2a divisió A

El Múrcia, ara ja a la desesperada

En un duríssim comunicat, el club murcià ataca la Lliga de Futbol Professional i l'acusa de moure's “al marge de la llei”

El jutjat mercantil número 7 ha convocat les dues parts demà a una audiència per intentar resoldre el conflicte

Va suspendre ahir els entrenaments

El Múrcia va penjar al seu web un comunicat oficial en què es percep molt clarament la situació de desesperació en què es troba instal·lada l'entitat que presideix Jesús Samper, exclosa dilluns de la segona divisió A per la Lliga de Futbol Professional en benefici del Mirandés. En un escrit ple d'atacs, el club murcià afirma que “la paròdia ha fet gala en totes les actuacions de la LFP, que ahir va culminar el seu cinquè dia al marge de la llei amb una conducta que escandalitza tothom”. La plantilla va decidir suspendre ahir els entrenaments.

Reunió a Madrid

Demà hauria de ser un dia clau per al desenllaç d'aquest cas, que està provocant que l'inici de la lliga de segona A pengi d'un fil. De fet, dijous passat es va ajornar la primera jornada i quatre dies després es va restituir. A hores d'ara, aquest cap de setmana arrencarà la segona A, llevat que hi hagi contraordre per part del jutjat mercantil número 7 de Madrid, que ha convocat demà el Múrcia i la Lliga de Futbol Professional per intentar resoldre el conflicte que mantenen les dues parts.

La decisió de citar les dues parts l'ha pres el jutge Javier Vaquer Martín, tot i que qui va ordenar la interlocutòria de readmetre el Múrcia a segona A va ser Andrés Sánchez Magro, actualment de vacances, en considerar que el descens suposaria “la pèrdua d'uns ingressos que, en cas que no tingués, comportarien la inviabilitat econòmica i la impossibilitat de compliment de conveni per als seus creditors”. A l'hora de dictar aquesta interlocutòria, Sánchez Magro només va tenir en compte la versió del Múrcia i no pas la de la LFP.

La lliga insistirà que el conveni que té amb la FEF fa que la interlocutòria del jutjat sigui “d'impossible compliment” i també exposarà que el Múrcia incompleix les condicions econòmiques que marquen els estatuts i que estan aprovades pels clubs per majoria aclaparadora.

Fins al final

El Múrcia va assegurar que continuarà “amb les accions judicials ja iniciades” i que n'encetarà de noves contra les institucions i persones –la Lliga de Futbol Professional i Javier Tebas– “que han actuat i actuen al marge de la llei”.

En el comunicat, el club murcià exposa que la LFP ha actuat “amb la ferma voluntat” d'excloure'ls de la competició. “Hi ha una conducta del tot premeditada que duia implícita donar l'esquena a la justícia, el dret i la llei, com així ha estat”, afegeix. També parla de “conducta rebel, de burla, de rebuig de l'ordre i del respecte”.

També s'han afegit a la festa les autoritats de Múrcia, com l'alcalde, Miguel Ángel Cámara, i el regidor d'Esports, Miguel Cascales. Tots dos fan costat el club –amb un deute de més de 13 milions amb Hisenda– i critiquen sense manies la decisió de la LFP. “Digna d'una república bananera”, diu Cascales.

Entrenaments suspesos

Els futbolistes i els tècnics del Múrcia van decidir ahir suspendre els entrenaments fins a nou avís perquè no es troben en condicions “psicològiques ni físiques” per treballar. Molts jugadors, però, ja tenen fetes les maletes en cas que l'equip no pugui jugar a segona A. Hauran de fitxar, això sí, abans del 31 d'agost.

Passi el que passi en les properes hores, el que és clar és que el Múrcia no haurà de fer front a cap desplaçament. Tant si juga a segona A (el seu rival seria el Lugo) com si ho fa a segona B (el CD Logroñés), ho farà a la Nueva Condomina. Una altra cosa és que l'exclusió del club de la LFP derivés en aspectes més greus i Samper decidís tancar la paradeta i fer desaparèixer l'entitat.

Els clubs també són contraris a la readmissió del Múrcia. Ho considerarien un precedent molt perillós ara que els controls econòmics són molt exigents i els resultats, visibles. Tampoc no volen ni sentir a parlar de 23 equips pel perjudici econòmic que això significaria.

REACCIONS

El Múrcia afirma que des de la LFP només surten “fal·làcies” i parla de “burla” i “premeditació”

ATAC FEROTGE

La LFP ha de reconsiderar la seva decisió. No acatar la interlocutòria judicial és inacceptable i digne d'una república bananera
No volen el Múrcia a segona A perquè es crearia un precedent extremadament perillós
El club murcià insisteix que arribarà fins al final per ser readmès en la lliga de segona A
En tots els casos, el Múrcia ha de jugar com a local, contra el Lugo (a 2a A) o el CD Logroñés (a 2a B)
La plantilla no es veu en condicions de treballar i, quan es confirmi el descens, hi haurà desbandada

LA RESTA DE CLUBS

Acceptar el Múrcia posaria el futbol en un greu problema. Saltaria pels aires el control econòmic i tot tornaria a ser un desgavell
El Múrcia i els seus jugadors, empleats i aficionats no es mereixen un tracte tan indigne
Miguel Cascales
REGIDOR D'ESPORTS DE l'AJUNTAMENT DE MÚRCIA

PETICIÓ

Una lliga de 23 equips generaria molts inconvenients i la LFP tindria un gran problema
Miguel Ángel Ramírez
PRESIDENT DEL LAS PALMAS

CAP DE SETMANA

La rebel·lia dels dirigents de la LFP ha de tenir una dura resposta per part del CSD
Miguel Ángel Cámara
ALCALDE DE MÚRCIA

SENSE ENTRENAR-SE

Aquest cas perjudica greument la imatge del futbol espanyol. Això no es pot tornar a repetir
Alberto Lora
CAPITÀ DE L'SPORTING DE GIJÓN
Lamentem el descens del Múrcia, però la decisió de la LFP d'inscriure'ns a nosaltres premia l'equilibri econòmic i també l'esportiu
No som el 22è equip, sinó un més dels 22. Des del dia 8 som membres de ple dret de la LFP
Alfredo de Miguel
PRESIDENT DEL MIRANDÉS
Si s'hagués readmès el Múrcia, tot hauria saltat pels aires. Ara tots sabem a què atenir-nos
Fernando Sainz
REPRESENTANT DEL SARAGOSSA A LA lliga de futbol professional
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)