Més futbol

L'estrella periquita

El davanter blanc-i-blau Sergio García va rebre ahir el guardó en la tercera edició de la gala Estrelles del Futbol Català, organitzada per la Federació Catalana i Estrella Damm

La tercera gala de les Estrelles del Futbol Català, celebrada ahir a l'Antiga Fàbrica Damm, va ser un reconeixement a la trajectòria de Sergio García, que va ser escollit millor jugador de la temporada 2013/14 per davant dels altres dos candidats: Jordi Alba, del Barça, i Jonathan Soriano, del Red Bull Salzburg. El davanter de l'Espanyol relleva Sergio Busquets, guanyador de l'edició anterior. Sergio García va ser el principal protagonista d'un esdeveniment organitzat per la Federació Catalana de Futbol (FCF) i l'empresa Damm, que també va distingir nombroses personalitats implicades en el món del futbol i el futbol sala del país. Entre les personalitats assistents destacaven el president de l'Espanyol, Joan Collet; el seu homòleg del Barça, Josep Maria Bartomeu; el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau; el president del jurat de la gala, Josep Lluís Vilaseca, o el director general del Grup Damm, Enric Crous, a més de nombroses personalitats del futbol, l'esport i la política.

El premi per a Sergio García no és casual i és del tot meritori per a un futbolista que va signar el curs anterior la seva millor temporada sumant 12 gols i donant 11 assistències. Uns registres que no van passar desapercebuts a l'hora de fer l'elecció del capità blanc-i-blau. Una tria final que es va fer mitjançant un consens entre els vots emesos a través d'internet, de jugadors i entrenadors afiliats a la FCF i d'un jurat que, presidit per Josep Lluís Vilaseca, l'han integrat representants dels diversos mitjans de comunicació.

Sergio García rebia, en forma de justícia poètica, el premi a la seu cervesera. Un davanter que es va formar com a jugador a les categories inferiors de la Damm. Era una forma de tancar el cercle pel jugador franquícia de l'Espanyol. Un futbolista immens dins del camp però no suficientment reconegut davant dels focus mediàtics. Ahir va ser el seu dia però, com sempre, va mostrar-se molt humil a l'hora de donar les gràcies pel premi: “Vull agrair el premi a tots els que m'heu votat i també als meus companys de vestidor. Sense ells no hauria guanyat aquest premi”, va dir el capità blanc-i-blau després de veure com els seus companys Kiko Casilla, Raúl Rodríguez i Javi López el van felicitar a través del vídeo –Xavi, Iniesta, Piqué i Alves van fer el mateix amb Carles Puyol.

“Tot el que digui del Sergio serà poc. És un jugador referència i és un premi merescut”, va dir el president de l'Espanyol Joan Collet, l'encarregat d'entregar-li el premi juntament amb el president de la FCF, Andreu Subies.

LES FRASES

Estic molt agraït als que m'heu votat i als companys, perquè sense ells no hauria estat possible
Sergio García
Davanter de l'espanyol
El tècnic català va ser escollit millor entrenador de la temporada 2013/14 després de la seva gran campanya en el Còrdova amb el qual va aconseguir l'ascens a primera divisió després de quatre dècades lluny de l'elit del futbol.
La davantera del FC Barcelona i internacional amb la selecció espanyola va ser escollida millor jugadora de la temporada 2013/14. Corredera, als seus 23 anys, és una de les jugadors amb més present i futur del futbol femení català.
L'àrbitre lleidatà, de 38 anys, és un dels col·legiats de referència de primera divisió des de fa cinc anys i des del gener del 2013 també és internacional. Motius suficients per ser escollit el millor àrbitre de la temporada passada.

DANI SALGADO

El davanter del Marfil Santa Coloma va tenir un any duríssim l'any passat amb el trencament del tendó d'Aquil·les. Tot i això va ser el pitxitxi de la lliga de futbol sala. Ha estat escollit millor jugador de la categoria de l'any passat.

XAVIER PASSARRIUS

Millor entrenador de futbol Sala de la temporada passada gràcies a la seva gran tasca a la banqueta del Marfil Santa Coloma. Passarrius, un pioner del futbol sala català, va tenir un magnífic debut en l'elit del futbol sala estatal.

BERTA VELASCO

Berta Velasco, del Futbol Sala Gironella, està considerada la millor jugadora catalana. Ahir va rebre el guardó de millor jugadora de futbol sala femení de la temporada 2013/14. Un guardó que acredita la seva gran trajectòria.
El del Barça B va ser escollit el jugador amb més projecció per davant de Deulofeu i Joan Jordán. “Estic molt agraït als que m'heu votat. Moltes gràcies”, va dir a través d'un vídeo (no va anar a la gala perquè està amb la sub 21).

JONATHAN SORIANO

Durant la gala també es va fer un reconeixement al davanter del Pont de Vilomara, que es va convertir en màxim golejador català de tot el futbol professional del curs 2013/14 en marcar 48 gols en 43 partits amb el Red Bull Salzburg.
Tot el que digui del Sergio serà poc. És un jugador referència i és un premi merescut
Joan Collet
PRESIDENT DE L'ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)