Sabadell

El toc ja no és una prioritat

Sabadell. Carreras reconeix que hi ha partits en què és impossible practicar el joc habitual de l'equip i, per tant, la porteria a zero i l'esforç al darrere han de ser la causa més forta

Tan evident és que el Sabadell té una plantilla feta per practicar un futbol de toc com que és un grup de jugadors veterans que saben de què va la categoria. De sobte, i per culpa dels resultats, el futbol amb gust per la pilota que va introduir Carreras a la Nova Creu Alta ara fa tres anys ha deixat de ser una prioritat. El conjunt arlequinat no és capaç de practicar-lo amb regularitat a causa de les dificultats que hi posen els rivals, però això no és el que més amoïna al tècnic arlequinat. “De vegades no podem triangular perquè no és fàcil sortir jugant la pilota”, diu Carreras. “Si no podem jugar perquè no ens deixen, llavors el que hem d'intentar és mantenir la porteria a zero”, hi afegeix. En concret, el tècnic es va referir a l'exemple de Xerez: “Allà l'equip no va aconseguir jugar, però va mantenir la porteria a zero i, si no haguéssim marcat, ja hauria estat un punt obtingut.”

Carreras parla sobretot de les fluixes estadístiques dels seus homes en aquest nou any. Dels deu partits que el Sabadell ha disputat des del gener, en vuit ha rebut almenys un gol. Des d'aleshores, Nauzet n'ha encaixat 19 en total.

El resultat mana

Aquesta proporció contrasta amb l'inici de lliga, en què el Sabadell va encaixar 20 gols en les primeres 19 jornades. “Ja n'hem parlat al vestidor”, afirma Abraham Paz. “Si encaixes un gol a la primera part, això et condiciona tota la segona”, explica, conscient que aquest any l'equip està sent més vulnerable numèricament abans del descans (ha rebut gols en sis partits), que no pas després (en dos). “Forma part de la lògica; si no et marquen, sempre sumes”, evidencia Nauzet.

Segons va expressar el vestidor abans del partit contra la Ponferradina, l'equip se sentia una mica més còmode últimament quan renunciava a tenir la pilota, com va passar contra el Castella. Però els rivals han trobat la fórmula de contrarestar-ho, sobretot a la Nova Creu Alta: cedeixen la possessió de la pilota, per robar-la després i sortir al contraatac. Ara, el repte de Carreras és unir els conceptes de tenir la pilota i no encaixar cap gol. Però sembla que els resultats i la porteria a zero manaran per sobre de qualsevol altra identitat.

FORTALESA

1,05
Gols de mitjana per partit
va rebre el conjunt arlequinat en les 19 primeres jornades de la competició.
1,9
Gols de mitjana per partit
ha rebut el Sabadell en els 8 partits que ha disputat des que va començar aquest 2013.
Ho hem parlat al vestidor; si encaixes a la primera part, el gol condiciona la resta del partit
Abraham Paz
central del sabadell
Si no podem jugar perquè no ens deixen, hem d'intentar mantenir la porteria a zero
Lluís Carreras
entrenador del sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)