Sabadell

JOSÉ ANTONIO GORDILLO

DIRECTOR ESPORTIU DEL SABADELL

“Miquel Olmo és una de les primeres opcions”

Gordillo diu que la continuïtat del tècnic terrassenc dependrà d'una entesa entre el club i l'entrenador

El director esportiu afirma que els arlequinats encara poden mirar cap amunt

Sakamoto no es fica gens ni mica en les meves decisions. No seria a 1.200 km de casa si fos així

J osé Antonio Gordillo (Morón de la Frontera, Sevilla, 1974) és la separació definitiva de l'antic i el nou projecte del Sabadell. Va arribar al desembre i va tenir la valentia de designar com a tècnic Miquel Olmo, un entrenador que no coneixia. Ara, el seu despatx s'omple de currículums, representants, contractes... És la màxima autoritat esportiva d'un club regentat per empresaris i advocats. S'apropa el 30 de juny i el projecte japonès del Sabadell, el que es juga al terreny de joc, és a les seves mans.

Diumenge tenen un partit clau, però per quin objectiu? Vostè encara mira cap amunt?
El que és complicat en aquest tram de lliga és que no sabem en quants punts estarà la salvació. Haurem de superar els 50 i el partit de diumenge serà clau. Si jo fos jugador, estaria posant el verí als meus companys durant tota la setmana per guanyar i lluitar per anar cap amunt. Jo miraria abans cap a dalt que cap a baix.
Ha renovat Longás, Collantes i Hidalgo. Tindran la mateixa importància l'any que ve?
Nosaltres els signem com a base de l'equip, però la jerarquia se l'han de guanyar ells.
Vull dir que, com que hi ha escales salarials dins del club, a aquests jugadors se'ls podrà demanar més responsabilitats?
A banda de l'escala, són jugadors que fa temps que són aquí, amb experiència, i s'han guanyat el reconeixement. Han de ser jugadors que estirin la resta, sí.
Hi haurà molts canvis en la plantilla?
Intentarem mantenir un grup important de jugadors, amb algun dels quals ja hi hem parlat. Algunes renovacions es faran d'aquí a poc, però també hi ha d'haver canvis. A mi m'agrada tocar tan poc com sigui possible, però també dependrà dels jugadors.
Han parlat amb Aníbal?
Fa un mes que hem dit al seu agent que volem que continuï. També dependrà del que vulgui Aníbal, perquè nosaltres no ens podem passar del pressupost.
Amb l'eclosió de Sotan, els fan tirar enrere tots els mesos que li ha costat adaptar-se a l'hora de fer més incorporacions del Japó?
Per les connotacions del projecte, si hi ha un jugador japonès, repercutirà positivament en el club (patrocinadors, etc.). Així que en portarem però també que aportin futbolísticament, és clar.
Miquel Olmo té opcions de continuar d'entrenador?
És una de les primeres opcions, segur. La seva feina és bona, m'agrada molt, l'equip ho fa bé i els números parlen sols; tot i que hi ha coses que hem de millorar.
De què dependrà que continuï?
Que quan d'aquí a poc s'assegui amb el consell, ens posem tots d'acord. També li haurem de proposar un projecte que li agradi.
Dedueixo del que em diu que volen que sigui ell...
És que si no, ja l'haguéssim canviat. Quan jo arribo aquí em diuen que hem de canviar d'entrenador. Jo no conec Olmo, però quan el veig m'agrada, ens entenem, veiem futbol i decideixo que ha de ser ell.
Darrerament el Sabadell s'ha associat a un estil de joc molt determinat. El canviaria?
A Catalunya és un tipus de futbol que es juga molt, i és el que m'agrada. Hem renovat jugadors d'un nivell tècnic alt i apostarem per aquesta idea. Haurem de millorar coses, però el que és difícil, un equip que trianguli i arribi per bandes, ja ho tenim.
Per on busca els jugadors: 2a A, 2a B o estrangers?
Ho dominem tot. La segona B és el nostre territori més que un altre; òbviament la segona A la tenim apamada, i a l'estranger, potser per possibilitats econòmiques, és una mica més difícil.
Com és la seva relació amb Sakamoto?
Molt bona. M'ha sorprès gratament.
No es fica en les seves decisions?
Gens. En la primera reunió, em va dir que necessitaríem un o dos jugadors japonesos però que seria jo qui decidís qui ve. I per la resta em va donar total confiança.
Li ho preguntava perquè l'anterior director esportiu va marxar perquè no li deixava posar l'entrenador que ell volia...
Vaig sortir del Betis, de primera divisió i perdonant un any de contracte per això mateix. No seria aquí si això fos així, a 1.200 quilòmetres de casa per fer una feina que t'imposen. Quan vaig venir aquí jo tenia tres noms de tres entrenadors, però me'n vaig trobar un que treballa bé i que m'agrada, i em van donar el vistiplau. A partir d'aquí, en fitxatges l'únic que em demanen és que no em passi del pressupost, lògic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)