2a divisió A

Antídot contra l'avorriment

Barça B. El filial rep el rei de l'empat a zero, el Numància, que ha firmat taules sense gols en onze jornades de la lliga. D'aquesta manera, l'equip sorià només ha perdut dos partits a domicili

Fins a onze equips han empatat a zero contra el Numància. Fins a onze partits s'han quedat els aficionats sorians sense veure cap gol, ni del seu bàndol ni del rival. Fins a onze punts ha sumat l'equip de Juan Antonio Anquela sense que la pilota hagi tocat la xarxa rival. Números que dignifiquen la defensa numantina, però que deixen entreveure que el partit contra el Barça B no serà un festival de gols i d'oportunitats.

El tècnic del Numància s'ha destacat, en totes les plantilles que ha entrenat, per donar molta importància a la solidaritat defensiva de l'equip i en la gran importància del conjunt. Idees essencials per entendre els dos ascensos del Jaén a segona, la recuperació de l'Alcorcón des de que ell se'n va fer càrrec, la golejada que aquest mateix conjunt va endossar al Real Madrid en la memorable eliminatòria de copa del Rei o la quarta posició que va aconseguir el conjunt madrileny en la temporada 2011/12. Treball defensiu que ha inculcat a Sòria i que l'ha situat a la mitja taula de la lliga, però com a l'equip que menys partits ha perdut com a visitant. Concretament dos, contra el Múrcia i contra el Còrdova.

Ampliar la bona ratxa

El Barça B d'Eusebio Sacristán encadena cinc jornades sense perdre, la millor ratxa de la temporada. Dos empats a zero contra el líder i el segon classificat de la lliga– l'Eibar i el Depor–, i tres triomfs contra el Mallorca, la Ponferradina i l'Alavés. I que no s'aturi la ratxa perquè aquest bon registre ha situat el filial blaugrana en la sisena posició de la taula. Una classificació excel·lent en una competició tan exigent com la segona.

Avui, al Mini, Eusebio podria repetir l'onze inicial que va empatar a zero contra l'Eibar. Masip, màxim responsable del punt sumat a Ipurúa, tornarà a ser el porter blaugrana. La defensa la formaran Ié, Sergi Gómez, Bagnack i Planas. Com ja va passar contra l'Eibar, Ié ocuparà el lateral dret en substitució del lesionat Patric. La zona de mitjos tornarà a ser propietat de Samper, Illie i Edu Bedia. A Ipurúa, el capità blaugrana va situar-se d'interior i Samper va fer de pivot. No va funcionar del tot malament i el Barça es va mostrar sòlid defensivament en el primer temps. A dalt, Denis Suárez posarà la màgia, Adama Traoré, la verticalitat i la profunditat i Sandro, el gol. Arguments de sobres perquè, com a mínim, el caseller blaugrana no es quedi a zero i el Numància no afegeixi un nou empat sense gols a la seva trajectòria. Arguments de sobres perquè el Barça torni al camí de la victòria. Arguments perquè el públic que s'atansi al Miniestadi no s'avorreixi.

LES FRASES

Haurem de ser efectius i jugar amb determinació. Imposar les nostres virtuts i ficar-los al seu camp
Guanyant faríem un pas molt important per aconseguir la permanència
Eusebio Sacristán
ENTRENADOR BARÇA B

Espinosa torna a la convocatòria

No se l'ha trobat a faltar en excés perquè els resultats han acompanyat el Barça B durant el mes d'absència de Javi Espinosa, però sempre va bé tenir un dels teus directors d'orquestra en bona forma. El migcampista blaugrana torna a entrar en una convocatòria d'Eusebio Sacristán, quatre jornades després de fer-se un esquinç al lligament lateral intern del genoll esquerre. Contra la Ponferradina, el manxec va fer un mal gest en una jugada al mig del camp i no va poder continuar sobre el camp. En aquell moment, Espinosa va ser substituït per Adama i Denis Suárez va passar a ocupar el lloc d'interior que va deixar vacant el jugador de Talavera. Aquesta va ser la solució tàctica que va utilitzar Eusebio en les dues jornades posteriors. Ajustar la posició del gallec Denis Suárez a la zona ampla i jugar amb extrems purs com Adama o Dani Nieto, o fins i tot amb Dongou obert a banda, són les alternatives del tècnic blaugrana en el temps en què Espinosa ha estat de baixa. Tres jornades on el Barça ha sumat dos empats contra dos dels millors equips de la segona divisió, el Deportivo de la Corunya i l'Eibar, i una victòria, contra l'Alavés. Espinosa no tardarà a tornar a fer-se amo i senyor de la zona de mitjos, una gran notícia per al Barça B de cara al tram final del curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)