2a divisió A

En mans del Girona

L'estadi. L'Ajuntament insta els dos clubs a ratificar per escrit el compromís de compartir Montilivi. El consell d'administració de l'entitat de Montilivi ha de decidir quines condicions posa

L'Ajuntament de Girona manté la suspensió de l'acord verbal a què va arribar divendres passat amb el Girona i el Llagostera per compartir l'estadi de Montilivi. La segona trobada, convocada pel mateix consistori ahir a la tarda, va ser cordial i no es va allargar gaire, però els dos clubs en van sortir amb deures per fer. L'Ajuntament els insta a comprometre's per escrit a assumir “una cohabitació absolutament respectuosa i harmoniosa” a l'estadi. “Si hi ha d'haver el mínim dubte, ho han de discutir a cada club i manifestar-nos-ho”, va explicar la regidora d'Esports, Isabel Muradàs. La pilota és a la teulada dels clubs, que han de respondre dilluns, però com que la voluntat del Llagostera de jugar a Montilivi no ha canviat gens, l'acord és ara en mans del consell del Girona, que s'haurà de pronunciar sobre si s'avé a compartir l'estadi. El club blanc-i-vermell ja ha convocat per avui el consell d'administració. “Ho hem de debatre”, va comentar Francesc Rebled. “La idea sempre ha estat valorar-ho tot, i se n'ha de parlar. Hem de decidir quines serien les condicions correctes per no perdre-hi, perquè sempre hem defensat que l'arribada del Llagostera a Montilivi no pot significar cap cost extra per al Girona”, va exposar el president. El consell que ha de decidir avui ha quedat aprimat a cinc membres, després de la dimissió de cinc consellers.

La bona sintonia entre les quatre parts interlocutores de la primera reunió ja va començar a trontollar arran de l'enrenou de dilluns a Montilivi, que havia enxampat en fora de joc l'Ajuntament de Girona, que ara vol que cada club discuteixi i ratifiqui en un document firmat la voluntat de compartir l'estadi. “Les condicions no canvien, però és veritat que, per firmar els acords, els serrells ja han d'estar polits. Haurem de treballar aquest cap de setmana”, va comentar la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, conscient que no pot esperar gaire a assegurar a la LFP quin serà l'escenari dels seus partits com a local. Tarragó confia que tots dos clubs tinguin “la maduresa suficient” per compartir camp, malgrat que com a equips de segona A siguin rivals.

La trobada d'avui –programada des de divendres passat– amb responsables de l'empresa Royalverd per analitzar quin pla d'actuació s'ha de seguir a Montilivi es manté. “Hem de veure com es pot arreglar, o quin manteniment serà el més òptim per a la gespa, hi jugui un o dos equips, però amb més motius, òbviament, si són tots dos”, va comentar Muradàs.

Mestres, amb Tarragó

En la reunió d'ahir a la tarda, convocada per l'Ajuntament de Girona, l'alcalde Carles Puigdemont i la regidora Isabel Muradàs van fer d'amfitrions. Del Girona, hi van assistir el president, Francesc Rebled, i el director general, Javi Pequeño. I de Llagostera, a més de l'alcalde, Fermí Santamaria, la presidenta Isabel Tarragó estava acompanyada per Joan Mestres, que dilluns va presentar la dimissió com a conseller del Girona i que s'incorporarà al club del seu municipi.

LES REACCIONS

El consell decidirà avui la nostra posició. Hem de decidir quines serien les condicions correctes per no perdre-hi. Ho hem de debatre
Francesc Rebled
PRESIDENT DEL GIRONA
Manté el vistiplau en suspens i demanarà dilluns els acords firmats de cada club

UN NO PARAR

La reunió d'avui amb tècnics per analitzar les solucions per a la gespa es manté
És bo que el Llagostera se senti com a casa a Montilivi i que el soci del Girona se senti beneficiat
Fermí Santamaria
ALCALDE DE LLAGOSTERA
Ser rivals no impedeix que siguem clubs amics amb prou maduresa per compartir camp
Isabel Tarragó
PRESIDENTA DEL LLAGOSTERA

L'AJUNTAMENT

Mantenim la disposició, però són els clubs els que han d'assumir el compromís
Isabel Muradàs
REGIDORA D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT DE GIRONA

La marxa d'Alsina i la vigilància de la LFP

L'Ajuntament de Girona va decidir convocar d'urgència una segona reunió perquè l'escenari havia canviat molt respecte a la primera i volia saber els motius que havien precipitat els canvis a Montilivi, amb la dimissió de cinc consellers i la marxa d'Oriol Alsina a Llagostera. “De les dimissions dels consellers, ens han explicat que ja havien manifestat la seva intenció de plegar el 30 de juny”, va comentar Isabel Muradàs. Respecte al retorn d'Alsina cap a Llagostera, que el maresmenc va argumentar dimarts, ahir s'hi va afegir un altre element, segons va explicar la regidora: “També ens han comentat que la LFP ja els començava a insinuar, tant a un equip com a l'altre, com durien la relació. Perquè com a rivals hi ha sis punts en joc entre ells, i és un tema que vigilen moltíssim.”

Sense lloguer fix, però col·laborant en equipaments

El Girona té la llicència d'ús i gestió de l'estadi de Montilivi, i estudiava la possibilitat de demanar un lloguer per cada partit que el Llagostera disputi a l'estadi, comptant que l'obertura de portes genera unes despeses fixes. L'Ajuntament no és partidari del lloguer, però sí que entén que el Llagostera podria col·laborar en alguns equipaments que el Girona té a Montilivi. “No ens plantegem el lloguer. Una altra cosa diferent és respecte a equipaments que han estat finançats pel Girona, com ara la U televisiva i el videomarcador. S'entén que el Girona consideri que no ha de tenir més despesa, o fins i tot que el Llagostera hi pugui col·laborar”, explica la regidora d'Esports de l'Ajuntament, Isabel Muradàs. “En qualsevol cas, m'imagino que aquesta voluntat ja hi era abans i que no és nou d'ara.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)