Soledats alimentades

Sabadell. Els arlequinats no acompanyen l'afició caient contra un Racing en descens en una Nova Creu Alta que xiula el seu equip i torna a deixar prop de 10.000 cadires buides

RACING2

SABADELL0

Si ja era un dia mandrós per la pluja i incòmode pel rival, el vespre es va acabar d'arrodonir amb una derrota avorrida local. La Nova Creu Alta es va tornar a veure trista, aquest cop amb l'excusa de la dura meteorologia, i les 10.000 cadires buides i els xiulets sentits en la segona part van crear un ambient fred que va perjudicar l'equip. Tampoc és que els de Carreras animessin gaire els pocs valents que hi van assistir perquè gairebé no van crear ocasions si no arriba a ser per la pilota aturada. El diagnòstic no ensenya que els de Carreras els faltés intensitat, simplement, i és trist dir-ho, van ser inferiors a un rival que ocupa la tercera posició per la cua. El Racing va tirar d'encert i de velocitat en els extrems per crear i materialitzar les ocasions mentre que al Sabadell ni es va arribar a trobar en els metres finals.

Estava encara més o menys practicable la Nova Creu Alta, però els primers minuts de joc tampoc no es van caracteritzar per l'exquisidesa del futbol que s'estava veient en els primers minuts. El Racing tenia una mica més d'empenta i basava en Jairo totes les seves aparicions a l'àrea rival. De fet, va ser l'extrem qui va inaugurar el capítol d'ocasions amb un control orientat dins l'àrea i que va acabar topant, en la seva potent definició, amb les cames de Nauzet (8'). Els arlequinats jugaven a estones a camp contrari, però al final eren incapaços de produir alguna acció de perill. Antonio Hidalgo va rematar als núvols una jugada assajada (12') i poc abans del descans una centrada xut del mateix Hidalgo i un lliure directe de Lanzarote van tancar el capítol d'ocasions locals, amb el denominador comú de la pilota aturada.

Per als càntabres, instants abans, Jairo continuava revaloritzant-se protagonitzant totes les jugades rellevants del Racing. L'extrem va enviar fora i desviada una paret instants abans del gol que es va produir just quan s'albirava el descans. Jairo va rematar a gol una carrera de Gai Assulin.

Sentència

El començament de la segona meitat encara va ser per als més necessitats, que van avisar amb un lliure directe de Ferreiro, fora per poc (48'). Quatre minuts més tard, Samu, en pròpia porta, sentenciava en una centrada que va arribar des de la banda esquerra. El segon gol va servir al Sabadell per canviar el seu estil i amb l'entrada dels petits (Gato, Ulises i Longás) es van succeir les pilotes a l'espai. La xopa gespa i el desencert, tot i la màgia de Lanzarote, van impossibilitar una gesta arlequinada que almenys els 2.682 valents mereixien.

SABADELL: Nauzet; Òscar Ramírez, Tortolero, Pablo Ruiz, Samu; Juanjo, Antonio Hidalgo (Longás, 73'), Moha (Uli Dávila, 55'); Collantes, Aníbal (Gato, 61') i Lanzarote. RACING: Mario; Francis, Marti Crespí, Bocanegra, Tiago Pinto; Jairo (Óscar Pérrez, 77'), Marcos Gullón, Yuste, Gai Assulin; Ferreiro (Dorca, 82') i Quini (Koné, 86'). GOLS: 0-1 (45') Jairo. 0-2 (52') Samu en pròpia porta. ÀRBITRE: Piñeiro Crespo. T.G.: Als locals Tortolero, Antonio Hidalgo, Pablo Ruiz, Lanzarote, Uli Dávila; als visitants Marcos Gullón, PÚBLIC: 2.682 espectadors a la Nova Creu Alta.
Estic molt content per la victòria i perquè estem en una situació molt difícil de controlar
Alejandro Menéndez
tècnic del racing
Hem despertat a partir del minut 20 de la segona part, hem començat a trenar i a jugar
Lluís Carreras
tècnic del sabadell
Ens han pressionat bé i hem estat escassos d'idees en la creació a l'hora de superar el rival