2a divisió A

De Mestalla al Villamarín

El Llagostera toparà en la copa amb el Betis, cridat a marcar diferències a 2a A

A partit únic el 10 de setembre, el Girona rebrà el Tenerife, rival en la lliga en la jornada anterior també a Montilivi

Els dos únics representants gironins que participaran en la copa d'aquesta temporada van conèixer ahir els rivals de la segona eliminatòria, que es disputarà el 10 de setembre a partit únic. Els dos representants de la demarcació van tenir sorts diferents, ja que el Girona tindrà una eliminatòria de poc atractiu però teòricament accessible, a casa contra el Tenerife. El Llagostera, en canvi, es veurà les cares amb un dels grans de la segona divisió A, el Betis, i ho haurà de fer en camp contrari.

Dues temporades després d'acomiadar-se de la competició en els setzens de final a Mestalla, el Llagostera tornarà a la copa en un altre camp històric com és el Benito Villamarín. Si l'equip del Gironès volia il·lusionar-se un altre any amb la possibilitat de fer camí llarg en la competició del KO, el Betis era un dels grans noms a evitar, però d'altra banda també era una bona opció per fer taquilla en cas de jugar de local. Ni una cosa ni l'altra, el Llagostera no podrà fer negoci amb aquest primer partit de copa, i haurà d'anar a jugar a Sevilla, on, de manera indiscutible, cedirà tot el favoritisme al rival. El Betis, cridat a recuperar el lloc en la primera divisió que va perdre la temporada passada, té dos títols de copa a les seves vitrines –l'últim, del 2005, en què es va imposar a l'Osasuna– i va ser dues vegades més finalista.

Tot molt dens

Per al conjunt que prepara Santi Castillejo, el calendari serà molt exigent durant el mes de setembre. De fet, el cap de setmana previ a l'enfrontament de copa al camp del Betis, té un altre partit a Andalusia, contra el Recreativo de Huelva. El cap de setmana següent, rep un altre dels equips que han baixat de primera, l'Osasuna, abans de visitar el Barça B al Miniestadi. El setembre es tanca amb un altre plat fort, la visita del Saragossa a Palamós.

Sense moure's

La millor notícia del sorteig per al Girona és que torna a evitar els desplaçaments, que solen ser molestos entre setmana, entre partits de lliga. El conjunt gironí rebrà el Tenerife, que curiosament haurà visitat Montilivi tot just el cap de setmana anterior, en partit de lliga. Per tant, dos duels seguits entre els mateixos rivals i en el mateix escenari. El Girona ja va viure a Montilivi les dues eliminatòries a partit únic de la temporada passada, abans d'accedir a la primera d'anada i tornada contra el Getafe. L'experiència recent, però, va ser de força mal record per als gironins, que van acabar molt castigats pel desgast de la copa i no en van treure res de profit d'haver eliminat el Ponferradina i l'Alavés.

Amb el mateix format que la temporada passada, el Girona i el Llagostera haurien de superar una altra eliminatòria a partit únic (es disputarà a l'octubre) per accedir al bombo amb els equips de primera divisió. I, com és habitual les últimes temporades, tampoc els podria tocar cap dels equips que disputen competicions europees, amb la qual cosa l'atractiu de la competició per als clubs de segona A queda força mitigat.

Dos exempts

El Sabadell, l'altre equip català de segona A, tindrà un enfrontament previsiblement igualat, amb la visita al camp del Múrcia, on intentarà assegurar una plaça en la tercera tanda. Els altres equips catalans entraven al sorteig de la primera eliminatòria, que es jugarà una setmana abans, el 3 de setembre, però l'Hospitalet i el Lleida Esportiu han tingut la sort de cara, ja que el sorteig ha decidit que els dos clubs passin directament a la segona. Els seus rivals també ja van quedar definits en el sorteig que es va fer ahir al migdia a la seu de la federació espanyola. L'Hospitalet ja sap que haurà de visitar el camp del Guijuelo, i el Lleida rebrà el Guadalajara. D'altra banda, el Nàstic i el Cornellà sí que hauran de guanyar-se el pas a la segona eliminatòria al camp, tots dos com a locals. El Nàstic rebrà l'Atlètic Balears i el Cornellà se les haurà amb un exequip de segona A, el Jaén. En cas de passar a l'eliminatòria següent, el Nàstic jugaria com a visitant contra el guanyador de l'Alcoià-Penya Esportiva, i el Cornellà rebria al seu camp el Zamora.

A ANDALUSIA

Els del Gironès tenen partit de lliga a Huelva quatre dies abans de visitar Sevilla
1a ELIMINATÒRIA
1a eliminatòria (3/09, a partit únic)
1. R. Ferrol - Astorga 2. Somozas - Varea 3. Gimnástica - Lealtad 4. Avilés - Marino de Luanco 5. Barakaldo - Trival Valderas 6. Leioa - Sestao River 7. Izarra - Atlético Granadilla 8. Puertollano - Terol 9. Osca - Toledo 10. Nàstic - Atlètic Balears 11. Alcoià - Penya Esportiva 12. Hèrcules - Eldenc 13. San Roque - Cadis 14. Marbella - Bal. Linense 15. Cartagena - UCAM Múrcia 16. La Hoya Llorca - Villanovense 17. Oviedo - Amorebieta 18. Cornellà - Jaén * Exempts: L'Hospitalet, Guadalajara, Fuenlabrada, Zamora, Lleida Esportiu, Mirandés i Guijuelo
2a ELIMINATÒRIA
(10/09, a partit únic)
De segona B i 3a:
Mirandés - Guanyador 1 Guijuelo - l'Hospitalet Lleida Esportiu - Guadalajara Guanyador 11 - Guanyador 10 Guanyador 16 - Guanyador 9 Guanyador 6 - Guanyador 8 Guanyador 13 - Guanyador 3 Guanyador 14 - Fuenlabrada Guanyador 7 - Guanyador 2 Guanyador 4 - Guanyador 5 Guanyador 18 - Zamora Guanyador 15 - Guanyador 12
De segona A:
Sporting - Valladolid Betis - Llagostera Recreativo - Ponferradina Alavés - Osasuna Girona - Tenerife Mallorca - Las Palmas Múrcia - Sabadell Lugo - Alcorcón Albacete - Saragossa Leganés - Numància * Exempt: Guanyador 17

L'AVANTATGE

Com en els dos primers partits del curs passat, el Girona s'estalvia haver de viatjar

ELS ALTRES CATALANS

L'Hospitalet i el Lleida han quedat exempts de la primera eliminatòria
Jugar a casa hauria estat el millor negoci per al Llagostera, que té les de perdre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)