2a divisió A

Llagostera Costa Brava

El club es vol convertir en la referència de la zona i hi focalitzarà una campanya per créixer en massa social

Com Palamós, Palafrugell rep amb molt d'orgull i bona predisposició l'equip, que debutarà a segona A

Els vincles del Llagostera amb la Costa Brava no paren de créixer. Després de tancar un acord de llarga durada perquè el Nou Municipal de Palamós sigui l'escenari dels partits durant cinc temporades, el club va presentar ahir el conveni amb l'Ajuntament de Palafrugell per convertir el Josep Pla i Arbonès en l'epicentre de l'activitat diària de l'equip. Dues seus baix-empordaneses per a l'estrena històrica a segona A de l'equip del Gironès, que va molt més enllà dels seus orígens i aspira a ser l'equip de referència i identificació de la Costa Brava. El lema de la campanya de captació d'abonats del Llagostera és prou explícit: Viu el futbol a la Costa Brava.

Enterrada definitivament la possibilitat de compartir Montilivi amb el Girona, el Llagostera està fent passos accelerats per guanyar adeptes a la seva nova zona d'influència. El club ha decidit fer-se veure en diversos municipis de la Costa Brava i instal·larà punts de recollida de formularis per a nous socis. A més de Llagostera, té establiments col·laboradors a Palamós, Palafrugell, Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Sant Antoni de Calonge i Cassà de la Selva, i preveu anar ampliant la xarxa. “Anirem actualitzant la llista a la pàgina web”, va explicar la presidenta, Isabel Tarragó, que durant la presentació a Palafrugell va entregar el formulari a l'alcalde, Juli Fernández. “Sóc dels primers a afegir-m'hi. Desitgem poder fer una bona temporada, que ens ho passem bé, i estaria molt content de consolidar l'equip a segona A”, va explicar l'alcalde, amb un missatge que Tarragó va recollir: “Com ha fet l'alcalde, esperem que tothom acabi parlant del Llagostera com una cosa pròpia; que se'l faci seu.”

En la presentació de l'acord al Josep Pla i Arbonès, tot van ser molt bones paraules. “Aquest Ajuntament ha fet una aposta clara pel Llagostera”, va dir Juli Fernández. “Quan vam començar a parlar i vam veure que era una idea de continuïtat, la vam preferir a una que tampoc estava garantida. El Llagostera és un club seriós i ho ha demostrat”, hi va afegir l'alcalde, que va destacar la importància de mancomunar serveis i compartir instal·lacions en temps de crisi –com manté Fermí Santamaria– i va subratllar l'aposta del club per la Costa Brava: “És paisatge, és territori, i tothom qui ve queda astorat.” En el conveni, l'aspecte econòmic ha estat secundari, segons l'alcalde: “Hem aplicat uns correctors per atenuar-ho, perquè el municipi entén que és una eina de promoció. Ens ajuda a col·locar Palafrugell en un espai esportiu, que tenim en altres disciplines però no en futbol. L'aspecte econòmic no ha estat cap obstacle.” L'acord és per una temporada, tot i que totes les parts van manifestar la voluntat que s'allargui.

El Palafrugell cedeix

El club que solia fer servir el terreny de joc del Josep Pla i Arbonès, el Palafrugell CF, va veure d'entrada amb reticències les negociacions, segons va reconèixer el regidor d'Esports, Quim Vencells. “Però un cop ben analitzat, han estat completament d'acord a renunciar a dos dies d'entrenament”. L'equip baix-empordanès, que és a tercera catalana, passarà de tres entrenaments setmanals a l'estadi a només un. “Així no carregarem massa la gespa”, va comentar el regidor. A canvi, hi ha un compromís de col·laboració esportiva entre els dos clubs, tot i que encara no s'han concretat: “La predisposició de les dues parts és boníssima”, va explicar Vencells.

La presentació es va fer ahir al matí i va coincidir amb un entrenament de l'equip que dirigeix Santi Castillejo. La novetat de la sessió va ser la presència dels dos últims fitxatges, el porter René (Jaén) i el lateral esquerre Ríos Reina (Mirandés). L'equip marxarà demà a la tarda a Puigcerdà, on farà l'estada de pretemporada.

LES REACCIONS

Estem molt agraïts per la rebuda de Palafrugell i per poder traslladar la base d'operacions esportives en aquest camp magnífic

NOUS ABONATS

El club instal·larà punts per recollir formularis d'altes a molts municipis de la costa

A PALAFRUGELL

L'Ajuntament veu en l'acord per als entrenaments una bona eina de promoció

LA DURADA

El conveni firmat és per una temporada, però amb voluntat de continuïtat
És molt d'agrair que el club continuï amb el nom de Llagostera. Nosaltres arribem on podem
Fermí Santamaria
ALCALDE DE LLAGOSTERA

EL FOCUS

El Palafrugell només s'entrenarà un dia a la setmana, i així no carregarem tant la gespa
Quim Vencells
REGIDOR D'ESPORTS PALAFRUGELL
L'acord té un component econòmic, però molt atenuat, perquè és una eina de promoció
Juli Fernández
ALCALDE DE PALAFRUGELL
Fem una aposta clara pel Llagostera, un club que treballa amb seriositat. Això ens ajuda a situar Palafrugell en un espai esportiu
La campanya de captació de socis del club té de lema ‘Viu el futbol a la Costa Brava'
Volem anar a tots els municipis de la Costa Brava. Esperem que tothom es faci seu el Llagostera
Isabel Tarragó
PRESIDENTA DEL LLAGOSTERA

Centres d'operacions compartits

L'activitat diària del Llagostera es focalitzarà al Josep Pla i Arbonès de Palafrugell. No només els entrenaments –els jugadors poden fer servir totes les instal·lacions perquè també hi ha gimnàs i piscina–, sinó també les rodes de premsa de l'entrenador prèvies al partit del cap de setmana. Al Nou Municipal de Palamós, el Llagostera també hi adequarà un punt d'atenció al soci. “La seu central, però, segurament no serà ni en un lloc ni en l'altre, sinó més propera a la nostra feina. Farem una seu operativa interna”, va explicar Isabel Tarragó. De manera oficial, com a informació cap als organismes que manen, la seu social es manté a Llagostera. El seu alcalde, Fermí Santamaria, també va ser a la presentació de l'acord a Palafrugell. “És molt d'agrair que el club continuï amb el nom de Llagostera. Ha posat al mapa el municipi, que ara és més conegut. I potser aquesta serà l'oportunitat perquè municipis que hem estat veïns durant molt temps organitzem campanyes conjuntes, com alguna de gastronòmica”, va explicar Santamaria. “Com a Ajuntament sempre hem arribat on hem pogut. Ens hauria agradat arribar molt més enllà”, va admetre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)