2a divisió A

L'espera més amarga

Descens administratiu. La plantilla del Múrcia es continua entrenant pendent de la resolució de la comissió delegada de la LFP. El club transmet que encara manté esperança, però és mínima

Només una mesura de gràcia o un canvi molt sobtat i inesperat evitarien que el Múrcia fos condemnat a perdre el lloc a segona A. El president de la LFP, Javier Tebas, ha donat per fet el descens, pendent de la ratificació de la comissió delegada del mateix organisme, que es reuneix dijous. El Múrcia mira de transmetre que encara té alguna esperança, però requeriria que la comissió delegada finalment no apliqués la ràtio de deute que havia exigit la LFP. El club presidit per Jesús Samper es queixa del tracte rebut per Hisenda –va presentar recurs contra la decisió de negar-li l'ajornament del deute– i també del poc marge que els ha donat la Lliga.

“No vull pensar que algú de la Lliga està prejutjant què passarà abans del dia 7. Mantinc un optimisme moderat perquè Hisenda pot canviar de criteri”, va assegurar Jesús Samper a La Verdad. La comissió delegada és un dels òrgans de la LFP, que hi té integrats sis representants –el president, dos vicepresidents, el director general corporatiu, el secretari de la comissió i l'assessor jurídic– i representants de clubs de primera (Athletic, Barça, Atlético, Sevilla, Real Sociedad, Llevant) i de segona A (Recre, Sporting, Numància, Las Palmas i Ponferradina).

Incidents en un amistós

La plantilla del Múrcia va rebre la notícia com un fort impacte. Ahir es van reunir amb el club, i de moment continuaran entrenant-se, pendents de la resolució de dijous. A la tarda, van jugar un amistós contra l'Hèrcules, que es va haver d'interrompre perquè uns aficionats van entrar al camp amb bengales i una pancarta amb referències a Tebas, Samper i l'alcalde de Múrcia.

Si no hi ha un canvi radical imprevist, és probable que hi hagi desbandad a la plantilla. De fet, si la LFP el fa baixar a segona B, la viabilitat del Múrcia no és gens clara.

Rival del Sabadell

El Múrcia és el rival del Sabadell en la segona eliminatòria de la copa, que es va sortejar dijous. En aquesta eliminatòria, els vint clubs de segona A –sense el Barça B ni el Racing, castigat– s'enfronten entre ells. Si el Múrcia baixa, s'haurà de veure si la federació manté el sorteig o també fa un intercanvi amb el Mirandés. En la lliga, el Múrcia havia de debutar a casa contra el Lugo i visitar en la segona jornada el Racing de Santander, l'altre club que està amenaçat de descens. El conjunt càntabre té una pròrroga per aclarir diversos deutes que, segons va anunciar a la LFP, hauria aconseguit renegociar.

El Mirandés, prudent

El primer beneficiat d'un descens administratiu a segona B seria el Mirandés, que va baixar com a dinovè classificat. El club d'Anduva es manté prudent i prefereix no valorar públicament el probable retorn a segona A, tot i que el més normal és que s'hagi començat a moure preveient l'escenari. La plantilla que tenia fins ara, pensada per a segona B, era només de tretze jugadors. El tècnic és Carlos Terrazas, que curiosament va viure el descens administratiu del Guadalajara (amb el Múrcia beneficiat) l'estiu passat.

El Mirandés, prudent

El primer beneficiat d'un descens administratiu a segona B seria el Mirandés, que va baixar com a dinovè classificat. El club d'Anduva es manté prudent i prefereix no valorar públicament el probable retorn a segona A, tot i que el més normal és que s'hagi començat a moure preveient l'escenari. La plantilla que tenia fins ara, pensada per a segona B, era només de tretze jugadors. El tècnic és Carlos Terrazas, que curiosament va viure el descens administratiu del Guadalajara (amb el Múrcia de beneficiat) l'estiu passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)