Sabadell

El punt és la glòria

Sabadell. Els d'Olmo s'asseguren dependre d'ells mateixos per entrar a la fase d'ascens, gràcies a una segona meitat excelsa. Els arlequinats van arreglar els errors dels primers 45 minuts

SABADELL2

SARAGOSSA2

Tant se val el que passi amb els rivals: el Sabadell es va assegurar ahir a La Romareda dependre d'ell mateix. S'intueixen claus els duels a casa contra presumptes rivals directes com ara el Tenerife (el pròxim) i el Recre, perquè ahir els arlequinats van tornar a fer un esforç inhumà per endur-se un petit botí que té gust de glòria. És cert que van arreglar una primera part que ells mateixos havien embrutat. Van marxar al descans amb dos gols en contra i amb la sensació d'anar a la deriva. Però els d'Olmo estan fets d'una altra pasta, i la segona part va ser, tota sencera, per a ells. Van tancar el Saragossa, i els locals van rebre l'escridassada del seu públic durant l'última mitja hora de partit.

Ja no hi ha dubtes sobre el que ha de fer el Sabadell. Jugui on jugui ha de ser un equip que tingui la pilota, i a la sortida de partit va refermar aquesta idea. Però Cristian no va trigar ni cinc minuts a quedar assenyalat. Pèrdua sense sentit i una ocasió clamorosa que només un equip que està obsessionat amb la falta de gol pot fallar. Aquest error va marcar el conjunt d'Olmo, que va patir l'eficient pressió sobre la pilota a la seva zona ampla. De nou, una pilota a l'esquena de Cristian va estar a punt de penalitzar el seu equip. Nauzet va sortir i va arreglar l'error (8'). Cada cinc minuts, el conjunt local tenia una ocasió, i entremig el Sabadell atacava tímidament. Sotan va fer una molt bona jugada a l'esquerra que va acabar als peus de Collantes. L'extrem va enviar la pilota a l'esquena d'un defensor i va sortir a córner. Això només va ser un parèntesi, perquè el Saragossa, ja afermat, s'ho va acabar de creure. Un xut des de dins de l'àrea (15') i un des de la frontal (19') van ser el
prefaci dels gols que van arribar gairebé seguits.
Cristian es va introduir un xut de Roger a la pròpia porteria en un error de
la creació arlequinada (21') i, més tard, Víctor Rodríguez va irrompre sol entre línies per habilitar Roger a l'esquena de Martí Crespí (24').

Reacció als vestidors

El partit semblava acabar-se aquí, però els locals es van prendre amb més calma la pressió sobre Longás i el Sabadell va amagar amb un xut a la part exterior del pal d'Hidalgo (31') i un altre d'Aníbal salvat per Leo Franco (33').

La segona part va ser sencera per al Sabadell. Els arlequinats no van tenir cap més remei que sortir amb la cinquena marxa posada i de seguida van avisar amb una centrada de Collantes que la defensa va treure quan Sotan rematava a boca de canó (50'). Al Saragossa se li va acabar la benzina i no va pressionar amb tant d'ímpetu sobre la pilota. El seu joc d'atac es va reduir a una doble intervenció de Nauzet que Montañés i Roger van estar a punt d'aprofitar (52'). El gol que els vallesans necessitaven per acabar de posar la por al cos a La Romareda va arribar en una aparició de Gato entre línies que va habilitar Collantes per assistir Aníbal (64'). El pas endavant del Sabadell va ser tan evident en posició i possessió com escapçada, ja que no trobava profunditat. Tot això fins que una pilotada al segon pal va arribar a Crespí, que amb el cap va fer l'empat (75'). Després del gol, el Saragossa estava mig mort, però La Romareda va pressionar tant els seus homes –escridassada inclosa a Luis García–, que no van tenir més remei que atacar. No ho va poder fer amb totes les garanties i el Sabadell va pressionar fins que les forces es van acabar. L'empat és glòria.

39 10 11 18 42 59

SARAGOSSA: Leo Franco; Fernández, Álvaro, Laguardia, Abraham (Rico, 78'); Arzo, Tierno (Cidoncha, 34'); Javi Álamo (Luis García, 70'), Víctor Rodríguez, Paco Montañés; i Roger. SABADELL: Nauzet; Cristian, Kiko Olivas, Crespí, Espasandín (Clerc, 70'); Juanjo, Hidalgo (Gato, 60'), Longás; Collantes, Sotan i Aníbal. GOLS: 1-0 (21') Cristian, en pròpia porta. 2-0 (25') Roger. 2-1 (64) Aníbal. 2-2 (75') Crespí. ÀRBITRE: López Acera (extremeny).T.G.: Als locals Tierno; als visitants Kiko Olivas, PÚBLIC: Uns 15.000 espectadors a La Romareda.
El punt és curt per la segona part que hem fet, però és bo per la lluita per la promoció d'ascens
Miquel Olmo
entrenador del sabadell
Som conscients que estem davant la possibilitat de disputar la fase d'ascens, i amb esforç i cohesió s'ha cregut en l'objectiu
Al davant hem tingut un rival que ha fet les coses molt bé i a poc a poc el Sabadell ha dominat

Uns 600 espectadors arlequinats a La Romareda

L'afició del Sabadell va superar les expectatives en el desplaçament a La Romareda. S'hi van desplaçar més de mig miler d'aficionats arlequinats, que van estar animant tot el partit al gol sud de l'estadi del Saragossa. Quan va acabar el matx, els jugadors van agrair l'esforç de l'afició, que va omplir quatre autocars i va mobilitzar molts automòbils particulars. “El treball, l'esforç i la reacció és la millor manera de donar les gràcies a tota aquesta afició que s'ha desplaçat a La Romareda i que ens ha donat tanta força”, va dir Miquel Olmo en la roda de premsa

El d'ahir va ser el desplaçament més massiu des de l'ascens a segona A a Eibar. Allà s'hi van desplaçar prop de mig miler d'aficionats, tot i que molts es van quedar a casa per la baixa capacitat de l'estadi del conjunt basc. Des d'aleshores, han estat comptades les vegades que l'entitat ha pogut noliejar autocars, sense comptar els desplaçaments dins del territori català.