Sabadell

La continuïtat de Carreras, en mans de ningú

Sabadell. El tècnic nega que sigui cosa seva i el president passa la patata calenta a Xavi Roca, que recomana la renovació, tot i que no vol prendre sol aquesta decisió

La renovació de Lluís Carreras es troba ara mateix encallada. No és una qüestió de resultats immediats, ni de destrempada classificatòria; ja fa temps que la directiva no vol prendre una decisió que sempre li ha correspost. La primera i última paraula sempre l'ha tingut el president, però enguany no en vol saber res. Joan Soteras ha deixat la pilota a la teulada del director esportiu, Xavi Roca, que no té suport –no hi ha vicepresident esportiu– per prendre la decisió.

El Sabadell encara no ha fet cap oferta de renovació al tècnic perquè la decisió no està presa. Els ímputs que rep el president des del seu entorn més proper és que opti per no renovar-lo. La temporada passada, Soteras no en va fer cap cas d'aquestes mateixes recomanacions i va liderar la continuïtat del tècnic però aquest any té molts més dubtes. S'interpreta que s'ha acabat un cicle i, tot i que els resultats l'avalen i que està complint amb l'equip, algunes decisions –com ara les suplències permanents de jugadors amb bon cartell com ara Collantes o Gato–, el no compliment d'objectius sobrevinguts –estar fora de la lluita per la 6a plaça– o un canvi de model –més participació amb la base– pesen molt més que col·locar una plantilla de 4'5 milions d'euros a la part alta.

La patata, a Xavi Roca

Com que Soteras ara mateix no s'atreveix a fer el pas, ha passat la patata calenta a la direcció esportiva. “Si ell [per Xavi Roca] vol que renovi, renovarà”, manifestava el president darrerament en una entrevista al Diari de Sabadell. Però la direcció esportiva, que recomana la continuïtat de tot el cos tècnic, no vol carregar-se tot el pes de la decisió veient que li han passat el mort perquè a la cúpula hi ha molts dubtes, no pas per cap altre motiu. Roca entén que amb la plantilla, el pressupost i els objectius, el cos tècnic s'ha guanyat la continuïtat, però ha decidit desmarcar-se d'aquesta decisió instant el president que sigui ell mateix qui negociï amb el tècnic o que ho delegui a una persona de confiança dins del club.

En els dos anys en què ha renovat Carreras, el club, mitjançant Soteras i Roca, ha començat els contactes amb el tècnic al desembre. “És cosa d'un parell de dies”, afirmava Carreras recentment, elidint els cinc mesos de converses entre les dues parts. El tècnic ha preferit sempre prorrogar la decisió fins ben entrada la primavera.

DESMARCAT

Xavi Roca aposta per la continuïtat però ja no vol formar part de la negociació
Soteras no sap si renovar-lo instat, pel seu entorn, que li recomana que no ho faci

Carreras: “Tinc forces per continuar entrenant”

Tampoc és que Lluís Carreras sigui gaire clar quan manifesta públicament les seves voluntats sobre continuar o no al Sabadell. És evident que el tècnic de Sant Pol ara mateix està en una posició de força respecte al club, perquè ja comença a sonar en diverses banquetes de primera divisió, se'n parla a Mallorca, i de pretendents sembla ser que no li'n faltaran d'aquí a final de curs. “No és que em faltin forces. És que estic començant a entrenar a futbol i tinc moltes ganes de continuar entrenant”, deia el de Sant Pol, preguntat per si es veu amb forces i ganes de continuar a la banqueta de la Nova Creu Alta: “Tinc molta força per continuar pel que dic sempre: encara veig que hi ha moments que m'agradaria saltar al camp, per tant, sí, vull continuar treballant”, insistia sense especificar res de cara al curs vinent. “No és una pregunta per mi”, afirma sempre el tècnic quan se li consulta sobre si han hagut avançaments en la negociació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)