2a divisió A

Arrenca la copa

El sorteig. El Girona i el Llagostera coneixeran avui els rivals de la segona ronda de la competició del KO amb la possibilitat d'un enfrontament directe

La RFEF celebrarà avui el sorteig de les dues primeres eliminatòries de la copa d'aquesta temporada, que manté el format de les temporades anteriors, separant fins a la quarta eliminatòria –en la qual entren els equips de primera–, els clubs de segona divisió A dels participants de la segona B i tercera. La primera ronda, amb els equips de segona B i tercera, es jugarà el 3 de setembre; i la segona, ja amb tots els equips, es jugarà la setmana següent.

Per la segona ronda de copa, dels 22 equips de la categoria de plata queden fora de la competició el Barça B i el Racing de Santander, que a banda dels problemes econòmics actuals,a la copa arrossega la sanció del curs passat en plantar-se davant el València. Els altres 20 s'enfrontaran entre ells a partit únic sense cap tipus de condicionants pel que fa al rival, ni al camp. Així doncs, els dos clubs gironins es podrien enfrontar a les primeres de canvi en un partit d'alta tensió, però només dependrà de l'atzar del sorteig.

Aquest primer partit podria marcar el full de ruta dels clubs, ja que la incògnita de si cal dedicar grans esforços a la copa sempre existeix. El Girona va viure aquesta situació l'any passat, ja que tot i superar les eliminatòries contra el Ponferradina i l'Alavés, va caure a setzens contra un equip modest de primera, el Getafe, i va marxar de la copa sense ni tan sols poder generar grans ingressos de taquilla –només 3.000 seguidors contra el Getafe a Montilivi–, i amb la sensació que hagués estat millor centrar els esforços a la lliga. D'altra banda, el Llagostera no va participar en la copa de la temporada passada, però encara manté el bon gust de boca que va deixar la seva última actuació en la competició fa dues temporades, arribant a setzens, on es va trobar amb el València.

L'Hospitalet, el Nàstic i el Lleida estaran a la primera eliminatòria gràcies a la classificació el curs passat, i el Cornellà ho farà com a campió del grup de tercera. En total són 43 els equips participants a la primera eliminatòria, dels quals set passaran per sorteig a la segona ronda sense haver de jugar. Els altres 36 equips s'enfrontaran entre ells respectant els criteris de proximitat geogràfica, així que els rivals més probables dels equips catalans, a part dels enfrontaments entre ells, seran els balears Penya Esportiva i Atlètic Balears; i els valencians Hèrcules, Alcoià i Eldenc.

EL GIRONA

Avançar fins als setzens de final el curs passat va perjudicar més que beneficiar

EL LLAGOSTERA

Absent l'any passat, torna a la copa després del gran paper fet el curs 2012/2013
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)