1a divisió

Alemanya-Algèria, o la revenja del fiasco del 82

Vuitens de final. Trenta-dos anys més tard, els algerians es poden venjar de l'eliminació que van patir per culpa del pacte entre alemanys i austríacs

Després de l'empat contra Rússia, que emparellava la selecció algeriana amb la d'Alemanya en els vuitens de final, al tècnic dels africans, Vahid Halihodzic, li va faltar temps per recordar que en el mundial del 1982 Algèria va quedar eliminada en la primera fase com a conseqüència d'un pacte entre Alemanya i Àustria. El lamentable episodi, esdevingut a l'estadi d'El Molinón, va esquitxar de polèmica aquelles dues seleccions, protagonistes d'un esperpèntic partit que va acabar amb un 1-0 que les classificava totes dues en perjudici del combinat algerià. Joachim Löw, el seleccionador alemany, en canvi, va considerar que no tenia sentit recordar tot allò i va aprofitar per subratllar que molts dels jugadors de l'actual selecció d'Algèria “no havien nascut” el 1982.

L'entrenador de la mannschaft va destacar també les qualitats del seu rival d'avui: “Són molt compactes i agressius. No he vist ningú defensar amb tanta vehemència i, al mateix temps, atacar amb tanta velocitat.” Per Löw, la selecció algeriana “té molts jugadors importants, i alguns juguen a Espanya, Anglaterra i França”. En parlar del seu equip, el tècnic alemany es va mostrar autocrític i va considerar que pot jugar encara millor. “Només cal millorar alguns detalls”, va dir en aquest sentit. Quant al clima de Porto Alegre, el més fred de totes les seus del mundial, Joachim Löw va indicar que els seus futbolistes estaven preparats per al canvi. Pel que fa a l'alineació, la baixa de Lukas Podolski, que es va fer un petit trencament muscular en el partit contra els Estats Units, és el principal maldecap per al seleccionador alemany. Mario Götze entrarà al seu lloc. D'altra banda, Löw dubta entre Sami Khedira i Bastian Schwensteiger per acompanyar Lahm i Kroos al mig del camp. El madridista té tots els números per ser l'escollit.

A Algèria l'únic dubte el tenen a l'eix de la defensa, entre Madjid Bougherra, que va disputar els dos primers partits, i Esseid Belkalem, que va jugar el tercer. Qui de ben segur que estarà entre els escollits de Halihodzic és el capità, Rafik Halliche, que ahir va fer una advertència als que creuen que la seva selecció serà un rival menor per a una de les grans favorites a guanyar el mundial. “No hem vingut al Brasil a fer turisme. Posarem tot el nostre esforç a arribar a la final. Això és futbol i res no està decidit”, va comentar el central algerià.

“No hem vingut a fer turisme”, va dir el capità algerià; “Podem jugar millor”, va dir Löw
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)