Sabadell

Golejada indolora

Sabadell. Els arlequinats cauen per la falta d'intensitat en els primers 50 minuts, en què reben tres gols. La reacció en la segona meitat i el coixí de punts respecte del descens relativitzen la derrota

sabadell1

mallorca4

Amb quatre victòries consecutives i allunyat del descens, la dimensió d'una derrota com la d'ahir és molt menys greu que en temps de fam i necessitat. El Sabadell es queda amb les ganes d'entrar en les posicions d'ascens i veu frenada l'embranzida que havia agafat des que Olmo va entrar de primer entrenador. La derrota d'ahir va ser un correctiu en el resultat i en la manera de plantejar el partit. Perquè el Mallorca, talòs i amb molt poca fluïdesa, no va ser una màquina de jugar al futbol, però en canvi va ser superior en eficiència i en intensitat. El Sabadell va tenir forats a massa llocs del terreny de joc i l'equip va rebre tres gols definitius en 50 minuts. Olmo va ser fidel al seu discurs pel que fa a mantenir titularitats –Sotan o Llorente– però l'equip va notar massa la suplència de Juanjo, que és mig equip.

Els primers compassos de joc van ser prou bons per al Sabadell, que va avisar amb un cop de cap de Crespí salvat per Miño (4'). L'equip vallesà tenia la possessió al camp contrari i ho intentava mitjançant Collantes. Però quan el Mallorca es va despertar, cap al minut 15, els arlequinats ho van passar malament. L'absència d'un jugador de destrucció a la zona ampla van donar plens poders al Mallorca per penetrar pel mig i per les bandes. De manera que amb els d'Oltra inclinats cap a la porteria de Nauzet –especialment nerviós ahir–, el gol va arribar en una falta d'entesa dels arlequinats en què Àlex Moreno va aprofitar una pilota solta. Allà, a la frontal, no hi havia ni Longás ni Llorente per ajudar els centrals.

Domini local

El Mallorca no va cedir en el gol, va mantenir la pilota i no va deixar que els arlequinats s'acostessin a Miño. Un xut de Collantes des del vèrtex de l'àrea va ser tot el perill dels visitants en la primera part des del gol. Mentrestant, els vermells ho van intentar amb un xut sec de Bigas aturat per Nauzet (31') i un altre de molt semblant que va sortir fora (38'). Vora el descans va arribar el segon gol del Mallorca, en un eslàlom excel·lent del vallesà Gerard Moreno, que va deixar en safata de plata el xut des de dins l'àrea a Alfaro.

Olmo va veure que l'equip no rutllava amb els jugadors que havia alineat en l'inici i va introduir Juanjo i Tamudo a la recerca de més estabilitat al mig del camp i pólvora al davant. Amb tot, el cop que va etzibar Pedro Bigas en una semivolea (49') va ser definitiu al marcador tot i que els arlequinats no es van donar per vençuts.

El gol dels visitants no va aturar les ganes de remuntada del Sabadell, prou confiat per creure-hi. De seguida Aníbal (54'), en una excel·lent combinació de Longás i Tamudo, va retallar la distància i dos minuts després el català Àlex Moreno va ser expulsat. El gol de Thomas (62'), però, i les aturades de Miño sobretot en els últims instants van deixar la golejada intacta. L'average, això sí, per al Sabadell.

MALLORCA: Miño; Ximo (Víctor Casadesús, 17'), Cadamuro, Nunes, Kevin; Nsue, Bigas, Thomas, Álex Moreno; Alfaro (Antonio López, 79') i Gerard Moreno (Hemed, 86'). SABADELL: Nauzet; Cristian García, Crespí, Kiko Olivas, Toni Lao (Edgar, 68'); Collantes, Llorente (Juanjo, 46'), Longás, Arteaga (Tamudo, 46'); Sotan; i Aníbal. GOLS: 1-0 (21') Álex Moreno. 2-0 (42') Alfaro. 3-0 (49') Bigas. 3-1 (54') Aníbal. 4-1 (62') Thomas. ÀRBITRE: Santos Pargaña. T.G.: als locals Ximo, Cadamuro, Bigas; als visitants Cristian García i Juanjo. T.V.: al local Àlex Moreno (56') per doble amonestació. PÚBLIC: 8.451 espectadors a Son Moix.
Nosaltres no som tan dolents com ens volen fer creure i ens hem de guanyar credibilitat
José Luis Oltra
entrenador del llevant
A la segona part hem tingut el nostre moment, però el quart gol ens ha matat
Antonio Longás
migcampista del sabadell
No hem de reiniciar res perquè la línia marcada és la bona, tot i que avui no hem estat bé
Miquel Olmo
entrenador del sabadell

La fidelitat al discurs d'Olmo juga una mala passada

“Entrar a l'equip és molt car, però sortir-ne també”, va dir Miquel Olmo aquesta setmana. El tècnic es referia a la idea que pensava tocar les mínimes coses possibles en l'onze titular si en l'anterior partit l'equip havia guanyat. Ahir el tècnic va mantenir-se fidel a aquest discurs, però l'equip ho va notar al terreny de joc. Longás i Llorente van tornar a formar parella al mig deixant Juanjo a la banqueta. I el Sabadell va estar especialment tou en aquella zona. Els arlequinats no van aconseguir el propòsit de tenir la pilota, així que cap dels dos titulars van participar gaire en el primer temps, en què el Sabadell va rebre dos gols.

A la banda esquerra, Arteaga va tornar a l'onze i, de nou, el sevillà va estar desaparegut. No va desbordar i va aparèixer en comptades ocasions, de manera que al descans va ser substituït per Tamudo. L'entrada del de Santa Coloma va desplaçar Sotan a la banda, també poc participatiu en els 90 minuts.