Territorial

Consells de campió

Copa de campions juvenil. Quatre membres de l'últim Espanyol que va guanyar la competició el 2008 reviuen el primer i únic títol de l'entitat

Avui comença la copa de campions juvenil, amb l'Espanyol com a únic representant català. Els periquitos disputen, juntament amb els campions dels altres grups de divisió d'honor juvenil (i el millor segon), per coronar el millor equip de tot l'Estat en la categoria. El millor català comença el camí contra el campió canari, el Las Palmas.

Els de David Gallego volen ser el segon equip de la història de l'Espanyol que surti campió d'aquesta competició. El primer va ser fa set anys quan el 2008, l'equip dirigit per Pep Clotet i amb David López (Nàpols), Baena (Rayo), Max (Stuttgart), Chuli (Leganés), Víctor Ruiz (Vila-real) i Dídac Vilà (Eibar) van erigir-se com els millors. “Teníem un autèntic equipàs”, assenyala Oriol Ricarte, lateral del Prat i titular en aquell equip fa set temporades: “Estàvem molt motivats perquè el club mai havia guanyat la competició.” Aquella temporada l'Espanyol va superar el Vila-real a la final amb un gol de Max a les acaballes (1-2). “Sembla que jugues a primera divisió perquè
et passes tota la temporada jugant contra molts equips però allà veus noms de primera”, explica el davanter Marc Mas. “Durant tota aquella setmana has de minimitzar els errors i mantenir la calma”, afegeix. “Vam jugar a un gran nivell”, diu Charly Ruiz, que va tornar a temps per a la competició després d'una lesió al cartílag: “El més important és que els nois s'ho passin bé perquè han passat molts anys i més enllà de les victòries o derrotes, el que te'n queda és haver compartit moments molt intensos amb els teus companys.”

Punt d'inflexió

L'entrenador Clotet, ara mateix assistent al Swansea City, conserva bones sensacions d'aquella competició: “Jo vaig arribar a mitja temporada perquè l'equip el portava Òscar Perarnau, que arran de la destitució de Rubi, va anar a l'Espanyol B. I quan vaig arribar, vaig intentar no trencar res de la fantàstica feina que hi havia feta.” “Va haver-hi un punt d'inflexió després del primer partit que vam guanyar ajustat contra el Las Palmas. Va ser una prova de maduresa per a tothom i vam ser capaços de refer-nos”, recorda el tècnic.

ELS PROTAGONISTES

Estàvem molt motivats perquè l'entitat mai havia guanyat aquella competició
Oriol Ricarte
lateral del prat, titular en la final contra el vila-real
Durant tota aquella setmana has de minimitzar els errors i mantenir la calma tant com pots
Marc Mas
davanter del badalona, va jugar la final contra el vila-real
El més important és que s'ho passin bé perquè el que en queda sobretot són els bons moments
Charly Ruiz
atacant del prat, va jugar la final contra el vila-real
Va haver-hi un punt d'inflexió després del primer partit; va ser una prova de maduresa
Josep Clotet
assistent al swansea i tècnic del juvenil de l'Espanyol campió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)