Sabadell

Sabadell

Els efectes del xeic

El jugador va viure els millors anys de la seva carrera a la Costa del Sol però va sortir per la porta del darrere quan va entrar Al-Thani

L'entrenador que l'havia deixat a la banqueta a l'Sporting de Braga, va fitxar pel Màlaga en l'entrada del xeic i va provocar la seva marxa

Per a Nabil Baha, les sortides sempre han estat més difícils que les entrades. Amb una carrera dividida en quatre campionats (França, Portugal, Espanya i Grècia) va viure els seus millors moments al Màlaga on va complir un somni. Però la seva sortida no va fer justícia amb el que havia estat i va estar marcada per la compra del club per part del xeic Al Thani i la seva decisió de contractar com al seu primer entrenador a Jesualdo Ferreira. Ferreira, que havia coincidit amb Baha a l'Sporting de Braga, no li va donar oportunitats i va enfosquir la seva brillant etapa al Màlaga.

Baha va fitxar per l'Sporting de Braga de Jesualdo després de tres grans cursos al Naval de la segona portuguesa. “Vam jugar la UEFA i vam ser tercers a la lliga però no vaig jugar gaire. Tenia a Joan Tomàs davant que cada setmana ficava gols. Jo tenia 22 anys, el tècnic no em donava oportunitats i volia jugar”, explica Baha que una temporada després i amb poc més d'una desena de partits va tornar a França.

Ascens amb el Màlaga

Després de jugar mitja temporada al Creteil francès i mitja a la Ponferradina, el Màlaga el va fitxar. “A Portugal van ser uns bons anys, però realment al Màlaga vaig viure els millors de la meva vida”. A la Costa del Sol va aconseguir l'ascens a primera (10 gols) passant tres grans temporades.

Però a la quarta temporada, el xeic va comprar l'equip i va posar a Jesualdo Ferreira al capdavant de l'equip. “Dels milions d'equips que hi havia i dels milions d'entrenadors, havia d'escollir el Màlaga i Jesualdo”, explica bromejant el davanter. Baha va viure un calvari: l'equip cuer i ell que només havia disputat 120 minuts fins que al novembre va arribar Manuel Pellegrini.

“Pellegrini em va dir que confiava en mi. Volia que jugués”. I ho va complir. Dues titularitats seguides ho van certificar, però també van demostrar que el davanter no estava en forma. “El tècnic em va donar dues setmanes per posar-me en forma. Però jo portava cinc mesos sense jugar; era molt complicat.” En aquests dos mesos Baha va rebre l'oferta de l'AEK Atenes. “Jo volia jugar i així ho vaig comunicar. Pellegrini entenia la meva posició i a més em va dir que fitxarien Julio Baptista i que havia de jugar, així que vaig agafar les maletes.” Aprofitant l'interès de l'AEK, va posar punt i final a la seva etapa al Màlaga. Allà on va tastar els millors anys del futbol i allà on va sortir al mercat d'hivern per la porta del darrere. Pels capricis del destí i els efectes del xeic.

110
Partits.
Va disputar en el Màlaga. 36 a segona divisió en la primera temporada, 36 en la segona, 32 en la tercera i 6 en la quarta.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)