Sabadell

Es transformen amb la pilota

Sabadell. Lluny de les angoixes de la classificació, els arlequinats han deixat el pragmatisme defensiu per amenaçar mitjançant la pilota. A l'equip tothom creu que aquest és el camí

La transformació del Sabadell ha estat evident en els últims partits. No només pel canvi en la intensitat respecte a l'etapa de Salamero, sinó per l'estil que ha anat agafant el conjunt d'Olmo a mesura que ha anat guanyant partits. Ara és un equip que necessita la possessió de la pilota per ser perillós.

El tarannà dels jugadors de la plantilla –fitxats en l'etapa de Xavi Roca en la direcció esportiva i molts d'ells explotats per Carreras i el seu innegociable estil– és ser protagonistes a partir de la possessió. I ho reclamen al camp i també fora. “Quan Olmo va agafar l'equip, la prioritat era obtenir resultats, a partir d'ara hi haurà una evolució en el joc, fruit de la confiança”, assenyala el porter Nauzet, que temps abans havia reclamat un plantejament més ofensiu. “No podem sortir tan enrere amb els jugadors que tenim”, es queixava. Miquel Olmo també assegura que aquesta és la seva idea de joc: “Hem sortit d'una situació difícil per mèrits propis i ho fem amb un joc atractiu que ens està portant als resultats.”

El rival ho complica

El Sabadell d'Olmo ha canviat molt. En els primers partits (Mirandés i Barça B) amb el terrassenc a la banqueta, l'equip va ser ordenat i va buscar amb insistència el contraatac. Des d'aleshores, els arlequinats han disposat més de la possessió, fins al punt d'exhibir-se en molts moments contra el Castella (victòria per 3-2) i a Huelva (victòria per 1-2). “Tenir la pilota forma part de la nostra idea de futbol i aquesta és la base dels nostres entrenaments”, assenyalava l'entrenador fa algunes setmanes.

La cara B d'aquesta filosofia la va patir el Sabadell diumenge passat a Mallorca. L'equip no va tenir la intensitat suficient en la recuperació i van passar tota la mitja part mirant com els balears tocaven i tocaven. De fet, el Sabadell, excepte en un gran primer quart, ni va trenar dues passades seguides a camp rival en el primer temps. Resultat: 3-0 en 50 minuts. “Ens entrenem per instaurar la nostra filosofia per damunt del rival”, assegura el tècnic.

Quan Olmo va agafar l'equip la prioritat eren els resultats, ara hi haurà una evolució en el joc
Nauzet Pérez
porter del sabadell
Tenir la pilota forma part de la nostra idea de futbol i aquesta és la base dels entrenaments
Miquel Olmo
entrenador del sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)