral dret –amb Jose i Txiki a la banqueta– ja era d'entrada tota una declaració d'intencions. Rubi també havia demanat un pas més als mitjapuntes, i Felipe i, sobretot, Jofre el van fer en una primera meitat en què, per moments, l'Hèrcules va semblar grogui i a prop de treure la bandera blanca.

L'eficàcia del Girona, però, es va acabar en la primera jugada, després del gol de Benja. Amb l'1-0, els locals es van sentir còmodes. Tébar i Luso ho arreplegaven tot en el doble pivot. L'equip es va associar bé en curt, però també va guanyar dues vegades l'esquena als centrals visitants amb pilotes llargues que Benja i Felipe no van aprofitar perquè els va fallar la definició. Tot i que Juanlu es va projectar bé per la dreta, va fer encara més mal David Garcia per l'esquerra. Un 2-0 o un 3-0 a la mitja part no hauria d'haver sorprès ningú.

L'1-1 i el penal fallat

Per a l'Hèrcules, el descans va tenir els efectes d'un temps mort en el bàsquet. Ja de sortida, els alacantins van mostrar una altra cara, ajudats per dos canvis que estaven cantats (l'exjugador del Girona Mario Rosas i Pablo Redondo, que no havien fet res, es van quedar a la banqueta). I de seguida va arribar l'empat en una acció en què els centrals del Girona van permetre que Edu Bedia rematés dues vegades de cap dins l'àrea en la mateixa acció, la primera al travesser i la segona a la xarxa. L'1-1 li va pesar al Girona, que va passar uns minuts delicats. Sort que l'Hèrcules, conservador, no li va saltar a la jugular.

Els locals es van recompondre lentament fins que van recuperar les palpitacions. Només feia nou minuts que era al camp quan Gerard Bordas, molt més ràpid que Pamarot, va provocar un penal de llibre. Jandro va assumir la responsabilitat des dels onze metres, però Falcón el va frustrar aturant-li la pena màxima (75'). I aquesta sí que va fer mal. El Girona va continuar insistint, però ja sense massa fe.

GIRONA: Dani Mallo; Juanlu (Ion Vélez 87'), Richy, Migue, David Garcia; Tébar, Luso; Felipe, Jandro, Jofre (Gerard Bordas 65'); i Benja (Acuña 77'). HÈRCULES: Falcón; Juanra, Pamarot, Cabrera, Peña; Paglialunga, Mario Rosas (Nacho González 46'); Edu Bedia (Toti 78'), Pablo Redondo (Adrián Sardinero 46'), Javito; i Portillo. GOLS: 1-0 (3') Benja.1-1 (52') Edu Bedia. ÀRBITRE: De Burgos Bengoetxea, del col·legi basc. T.G.: als locals Richy (47'), David Garcia (81'), i als visitants Pablo Redondo (42'), Pamarot (74'), Edu Bedia (76'), Paglialunga (81'). T.V.: cap. PÚBLIC: 4.007 espectadors.
La classificació del Girona no casualitat. Té molt bon equip, i per això donem per bo l'empat
Quique Hernández
ENTRENADOR DE L'HÈRCULES
Hem fet 10 minuts dolents i hem rebut un gol. N'hem fet 80 de bons i només n'hem marcat un
Joan F. Ferrer “Rubi”
ENTRENADOR DEL GIRONA FC
És una pena el resultat, que és totalment injust, però estic molt satisfet perquè l'equip m'ha recordat el de fa setmanes
Jandro va tenir el 2-1 des dels onze metres (75'), però Falcón li va aturar la pena màxima

Jandro falla el tercer penal amb el mateix àrbitre

“Fins i tot m'ho ha recordat ell. Amb aquest àrbitre no he marcat cap penal.” Trist i decebut per haver fallat un penal que probablement hauria assegurat el triomf al Girona, Jandro Castro va recordar el malastruc que l'associa amb De Burgos Bengoetxea. Perquè l'àrbitre basc ja havia assenyalat dos penals a favor del Girona amb anterioritat i tots dos, executats per Jandro, van acabar sense gol. Va passar aquesta temporada a Osca, on els gironins van fer curt amb el 0-0 –Jandro va enviar el xut al pal (15')– i també la passada, a Alcoi, amb l'equip molt enfonsat. Jandro, que havia marcat el 2-1 de falta, va fallar en la recta final un penal que els hauria donat un punt. L'especialista del Girona des dels onze metres, havia assumit la responsabilitat en quatre partits anteriors aquest curs, amb tres gols (contra el Recre, el Numància i el Vila-real) i dues errades (a Osca i ahir).