2a divisió A

Les renovacions, de cinc en cinc

Si dijous eren cinc els futbolistes que confirmaven la seva continuïtat a Llagostera –Jordi López, Pitu, Aimar, Vallho i Tarradellas–, ahir s'hi van afegir cinc noms més: Enric Pi, Eloy Gila, Barnils, Tito i Jordi Masó. Entre aquestes renovacions destaca la d'Eloy Gila, un jugador que gràcies al magnífic rendiment que ha tingut semblava cantat que tornaria a 2a A. Al final, aquest retorn podrà ser amb el Llagostera, l'equip que va confiar en ell quan va sortir per la porta del darrere del Nàstic ara fa un any i mig: “L'entesa ha estat fàcil. Ell sempre ha volgut continuar a Llagostera i, de fet, feia setmanes que l'acord estava tancat”, destaca Alsina.

Aquestes cinc renovacions representen també el debut en la categoria de plata de quatre jugadors més: Tito, Enric Pi, Barnils i Jordi Masó tastaran la 2a divisió A. En el cas dels dos primers –Pi i Tito–, l'èxit de la temporada anterior els permet assolir el futbol professional en plena maduresa de la seva carrera futbolística. Enric Pi ha destacat als 31 anys com a lateral esquerre sobretot en els partits al petit Municipal, i ara, amb camps de grans dimensions cada setmana, caldrà veure si Castillejo el continua utilitzant en el carril o el recupera en posicions ofensives. El que és segur és que l'entrega i el compromís estan assegurats. De la mateixa manera passarà amb Tito, que després de viure diversos descensos a tercera, i fins i tot la desaparició d'un club –el Benidorm–, ha aconseguit l'èxit a Llagostera com a mig centre defensiu.

Recorregut

Jordi Masó i Roger Barnils competiran en la segona categoria del futbol estatal amb 22 i 21 anys, respectivament. El banyolí ha evolucionat molt aquest curs –el seu tercer a Llagostera– i en Roger Barnils hi ha molta confiança: “Tenia clar que l'havíem de renovar. Potser no ha jugat molts minuts, però amb 20 anys se li detecta una professionalitat i un saber fer al camp que ens fa pensar que pot tenir una llarga carrera. És una altra aposta per un jugador jove”, va explicar Alsina. Barnils ha exercit principalment de mig centre aquesta temporada, però també se l'ha pogut veure jugant com a central. Amb una gran presència física, també ha cridat l'atenció el bon tracte amb la pilota.

Ara, Jordi Masó i Roger Barnils afronten l'escenari del futbol professional.

La plantilla, en espera dels porters

Fins ara s'han fet deu renovacions, però encara no s'ha tancat cap acord amb cap porter. La prioritat és José Moragón, un dels homes més destacats d'aquesta temporada: “També hi estem parlant, però s'ha casat fa poc i és fora de Catalunya. Això fa que el procés de negociacions sigui més lent, però també hi treballem”, va explicar el director esportiu, Oriol Alsina. Com ha passat amb Eloy Gila, les bones actuacions de Moragón aquest curs i la seva edat –26 anys– han fet que siguin molts els clubs del futbol professional que es fixin en ell. També caldrà saber qui serà el segon porter del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.