Sabadell

ANÍBAL ZURDO

DAVANTER DEL SABADELL

“Mirar amunt no ens dóna mai resultat”

L'atacant veu l'equip amb aspiracions, però per la igualtat de la lliga

Ja ha igualat les deu dianes amb què va acabar la temporada passada

Si no marca l'hem de criticar? Raúl Tamudo ha fet molts gols durant molts anys a primera divisió, això no se li pot retreure

Aníbal Zurdo (Villahermosa, Mèxic, desembre del 1981) pensa que a l'equip li falten 5 punts de l'etapa de Salamero. Lloa amb generositat, en canvi, Terrazas, Carreras i Olmo, que han correspost al seu incansable treball partit rere partit. El davanter, de qui no hi ha notícies sobre la seva renovació, ha fet deu gols i ha fet un pas endavant quan el descens i la suplència amenaçaven.

Des que va ser suplent, fa dos partits, ha marcat tres gols. Alguna cosa a veure?
Estava baix físicament i l'equip no guanyava. Per tant, em va anar bé la suplència perquè en aquest equip hi ha grans davanters i si et relaxes una mica, ja ho ha vist, cap a la banqueta.
Més xifres. Dos gols amb Salamero i vuit amb Olmo...
Al principi de curs sempre costa més, però mai no em vaig trobar bé amb Salamero. Ningú no s'entrenava bé, ens deixava al nostre aire i per molt que siguem professionals necessitàvem unes pautes. I ell ho sap.
Va costar veure Miquel Olmo com a primer entrenador després de ser el segon?
Olmo ha sabut llegir sempre el que necessitàvem. Va veure el que fèiem malament, que eren moltes coses, i ho va solucionar. L'equip ara treballa molt i tot i això hem passat sis partits sense guanyar. Imagini's si no haguéssim treballat...
Vostè mai no ha viscut només del gol. Els entrenadors sempre han valorat molt la feina fosca. D'on li ve?
Ho vaig aprendre de Carlos Terrazas, el meu pare futbolístic. Va arribar al Guadalajara, vam pujar, vaig marcar 14 gols, però no només van ser els números. Em deia sempre que si feia una bona feina serien els altres els qui marcarien. Al cap i a la fi, l'important és guanyar.
Hi ha un punt d'injustícia en aquest esclavatge que tenen els davanters amb el gol?
Això ha passat des de sempre. Pots donar assistències, provocar faltes, penals, etc., però si no marques seràs criticat. Ara, quan marques, és al contrari.
Se sent infravalorat per això?
Estic content amb les xifres golejadores. Però ja dic que acabar amb 14 gols i que el teu equip baixi no serveix de res. No ets jugador de segona divisió si el teu equip baixa.
Millor amb dos puntes o amb un?
A mi m'ha agradat sempre jugar amb dos, però si guanyem amb un, doncs endavant amb un.
S'ha entès amb Tamudo?
Des que va arribar l'he vist sempre com un jugador superintel·ligent, que deixa molt bones pilotes i amb el qual un crea moltes ocasions.
Què opina de la seva mala ratxa?
El partit del Recre el vam guanyar perquè va assistir Kiko Olivas i contra el Mallorca em va habilitar en un altre gol. El que deia abans, si no marca l'hem de criticar? Tamudo ha fet molts gols a primera, no se'l pot criticar per això.
Havent sortit del descens i a quatre de la promoció, l'equip ja mira cap amunt?
Mirem al descens, que són 4 punts més. Sempre hi ha tendència a mirar amunt però quan ho hem fet no ens ha donat resultats.
Creu que l'equip es mereix algun punt més?
Fins que no va haver-hi el canvi d'entrenador l'equip ni ha estat ni ha treballat bé. Ens falten aquells quatre o cinc punts del principi de curs.
Així doncs, veu l'equip amb el potencial dels de la part mitjana alta?
És que tot està molt igualat. Pots guanyar al camp del primer i també tothom et pot guanyar. No hi ha gaires diferències, però sí que és cert que alguns detalls d'alguns jugadors decideixen els partits.
L'any passat l'equip es va acostar a la promoció d'ascens, però no ho va aconseguir. Pot explicar per què?
Va haver-hi dos partits decisius (contra el Las Palmas i la Ponferradina) que no vam guanyar. Però van passar coses estranyes que tots sabem que ens van tancar la porta. Carreras deia que era l'any per jugar la promoció, però per nosaltres o pel que fos, no ho vam aconseguir.
Parlant de Carreras. Darrerament el va lloar públicament...
Va reanimar-me a la segona volta però ja des de l'inici, amb la manera de jugar, en vaig aprendre molt. Li desitjo el millor perquè és un treballador nat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)