2a divisió A

Els efectes del terratrèmol

La marxa d'Alsina ha deixat molt tocat estructuralment el Girona, que ha perdut càrrecs clau en un organigrama que Quique Cárcel haurà d'apuntalar a contrarellotge

La majoria dels tècnics de l'àrea esportiva són homes d'Alsina, la qual cosa no fa gaire gràcia ara mateix a Montilivi

Ja només hauria faltat que el Llagostera hagués aconseguit el sí per jugar a Montilivi per poder passar la mà per la cara al Girona a la seva pròpia casa. De moment, els efectes del terratrèmol que va significar la marxa enrere d'Oriol Alsina han fet més mal a Girona que no pas a Llagostera, amb més marge per fer i desfer, amb un organigrama tècnic pràcticament tancat, amb les renovacions de jugadors clau ben encarrilades i amb la possibilitat, fins i tot, d'oferir millors condicions econòmiques a jugadors que són de l'interès dels dos clubs, que n'hi ha uns quants.

El que més neguiteja ara mateix a Montilivi és que un percentatge altíssim de l'estructura que té el Girona FC està formada per homes de la corda d'Oriol Alsina. L'actual director tècnic del Llagostera va ser qui va fer el primer contacte amb Quique Cárcel, però de tots els casos que hi ha en cada graó de l'organigrama, possiblement aquest sigui el que menys relació tingui en aquesta mena de cavall de Troia que s'ha instal·lat a Montilivi.

En la primera plantilla, Pablo Machín va ser l'entrenador que va escollir Alsina per rellevar Javi López i també ha estat l'aposta del fins fa poc director esportiu del Girona perquè dirigeixi el primer equip les dues pròximes temporades. També el segon entrenador, Jordi Guerrero, va ser col·locat per l'actual director tècnic del Llagostera quan hi va haver la destitució de Ricardo Rodríguez i Miquel Àngel Muñoz. El selvatà es va mantenir en el càrrec quan Javi López va haver de fer les maletes pels mals resultats.

Més enllà del primer equip, hi ha força més casos de tècnics col·locats per Oriol Alsina que continuen a Montilivi després de la marxa d'aquest al Llagostera. Són càrrecs clau en els organigrames del futbol de base, que ha quedat molt tocat després del no ascens del filial i del descens del juvenil A de divisió d'honor.

Alsina va posar Pep Triadú al capdavant del Girona B, que ha perdut les peces més importants i que tindrà problemes per fer una plantilla tan competitiva com la del curs anterior. També és un tècnic de la confiança d'Alsina Robert Vila, que va acabar la temporada al filial i que el curs vinent dirigirà el juvenil A, que militarà a la Lliga Estatal. Per no parlar del coordinador del futbol de base, Jordi Mir, i del coordinador del futbol 7, Dani Villar.

Decisions urgents

Al Girona li fa ben poca gràcia aquest escenari i busca la solució per apuntalar l'organigrama tècnic i l'àrea esportiva. El club de Montilivi busca la figura d'un secretari tècnic per poder donar un cert respir a Quique Cárcel. Ja ha mantingut algun contacte amb Manolo Márquez, que la temporada passada va començar entrenant l'Espanyol B i que també ha dirigit el Badalona i el Prat, entre altres equips (també té un passat en el Girona). Ara mateix, el suport principal de Márquez és Albert Síria, a qui el club de Montilivi té previst mantenir.

L'altre gran objectiu del consell d'administració del Girona és la figura d'un tècnic que posi ordre a tot el que no sigui el primer equip. El club ja ha trobat qui gestioni el futbol de base (serà David Hugas, que s'incorporarà com a gerent de l'Associació Girona FC Escola, a través de la qual es vehicularà tot el futbol no professional), però vol una persona amb experiència que s'encarregui de donar un impuls sobretot al Girona B i al juvenil A.

El projecte que va presentar en el seu dia Oriol Alsina per al futbol de base i en el qual barrejava el Girona i el Llagostera se n'ha anat directament a les escombraries. El més probable és que el Girona estructuri el futbol de base amb un equip A i un B en les categories juvenil, cadet, infantil i aleví.

Sense moviments

Pel que fa a la primera plantilla, de moment no ha fructificat cap operació. Ni pel que fa a noves incorporacions (el Girona només ha fitxat Mata i Granell) ni tampoc renovacions ni sobretot renegociacions.

Aquestes últimes tenen la clau que l'aixeta pugui obrir-se més o menys, però l'acord amb Jandro, Juanlu i David Garcia és cabdal.

DUES URGÈNCIES

El Girona ha de buscar un secretari tècnic i un coordinador del futbol de base

EL PRIMER EQUIP

Machín i el seu segon, Guerrero, estan col·locats pel director tècnic del Llagostera

MÉS EXEMPLES

Alsina també va posar el tècnic del filial, del juvenil A i els coordinadors del futbol de base

SENSE NOVETATS

De moment, el club no avança amb les altes, les renovacions ni les renegociacions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)