Sabadell

Guerra contra Madrid

Sabadell. Els arlequinats necessiten la victòria a Valdebebas per fer un altre pas gegantí en la lluita per la promoció d'ascens. Longás no entra en la convocatòria per una lesió en un genoll

Si ja se sol viure un ambient especialment aspre –dins de la fredor d'una ciutat esportiva– a Valdebebas contra equips catalans, el partit d'avui és especialment esquerp. El Sabadell i el Madrid Castella es juguen la vida dins dels seus extrems. Els arlequinats somien en la primera victòria a fora de casa en tres mesos, un cop que els deixaria ben a prop de ser al final de curs entre els set primers. Els blancs també aniran amb el ganivet entre les dents, perquè no depenen d'ells mateixos per sortir avui de la zona de descens. La derrota, fins i tot, els podria deixar matemàticament a segona B.

Sens dubte, un dels grans dèficits dels arlequinats aquesta temporada han estat els partits a domicili. Mereixent més o menys, solen tornar amb les mans buides quan viatgen, però darrerament les seves prestacions han millorat molt. Contra el Mirandés i el Saragossa (dos empats) l'equip va mostrar un futbol molt semblant al que havia fet a casa. “És cert que ens falta un partit complet a fora de casa, però per damunt de tot busquem la victòria –afirma Olmo–. Necessitem guanyar i sabem que serà un partit en què hi hauran alternances perquè els dos equips ens hi juguem moltíssim.”

Olmo busca la victòria, tot i que algunes combinacions, i no gaire rebuscades, diuen que el seu equip podria entrar a la fase d'ascens amb 4 punts dels 6 restants, guanyant, això sí, la setmana vinent contra el Recre. “Tot depèn de guanyar, perquè no sabem si amb un empat en tindrem prou”, diu el tècnic.

Longás, fora de la llista

La mala notícia del dia va venir en l'entrenament, ja que Longás no el va poder acabar i no ha viatjat cap a Madrid amb els seus companys. El migcampista aragonès s'ha exhibit en els quatre últims xocs, però ara arrossega un cop al genoll que li ha impedit entrenar-se tota aquesta setmana i gran part de la passada. “És un contratemps important. No podem obviar el paper que té Longás a l'equip (tercer jugador amb més minuts) i és una baixa significativa. Però tenim més arguments i jugadors implicats que defensaran la seva oportunitat”, va manifestar Olmo. L'opció més probable és la d'establir un doble pivot amb Juanjo i Hidalgo i fer entrar Gato de mitjapunta, un dibuix que li ha donat resultat en els dos últims partits quan l'alacantí ha entrat des de la banqueta. L'opció més conservadora és fer entrar Llorente i deixar Gato com a home revulsiu.

Pel que fa a la resta de l'onze, no hi haurà gaires misteris perquè l'equip funciona i no hi ha més lesionats. Això sí, hauran de tenir en compte les amonestacions per no complicar-se la vida en l'últim matx (Nauzet, Olivas, Crespí i Cristian estan a una de complir cicle).

El rival

Al davant hi haurà el Madrid Castella, que juga l'últim partit del curs a casa amb presses per salvar la categoria. Per a l'entitat, seria un daltabaix que comportaria un altre descens a tercera, el del tercer filial. “Això també ho hem de saber gestionar. És un equip molt jove que té moltíssima qualitat, però que no té experiència”, diu Miquel Olmo, que dirigeix l'equip més veterà, de mitjana, de la lliga.

Com que el Madrid s'hi juga molt, probablement serà un partit amb molt ambient a les grades. El Sabadell també tindrà representació del seu públic, ja que a mitjan setmana s'havia esgotat el paquet d'entrades amb autocar. Tot i això, n'han quedat 10 per vendre de les que es venien de manera particular, per tant, s'espera que uns 200 aficionats arlequinats siguin a Valdebebas: “Ja ho vam viure a Saragossa i serà un plus veure la nostra afició donant-nos suport fins al final”, va dir ahir l'entrenador Olmo.

LES REACCIONS

Necessitem guanyar i sabem que serà un partit en què hi hauran alternances, perquè els dos equips ens hi juguem molt
És un contratemps important. No podem obviar el paper que té Longás a l'equip
Miquel Olmo
entrenador del sabadell

Un àrbitre mirat des de la capital

Jesús Muñoz Mayordomo serà l'encarregat de dirigir el partit d'avui entre el Madrid B i el Sabadell. Hi ha molts pocs precedents amb tots dos equips, ja que és un àrbitre que acaba de pujar a la segona divisió A. Diversos mitjans de Madrid, però, s'han encarregat de recordar activament que Muñoz és l'àrbitre que va expulsar el metge del Madrid en el Girona-Castella quan va entrar sense permís i cridant al quart àrbitre quan un dels seus jugadors havia quedat estabornit. L'àrbitre té dos precedents amb el Sabadell (dues derrotes): Dépor-Sabadell (2-1, amb un penal no xiulat afavorint els locals) i un Sabadell-Alcorcón (2-1, amb penal fallat per Gato en l'últim minut).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)