Més futbol

Supercopa, episodi segon

Nou intent. La FCF pacta amb el Barça i l'Espanyol la nova competició, similar a la que es va establir i frustrar el 2012, que assegura un duel entre els dos equips amb les primeres plantilles

Després d'una final de copa Catalunya més que descafeïnada entre el filial del Barça i el de l'Espanyol, va quedar palès que s'havia de tornar a reformular el format de competició per evitar esperpents similars en el futur. Ahir, la Federació Catalana de Futbol (FCF) i els dos principals clubs del país van arribar a un principi d'acord per disputar, aquest cop sí, la supercopa de Catalunya, un trofeu que s'hauria d'haver jugat dos anys enrere però que es va anul·lar per decisió del Barcelona. El format serà el mateix: un partit entre els primers equips del Barça i de l'Espanyol que s'hauria de disputar, preferiblement, en la pretemporada. Els beneficis que hi pugui haver, anirien destinats al futbol català, després que l'última copa Catalunya generés dèficit.

Tot i que encara s'han de tancar tots els detalls, la idea amb què treballen la FCF, el Barça i l'Espanyol, que ahir van pactar la competició en una reunió a la seu del Consell Català de l'Esport, és que la primera edició de la supercopa es disputi aquest mateix estiu, a finals de juliol. Tot plegat, per assegurar la presència dels jugadors de les primeres plantilles dels dos equips.

Tres copes diferents

Amb la creació de la supercopa de Catalunya, la FCF tindrà tres competicions diferents, ja que s'hi ha de sumar la copa Catalunya amateur –equips de 4a, 3a i 2a catalana– i la copa Catalunya –conjunts de 1a catalana, 3a divisió, 2a B, 2a A i els filials dels de primera.

Per mirar d'assegurar la viabilitat de la nova competició en el futur, la FCF inclourà aquest format en el seu pla de competició, que s'ha d'aprovar en la pròxima assemblea general ordinària del 28 de juny. “Volem establir la supercopa en el nostre calendari de competició, de manera preferible en la pretemporada”, explica el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, que afegeix: “La nova supercopa quedarà establerta amb els principis d'acord que hem tingut avui [per ahir] amb el Barça i l'Espanyol. Entre nosaltres tres hem de trobar una data, un horari i un camp.” El màxim dirigent de la federació catalana, d'altra banda, confia que aquest cop no hi hagi contratemps d'última hora tal com va passar dos anys enrere: “És qüestió de trobar dues hores per jugar un partit, i tenim tot un any per fer-ho. No és cap caprici de la FCF, ja que els beneficis aniran destinats al futbol català. Si les primeres plantilles dels dos clubs principals no hi poden ajudar, llavors potser és que s'ho haurien de fer mirar.”

LES FRASES

Volem establir la supercopa dins el calendari de competició amb les condicions pactades amb el Barça i l'Espanyol

TRES COMPETICIONS

Els beneficis seran per al futbol català. Si després els dos principals equips no hi poden ajudar, potser és que s'ho haurien de fer mirar
Andreu Subies
PRESIDENT DE LA FCF
Hi haurà la copa Catalunya amateur, la copa com enguany, i la nova supercopa
La FCF espera que aquest juliol es disputi la primera edició, en una seu per determinar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)