1a divisió

Assenyalats per l'evidència

Mentre el Madrid reivindica que va ser penal sobre Pepe, la resta del món del futbol reacciona atònita a l'arbitratge de Muñiz

El col·legiat asturià queda molt tocat després de la seva actuació a Elx

La imatge, repetida una vegada i una altra des de diversos angles, no deixa dubtes, és nítida, però Muñiz Fernández, a pocs metres de l'acció, és l'únic que interpreta que l'estrepitosa caiguda del portuguès Pepe s'ha de traduir en un penal decisiu que va acabar entregant una preuada victòria al Madrid.

No va ser l'única cantada de la nit, també Carlo Ancelotti es va fer sentir en roda de premsa quan va afirmar que Pepe li havia dit que era penal clar i manava callar els que, com Gerard Piqué, no s'explicaven el que acabava de succeir al Martínez Valero. “Va ser Pepe que em va agafar”, assegurava impotent el colombià Carlos Sánchez quan ja tot estava decantat a favor dels blancs.

Aquesta vegada el Madrid s'ha quedat sol i ni tan sols la premsa local ha sabut com justificar la versió d'un equip que està tenint problemes per ajustar peces. Ancelotti segueix buscant el sistema adequat, el millor encaix per al ventall d'estrelles que li ha posat Florentino Pérez a disposició i, en una altra exhibició de dubtes a Elx, un cop de mà arbitral va ser decisiu per mantenir-se a l'ombra del Barça i de l'Atlético, el proper rival que tindran els blancs. A poques hores del derbi, aquest cop la premsa esportiva blanca no ha servit d'escut. El clam ha estat unànime, no va ser penal i paraules com robatori i atracament –utilitzades pels mateixos futbolistes de l'Elx–, van ressonar amb força també a la capital estatal, una situació que ha incomodat, i molt, el nucli del club en veure que els periodistes locals no s'han posat del costat de l'entitat com tradicionalment ha succeït amb Florentino de president.

I no és la primera polèmica que enguany afavoreix el Madrid, ja que en l'últim partit al Bernabéu els futbolistes del Getafe es van queixar amargament del tracte rebut per Fernández Borbalán. “Fer alguna cosa al Bernabéu, per a qualsevol equip que no sigui el Barça o l'Atlético, és difícil, però intentem competir tot i saber que són superiors a la resta, que hi ha molts interessos al voltant i que la balança dels arbitratges sempre es decanta cap al mateix costat”, lamentava Miku.

Mentre el món del futbol mira cap a un cantó, el Madrid dissimula i cap veu autoritzada del club reconeix l'acció punible de Pepe. Només Rubén de la Red, tècnic del cadet B, va reconèixer ahir que prefereix guanyar de manera merescuda que amb un penal en l'últim minut. A l'exfutbolista blanc l'espera una bona estirada d'orelles en espera que Ancelotti, més en fred, ofereixi una segona reflexió sobre una jugada que ha sacsejat un cop més els fonaments de la lliga i que ha encès els ànims a Barcelona.

“Les evidències no cal comentar-les”, exclamava irònic Sandro Rosell en l'assemblea de la federació, solidaritzant-se amb l'Elx i convençut que Muñiz va tractar l'equip alacantí amb poc respecte.

El comitè tècnic d'àrbitres, ha sancionat immediatament el col·legiat. Assegura que no arbitrarà més l'Elx aquesta temporada, que serà desposseït de la seva internacionalitat al gener i que descendirà al final del campionat. La veritat és que aquest col·legiat no hauria d'haver arbitrat aquest partit. L'any passat va estar en un parell d'ocasions sancionat sense xiular i era el designat per baixar de categoria. Només se'n va lliurar després de l'enfrontament que va mantenir el director tècnic del comitè tècnic d'àrbitres, Manuel Díaz Vega, amb el col·legiat Paradas Romero. “Díaz Vega em va perseguir per salvar el seu amic Muñiz”, va dir en una entrevista recent en el diari As.
Per la seva banda, el president del comitè, Victoriano Sánchez Arminio, va reconèixer ahir a Bilbao que ell no hagués xiulat el penal, reconeixent l'error del seu pupil, i va afegir que potser Muñiz “no estava en el seu millor moment per xiular”. Això sí, Sánchez Arminio va dir que “és molt bonic poder veure les repeticions a càmera lenta” per emetre judicis.

Sembla que enrere han quedat les protestes a la casa blanca, les contínues queixes contra els àrbitres que van impulsar el Madrid fins i tot a fitxar un col·legiat, Megía Dávila, per rebre i atendre els seus companys que van al Bernabéu. Fins i tot Florentino es va unir a Mourinho en la guerra contra l'arbitratge i la va portar fins i tot a instàncies de la UEFA –trucada inclosa a Platini– quan el seu equip va caure contra el Barça en les semifinals de la Champions 2011, i va activar, a més, una iniciativa contra Alves perquè el sancionessin. “Si vam perdre la Champions no va ser per nosaltres, i lluitaré per la décima fins que ho aconsegueixi. Dir que un jugador fa teatre no és perdre el seny”, va dir llavors Florentino, involucrat plenament en l'estratègia del seu entrenador. Fins i tot, el juny d'aquest any va mantenir una agra discussió amb l'excol·legiat Iturralde González en un programa de televisió després de manifestar clarament que el seu equip havia perdut partits de lliga “per errors arbitrals”. En el Madrid ja no protesten, el vent corre al seu favor, però estan assenyalats per l'evidència.

Díaz Vega [director tècnic del comitè d'àrbitres] em va perseguir per salvar el seu amic Muñiz
Paradas Romero
EXÀRBITRE
Les evidències no cal comentar-les, encara no em crec el que va succeir al Martínez Valero
Sandro Rosell
PRESIDENT DEL BARÇA
Jo no hauria xiulat penal, però tots ens equivoquem. Muñiz no està en el seu millor moment
Sánchez Arminio
President del comitè d'àrbitres

Scolari s'oblida de Diego Costa, que ja té el Madrid en el punt de mira

Diego Costa arriba en el millor moment de la seva carrera futbolística al derbi. El brasiler, botxí blanc en l'última final de copa, ha assumit el rol protagonista que li ha entregat Diego Pablo Simeone després de la sortida de Radamel Falcao cap al Mònaco. Salvatge i exuberant en la seva concepció futbolística, una característica que sovint fa que es passi de la ratlla, el davanter ha fet 7 gols en 6 partits i s'ha convertit en un ídol al Vicente Calderón. El moment de forma de Costa no ha caigut en sac foradat i Vicente del Bosque ja ha començat a moure fils per convertir-lo en internacional espanyol. Una voluntat que xoca amb la de Luiz Felipe Scolari, que, tot i haver-lo convocat en algun partit amistós, ahir va decidir no incloure'l en la llista de convocats per enfrontar-se amb Corea del Sud i Zàmbia el 12 i el 15 de juny. Amb Diego Costa com un dels futbolistes innegociables en els seus esquemes, l'única incògnita que envolta l'Atlético de Madrid de cara al derbi és la participació de Mario Suárez. El jugador format al planter colchonero es va fer un esquinç als lligaments del genoll en el partit contra l'Osasuna i, si bé sembla molt difícil que pugui disputar el derbi, el club encara no l'ha descartat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)