2a divisió A

Superioritat condicionada

Amistós. El Girona comença bé a Sant Adrià i Sandaza debuta amb diana, però la rigorosa expulsió de David Garcia (21') esguerra la idea de Machín i marca la resta del partit

GIRONA1

ESPANYOL B0

El Girona va resoldre amb un triomf per la mínima el segon amistós de pretemporada, al camp de l'Espanyol B, però no va poder fer-hi el treball que tenia planificat. La idea de Pablo Machín, que volia alternar dos sistemes de joc (l'habitual de tres centrals i un amb línia de quatre al darrere) en cada part, amb els mateixos homes, es va estroncar arran de l'estranya decisió de l'àrbitre, que va expulsar de manera més que rigorosa David Garcia (21').

D'entrada, el tècnic va tornar a plantejar l'esquema amb tres centrals –Eloi Zamorano, Lejeune i David Garcia– i dos carrilers de clara projecció ofensiva, Miguel Ángel i Litus. Però l'expulsió de David Garcia ho va trastocar tot. El manresà va fer falta a dos metres de l'àrea a un jugador local, i l'àrbitre va voler filar molt i molt prim i va decidir enviar-lo a la dutxa. Amb deu, Machín va passar a plantejar una mena de 4-4-1, situant Miguel Ángel i Litus als laterals i endarrerint Felipe.

El primer de Sandaza

L'expulsió va arribar just després del primer gol del Girona. Va ser Fran Sandaza, que va debutar amb diana. L'exdavanter del Lugo va resoldre amb un toc subtil una molt bona acció d'Àlex Granell, que va habilitar el seu company amb una passada interior (20'). Els gironins havien dominat amb claredat el duel onze contra onze. La primera bona ocasió va ser d'Aday, que va fer un xut amb la dreta al pal llarg que Néstor va treure amb una molt bona mà. Felipe, des de dins l'àrea, també ho va provar poc abans del 0-1. A partir del gol i l'expulsió, l'Espanyol B va passar a controlar la pilota, sense crear cap ocasió amb cara i ulls fins arribar al descans.

Machín va canviar l'alineació de dalt a baix durant el descans i va mantenir el dibuix amb quatre defenses, quatre migcampistes i un davanter, Jaime Mata. Amb un home menys, el partit es va convertir per als gironins en un assaig de com treballar en inferioritat. La segona meitat, però, va ser més aviat fluixa. L'Espanyol B va crear dues ocasions en els primers compassos, de Sales (Palatsí va rebutjar el xut a córner) i Jairo, la rematada del qual va sortir per poc.

Palatsí evita l'empat

Els minuts es van anar consumint sense gaires sobresalts. A l'àrea de l'Espanyol B, Jaime Mata (sol en punta, va tenir més treball fosc que no pas lluïment) en va tenir una, amb una rematada de cap a centrada de Coris, que Néstor va rebutjar a córner. Però l'ocasió més clara, a part del gol de Sandaza, va arribar en l'últim sospir, i va ser del filial. Mamadou es va quedar sol a l'àrea amb la pilota controlada, però Jorge Palatsí va evitar l'empat desviant la pilota a córner.

ESPANYOL B: Nestor, Correa, Rayllo, Aarón, Ángel Martínez, Pol Llonch, Ivan Sales, Roca, Morillas, Ruiz i Adrià Carmona (Navarro, Koke, Héctor, Traoré, Albarrán,Mamadou, Borja, Jafar, Rey i Pol Lirola). GIRONA: Isaac Becerra, Eloi Zamorano, Lejeune, David Garcia; Miguel Ángel, Litus; Vivancos, Granell, Aday; Felipe i Sandaza. Segona part: Palatsí; Juanlu, Ramalho, Richy, Bigas; Coris, Pere Pons, Marcel Serramitja (Granell, 77'), Juncà; Jaime Mata. GOLS: 0-1 (20') Sandaza. ÀRBITRE: Víctor Manuel Sánchez. T.G.: Correa, Jairo, Rayllo, Traoré, de l'Espanyol B, i Aday, Richy, del Girona. T.V.: directa al visitant David Garcia (21').
Volíem jugar la meitat de cada part amb sistemes de joc diferents i els mateixos homes, però l'expulsió ens ho ha impedit
La diferència ha estat l'encert. Nosaltres n'hem aprofitat una, i la seva l'ha tret Jorge
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA

Demanen ser 11 la segona part, sense èxit

L'expulsió de David Garcia va marcar el segon amistós del Girona. Tenint en compte que era un amistós i que volia fer proves, el conjunt gironí va demanar al descans la possibilitat de tornar a sortir amb onze jugadors en la segona meitat. “Ho hem intentat, i fins i tot Lluís [Planagumà, tècnic de l'Espanyol B] hi estava d'acord, però també s'ha d'entendre que els àrbitres s'ho prenen molt seriosament”, va explicar Machín. Com que no va poder treure onze jugadors nous, tal com tenia previst, el tècnic va decidir prescindir de Jandro, que es va passar tota la segona part entrenant-se en un camp annex amb el recuperador de l'equip. L'asturià havia hagut de deixar l'entrenament de divendres per culpa d'una contusió. En canvi, Miguel Ángel i Sandaza van jugar els seus primers minuts.