2a divisió A

La columna vertebral del Llagostera, ben definida

Apuntalat. El conjunt llagosterenc té pràcticament lligada la continuïtat d'una desena de jugadors que han aconseguit l'ascens a 2a divisió A. Les principals novetats seran en l'atac

Quan falten pocs dies perquè molts equips de 2a divisió A es posin a treballar, a Llagostera ja es comencen a desvelar algunes de les incògnites de com estarà formada la plantilla que jugarà en la categoria de plata, si més no en l'apartat de renovacions. El conjunt llagosterenc té previst mantenir els pesos pesants de l'equip i les converses dels últims dies fan pensar que fins a una desena de jugadors de l'actual primer equip es podrien quedar a Llagostera i, d'aquesta manera, fer el salt al futbol professional. Més enllà de Marc Sellarès, que tenia una clàusula de renovació en cas de pujar de categoria, l'última setmana ha estat intensa i amb moltes reunions amb els futbolistes i representants.

Jugadors clau

La temporada a Llagostera ha tingut alguns noms propis que han destacat pel seu rendiment brillant i que, fruit de les magnífiques actuacions, fins i tot havien sonat per a altres equips de 2a A abans que els llagosterencs confirmessin l'ascens a la segona categoria estatal. Moragón a la porteria, Jordi López al mig del camp i Eloy Gila a la part ofensiva han cridat l'atenció de molts clubs, però l'àrea esportiva dels blaugrana s'ha mogut de pressa i gairebé es pot assegurar que disposarà de tots tres. En el cas de Jordi López, el de Cardedeu ja ho dóna per fet i mostra la seva il·lusió per tornar al futbol professional: “Quan vaig arribar, pensava que era molt complicat pujar amb el Llagostera, però amb un gran treball s'ha aconseguit. Tinc moltes ganes de jugar a 2a A. Ara hi ha una mica d'enrenou, però estic segur que es farà una bona plantilla i que el Llagostera serà capaç de competir”, destaca el veterà migcampista blaugrana. Eloy Gila també va confirmar que la voluntat de totes les parts és l'entesa: “Hem de tancar serrells, però ens entendrem. Vull jugar a 2a A, a on crec que puc mostrar una bona versió. Estic més madur que l'altre cop que hi vaig jugar”, comenta el futbolista sabadellenc.

Més enllà de la continuïtat gairebé assegurada d'aquests dos pesos pesants, el Llagostera també té molt a prop l'acord de renovació amb homes que han tingut un paper força destacat en l'històric curs que es va tancar el 30 de juny: “Hem negociat gairebé amb tothom, però falten petits detalls per assegurar-ho. Ens agradaria haver renovat a tothom, però no podem assumir el cost econòmic que comporta fer professional un jugador”, explica el director esportiu llagosterenc.

La defensa també està gairebé apuntalada, ja que els laterals Aimar i Masó compten per a l'àrea esportiva llagosterenca, així com també està a prop la signatura de Vallho, tot i que en el seu cas sí que falten alguns detalls més perquè l'acord sigui definitiu.

També sembla que agafaran l'últim tren cap al futbol professional veterans com ara Tito, Enric Pi i Tarradellas. El representant del migcampista de Santa Coloma està negociant aquests dies l'acord econòmic, però la principal motivació del futbolista és jugar a 2a A. Pel que fa a Enric Pi, l'entesa ha estat fàcil just en el temps entre el casament i l'inici del viatge de noces del jugador granollerí. En el cas de Pitu, també hi ha voluntat d'entesa, i el saltenc vol prioritzar el fet de jugar a 2a A amb el Llagostera a d'altres ofertes econòmicament superiors.

Les sortides

Fa una setmana ja es van anunciar els primers futbolistes que no continuaran en el projecte llagosterenc: Fullana, Àlex Cruz, Barón i Lobato no han entrat en els plans de Castillejo i s'han hagut de buscar la vida després d'acabar contracte. Qui també sembla gairebé segur que no continuarà és el davanter Salva Chamorro. Precisament en la davantera és on hi haurà més canvis, ja que a hores d'ara, i a falta de confirmació oficial, només es compta amb Sellarès com a davanter nat. Els joves com ara Nuha, Cano i Roger Barnils també estan a l'expectativa per saber el seu futur. Per edat, se'ls podria buscar un forat en el primer equip a través d'una fitxa del filial. El porter Nico Ratti podria marxar cedit per disposar així de minuts de joc.

Les dues parts hem expressat la voluntat de seguir. Estic preparat per tornar a 2a A
Eloy Gila
jugador del llagostera
Tinc molta il·lusió per jugar a 2a A amb el Llagostera. Segur que es farà un bon equip
Jordi López
jugador del llagostera
Ja hem negociat amb tothom i ens falten petits detalls per tancar els acords definitivament
Oriol Alsina
dir. esportiu del llagostera

Moviments en el cos tècnic del primer equip

El ball de noms de l'última setmana també esquitxa el cos tècnic, que amb l'ascens també passarà a ser professional. Un dels dubtes principals era si Lluís Carrillo continuaria al club amb la tornada d'Alsina, i pel que sembla serà així. El que falta definir és exactament quina funció farà dins el primer equip. En els pròxims dies s'anunciarà exactament quina tasca desenvoluparà cada persona a Llagostera: “Ens en sortirem amb els que som. Muntar una estructura professional és molt complicat, però entre tots ho farem”, afirma Alsina. Qui no hi serà en aquesta aventura és el fins ara delegat, César Barrenechea. També hi haurà canvis a l'àrea de porters, en què Joan Miquel Salavedra no continua. Al seu lloc, l'exporter del Barça i el Girona Albert Jorquera, acompanyat de Kiku Bansells, dirigirà els porters de tot el club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)