2a divisió A

El cas de cada curs

Una “tradició”. Des de fa tres anys, mai han baixat els quatre últims classificats. S'han salvat el Mirandés, el Múrcia i el Sabadell

La normativa determina que els classificats entre les posicions 19a i 22a de la segona divisió A perdran la categoria, però des de la temporada 2011/12, això no ha succeït mai i el dinovè sempre s'ha salvat. Han estat els casos del Sabadell (descens per arrossegament del Vila-real B l'estiu del 2012), del Múrcia (beneficiat pel descens administratiu del Guadalajara l'any passat) i el Mirandés (la gran carambola).

Curs 2011/12
El descens per arrossegament del Vila-real B salva el Sabadell.
El filial del Vila-real es va salvar amb una certa antelació (va acabar el curs en dotzè lloc, amb 52 punts), però el descens del seu primer equip en l'última jornada de lliga de primera va provocar un terrabastall i el descens automàtic del Vila-real B per arrossegament. En va dir bé el Sabadell (19è amb 46 punts), que va acabar en posicions de descens. És cert, però, que feia dies que se sabia que el dinovè se salvava.
Curs 2012/13
El Guadalajara és enviat a segona B i el Múrcia, repescat.
La Lliga de Futbol Professional va comunicar en el tram final de temporada que el Guadalajara descendiria administrativament per una conversió fraudulenta en Societat Anònima Esportiva. L'amenaça va esdevenir un fet i l'equip de l'Alcàrria (18è amb 50 punts i salvat esportivament) va baixar a segona B. En va dir bé el Múrcia (19è amb 47 punts), a qui la Lliga de Futbol Professional va repescar.
Curs 2013/14
El Múrcia és descendit i el Mirandés, repescat.
El Mirandés va acabar la lliga en 19a posició, amb 50 punts que no van evitar el descens esportiu. El club de Miranda de Ebro, però, va rebre la feliç notícia del descens administratiu del Múrcia i del seu reingrés a Plata. Ahir, la conformitat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)