2a divisió A

Montilivi, la casa de tots

Acord total entre els dos clubs i els dos ajuntaments perquè l'estadi del Girona sigui també la seu dels partits del Llagostera el curs vinent a 2a A

Fil a l'agulla per als temes de la gespa i dels vestidors, els principals maldecaps

Montilivi no només serà la casa del Girona. També ho serà la del Llagostera, que ja pot comunicar a la LFP que ja té camp. La predisposició que hi havia de totes les parts (ajuntaments i directives) era tal que en el primer minut ja es va tancar una entesa, pendent de resoldre “serrells” que en cap cas significaran una marxa enrere. I això que hi ha aspectes cabdals, com l'estat de la gespa, que sol ser un niu de problemes i una font de queixes per part dels jugadors del Girona principalment en els mesos de desembre, gener i febrer.

“Tenim nous inquilins. Molt bons inquilins. Ara hem de trobar la manera de fer que tots dos ens sentim tan còmodes com sigui possible a Montilivi.” Francesc Rebled va donar la benvinguda al Llagostera, que no s'ha vist amb la necessitat de buscar un pla B. “La reunió ha estat fluïda i tant l'Ajuntament de Girona com el Girona ens han donat les màximes facilitats”, va dir Isabel Tarragó. “De les poques alternatives que teníem, Montilivi era la que millor encaixava. Ja està adaptat al 100% a la segona A”, va afegir. A més dels presidents del Girona i del Llagostera, a la reunió hi van ser presents l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; la regidora d'Esports, Isabel Muradàs; l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, i el director general del Girona, Javi Pequeño.

La gespa

Més que un serrell, és un problema cabdal. La setmana vinent els actors principals (Ajuntament de Girona, Girona FC i UE Llagostera) es reuniran amb un convidat clau (Roya Verd) per mirar quina actuació s'haurà de fer a Montilivi perquè la gespa aguanti amb garanties tota una temporada en què hi haurà futbol de segona A l'estadi setmana sí i setmana també.

El setembre del 2009, l'estadi ja va ser objecte d'una actuació a fons amb el canvi de drenatge i de la gespa. Es va fer en un temps rècord d'una setmana, però no es va gratar a prou profunditat (un pam, quan els especialistes aconsellaven un metre) per eradicar del tot els mals. La gespa va millorar, tot i que no prou. El desembre de 2011 es va haver de canviar una franja d'uns 10 metres de gespa de la zona més propera a la tribuna i també es van posar pans de gespa a la zona de les porteries. Aquest any, els jugadors han criticat força l'estat del terreny de joc, que només va millorar ostensiblement amb l'arribada del bon temps.

El canvi de drenatge sembla a priori la solució més convincent, però també és la més cara de totes. L'Ajuntament de Girona cedirà Montilivi al Llagostera a cost zero, tot i que és possible que el club del Gironès s'hagi de fer càrrec d'algunes despeses vinculades al seu aterratge a l'estadi.

El que està fora de qualsevol dubte és que, amb l'arribada d'un altre equip a Montilivi, el Girona no podrà entrenar-se a la gespa de l'estadi amb l'assiduïtat que ho feia. “Si renovem l'acord amb Palafrugell, haurem d'anar allà i aprofitar també l'annex”, va indicar Rebled. El Llagostera també està buscant camps de gespa on poder entrenar-se. El que té més a prop és el de Riudarenes, amb l'Ajuntament del qual probablement s'iniciaran converses aviat. “El que és clar és que a Montilivi només hi anirem a jugar”, va comentar la presidenta del club llagosterenc.

Els vestidors

Tot i l'envergadura de la instal·lació i les dependències que hi ha a les seves entranyes, Montilivi només disposa de dos vestidors amb capacitat i en condicions. Sembla clar que el Girona no cedirà el seu (és el que utilitza cada dia) i que l'única alternativa possible és buscar un espai i adaptar-lo. Això implica obres i un cost addicional. “Hi ha un parell d'idees a sobre la taula, però la construcció d'un vestidor nou és una possibilitat alta”, va reconèixer Isabel Tarragó, que va afegir que han d'aprofundir més encara amb aspectes sobre qui se n'ha de fer càrrec.

I la publicitat?

Hi ha altres aspectes que no tenen incidència directa en el joc, però que s'hauran d'endreçar. Tindrà la possibilitat el Llagostera de col·locar a Montilivi tota la publicitat que té al seu municipal? “Hem de pensar que trobarem la manera”, va dir Francesc Rebled. “Hi ha la publicitat dinàmica amb els panells LED que es pot programar, però també podem mirar la manera d'arribar a acords conjunts”, va afegir-hi el president del Girona. És possible que el Llagostera també necessiti un petit espai per a oficines, necessari per operar en el dia a dia. Des del minut 1, el Llagostera es beneficiarà també del sistema de torns i de l'UCO que ja estan instaurats a Montilivi.

El manteniment

Com a instal·lació municipal, l'Ajuntament destina uns 160.000 euros anuals pel manteniment de la instal·lació (aigua, llum, gespa i totes les despeses que se'n derivin). Les actuacions que s'hauran de fer a la instal·lació incrementaran sensiblement aquest cost, però totes les parts s'han compromès a estudiar-ho a fons i a buscar la millor solució.

ACTUACIÓ A FONS

Pendents d'una reunió amb Royal Verd, canviar el drenatge seria la millor garantia

ELS VESTIDORS

És gairebé obligat construir-ne un tercer, ja sigui per al Llagostera o els equips rivals

MÉS LOGÍSTICA

Els espais de la publicitat o unes oficines per al Llagostera, altres temes a tractar

SESSIONS LIMITADES

El Girona haurà de restringir encara més els entrenaments a la gespa de Montilivi

FRANCESC REBLED

“Tenim nous i també molt bons inquilins. Ara es tracta d'estar-hi el millor possible”

ISABEL TARRAGÓ

“Montilivi era l'únic estadi que ja estava adaptat al 100% per jugar a segona A”

L'AJUNTAMENT

El manteniment anual de l'estadi té un cost d'uns 160.000 euros per al consistori
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)