Més futbol

El Girona allarga el camí

Copa Catalunya. La tanda de penals va deixar sense premi el Badalona, que va equilibrar les forces

GIRONA1 (5)


BADALONA1 (3)


El Girona es va classificar per a les semifinals de la copa Catalunya en la tanda de penals. Després d'un partit força equilibrat a Badalona, amb fases de domini dels gironins però altres d'empenta dels locals, el Girona va tenir més encert i allarga el recorregut en la competició, que permetrà tenir dosis de protagonisme més enllà dels entrenaments als jugadors amb poca continuïtat i als joves del filial, protagonistes ahir. El Badalona, que havia anat fent camí en la competició, va veure barrat el pas després d'oferir un bon paper durant els 90 minuts.

Els badalonins, amb una barreja de jugadors habituals i altres amb menys protagonisme en la lliga, es van mostrar un pèl més incisius en els primers minuts. La primera va ser un xut de Prior que Palatsí va aturar sense cap problema (9'). Força més clara va ser l'ocasió que va tenir Fran Bea, que va recollir una pilota solta dins l'àrea després d'una jugada per la dreta però el seu xut, molt tímid, va ser aturat per Palatsí (21'). Els gironins van trigar a despertar-se, però de mica en mica van fer endarrerir el Badalona. Les primeres notícies dels visitants en atac van ser en córners. En el primer, servit per Jandro, Mas hi va posar el peu i Sergio la va aturar (23'). Tot i que els homes de Manolo González van tenir una altra ocasió –un xut desviat de Carracedo després d'una pèrdua de Cristian Gómez (28')–, el partit anava agafant color blanc-i-vermell. Els gironins començaven a connectar amb els seus jugadors ofensius, que eren uns quants perquè, a part de Mata i Bordas al davant, els migcampistes tenien clara vocació d'atac, i tant Coris com Juanlu es van incorporar sovint a dalt pels costats, com reclama Machín als seus carrilers. Sergio va evitar el 0-1 amb una magnífica aturada, en estirar-se per treure una rematada ajustada de Jandro des de fora l'àrea. Mata havia trobat bé l'asturià després de controlar la pilota d'esquena a la porteria.

I encara abans del descans, just després que Palatsí hagués de sortir per evitar que Pineda interceptés una cessió curta, Jaime Mata va rebre una bona passada de Gerard Bordas, va retallar el porter i va reclamar penal, però l'àrbitre no li va fer cas.

Els gols ho animen

La segona meitat va començar força animada, especialment perquè van arribar els gols. Abans, una progressió de Christian Alfonso va acabar amb un xut ras un pèl desviat. El 0-1 va néixer en un córner i va provocar confusió, perquè la majoria d'espectadors i fins i tot algun jugador no van tenir clar si l'excel·lent rematada de Juanlu, que va xutar des del segon pal sense deixar-la caure, havia entrat o se n'havia anat al lateral de la xarxa. Va ser gol (57'), però l'avantatge dels gironins va durar poquíssim, perquè Prior va empatar amb un altre gran xut des de fora l'àrea, amb la cama esquerra, que va fer inútil l'estirada de Palatsí (61').

Abraham, l'amenaça principal del Badalona, va tenir pocs minuts, però no s'ho va pensar gens i només d'entrar va fer dos xuts des de fora l'àrea. El primer va sortir fora i el segon el va aturar en dos temps Palatsí (73'). Abans, a l'altra àrea, Bigas s'havia inventat un xut amb la dreta que va sortir un pèl massa creuat. Sense més encert, el desenllaç es va reservar per a la tanda de penals. I els gironins van combinar l'encert en els llançaments –els van marcar tots cinc– amb una aturada de Jorge Palatsí, en el tercer penal, que va ser determinant.

BADALONA: Sergio; Álvaro Vega, Lulu (Fran Grima, 89'), Amantini, Óscar Sierra; Esteve, Prior; Carracedo (Matamala, 49'), Pineda (Abraham, 70'), Joel (Toni Lao, 65'); Fran Bea (Manu Balda, 81'). GIRONA: Palatsí; Juanlu, Eloi Zamorano, Mas, Bigas, Coris (Rovirola, 46'); Cristian Gómez; Jandro, Christian Alfonso; Gerard Bordas (Aday, 77') i Jaime Mata (Marcel Serramitja, 67'). GOLS: 0-1 (58') Juanlu. 1-1 (61') Prior. PENALS: 3-5. (Girona: Jandro marca, Juanlu marca, Cristian Gómez marca, Aday marca, Mas marca; Badalona: Abraham marca, Matamala marca, Álvaro Vega falla, Manu Balda marca) ÀRBITRE: Bertomeu Garcia. T.G.: Eloi Zamorano (83'). PÚBLIC: Uns 400 espectadors.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)