2a divisió A

I aquí no ha passat ben res...

La Federació Espanyola de Futbol obliga la Lliga de Futbol Professional que la segona divisió A tingui 22 equips i comenci aquest cap de setmana

Javier Tebas, president de la LFP, comunicarà avui al jutjat que “és impossible” complir la resolució de la readmissió del Múrcia

La lliga de segona divisió A començarà aquest cap de setmana amb el Girona-Racing i el Las Palmas-Llagostera, com si res no hagués passat. Però el cert és que ahir a la tarda l'embolic encara era monumental i la possibilitat d'una lliga de 23 equips (amb Mirandés i Múrcia) estava a sobre la taula. Fins que des de la Federació Espanyola de Futbol va sortir l'ordre que la segona divisió A havia de tenir 22 equips (ni 23 ni encara menys 24) i que el campionat no es podia ajornar de cap manera i havia de començar aquest dissabte. Va ser aleshores quan la Lliga de Futbol Professional (organitzadora de la competició) va decidir donar per bo el calendari que havia sortejat fa unes setmanes, amb presència del Mirandés i absència del Múrcia, que havia estat descendit administrativament per deutes. Javier Tebas, president de la LFP, comunicarà avui al jutjat mercantil número 7 de Madrid que la resolució que havia decretat (havia concedit la cautelar al Múrcia i ordenat el seu reingrés a segona A) “és d'impossible compliment”. D'aquesta manera, el Mirandés rebrà el Lugo i el Múrcia (entrat amb calçador al grup I de segona divisió B) s'enfrontarà al CD Logroñés a la Nueva Condomina.

El Múrcia no es quedarà de braços plegats. El seu president, Jesús Samper, que havia declarat a la tarda que els murcians jugarien en una segona A de 22 equips, continuarà endavant amb la seva croada per mantenir l'equip en el segon graó del futbol espanyol. Ahir, però, va rebre un cop duríssim i ja difícilment tindrà força per aconseguir aturar l'inici de lliga, tot i que no deixarà d'intentar-ho. El més probable és que els murcians donin guerra en els jutjats per veure si finalment es poden recolzar en una sentència favorable, cosa difícil atès que el club va incomplir clarament les ràtios econòmiques que imposa la Lliga de Futbol Professional amb la supervisió del Consell Superior d'Esports (CSD). En aquest context, Tebas va reconèixer que si el Múrcia s'acaba imposant en els jutjats la LFP l'indemnitzarà amb 4 milions d'euros.

Els clubs, a l'expectativa

Isabel Tarragó, presidenta del Llagostera, va assistir ahir al matí a la reunió que la Lliga de Futbol Professional havia convocat amb tots els presidents dels clubs de segona A a Madrid. Després de la trobada –abans, la comissió delegada de la LFP n'havia fet una altra en solitari–, Tarragó i els seus homòlegs –el president del Girona, Francesc Rebled, no hi va poder assistir perquè estava de viatge i va delegat el vot en el Numància– van sortir convençuts que s'havia d'acatar l'ordre del jutge de readmetre el Múrcia, en espera de la reunió definitiva entre la LFP i la FEF de la tarda en què es va acabar decidint que la lliga seria de 22 equips, que començaria el cap de setmana vinent i que finalment no seria el Múrcia, sinó el Mirandés el club escollit.

“Amb la lliga de 22 clubs, per a nosaltres està complet el dret d'inscripció del Mirandés”, va manifestar Javier Tebas en la seva compareixença a la seu de la LFP, que es va demorar una hora llarga respecte l'horari previst incialment. A Miranda no van respirar alleugerits fins ben entrada la tarda, ja que les últimes informacions situaven el Múrcia a segona A i tornaven el Mirandés al seu grup de segona B. Aliens a tot, els murcians van disputar ahir un partit amistós al camp de La Hoya Llorca amb victòria per 2-4 (Dorca va contribuir a la golejada amb un gol). El Twitter oficial del Múrcia no va fer en tota la tarda cap piulada respecte als esdeveniments que succeïen a Madrid respecte a la composició definitiva de la segona A.

Tampoc va poder treure profit de l'enrenou el Real Madrid B, que pressionava per una lliga de 24 equips i aspirava a poder encabir-hi el seu filial (20è classificat en la passada lliga). La inclusió de dos equips més hauria provocat una lliga de 46 jornades i que els dos equips que disputessin l'eliminatòria decisiva d'ascens haguessin de disputar 50 partits. Els clubs de segona A també descartaven de ple una lliga de 23 per no haver de tenir un comensal més en la repartició del pastís televisiu.

EL GIRONA

L'equip de Pablo Machín iniciarà el curs diumenge a Montilivi contra el Racing (a les 9)

ESTRENA HISTÒRICA

El bateig del Llagostera a la divisió de plata serà dissabte a Las Palmas

UN COP DUR

El Múrcia no ho accepta, però ja difícilment tindrà força per aturar l'inici de lliga

INDEMNITZACIÓ

La LFP afirma que pagarà 4 milions d'euros al club murcià si guanya el cas als jutjats

ALLEUJAMENT

El Mirandés, que a la tarda no les tenia totes, evita definitivament jugar a segona B

EL MADRID B

La possibilitat que la lliga fos de 24 equips (46 jornades) ja no es va considerar
Dissabte, 23
Osasuna-Barça B
19.00
Recreativo-Saragossa
19.00
Valladolid-Mallorca
19.00
Las Palmas-Llagostera
21.00
Numància-Sporting
21.00
Diumenge, 24
Leganés-Alavés
19.00
Mirandés-Lugo
19.00
Sabadell-Betis
19.00
Girona-Racing
21.00
Albacete-Alcorcón
21.00
Ponferradina-Tenerife
21.00
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)