Barça

Capità sense contracte

Barça. Sergi Roberto podria haver acabat avui la seva etapa al club blaugrana, després de 14 temporades al primer equip. La seva renovació, que seria per a un any, va lligada al límit salarial

Avui, 30 de juny, ha acabat oficialment la temporada 2023/24 i, per tant, també el contracte de quatre jugadors del primer equip del Barça, com són Marcos Alonso, João Cancelo, João Félix i Sergi Roberto. El del capità és, ara mateix, el cas més calent. El de Reus podria haver viscut els seus últims partits amb la samarreta blaugrana, i és que a hores d’ara està més fora que dins del club.

L’arribada de Hansi Flick a la banqueta ha fet un tomb de 180 graus a la seva situació. El desig de Xavi Hernández era comptar amb el migcampista per a la pròxima temporada. El considerava una peça essencial per a l’equip per la seva versatilitat i rendiment sempre que se’l necessitava. Les seves actuacions sòlides independentment de la posició que se li assignés, afegit al seu baix salari, el convertia en una opció atractiva per oferir-li una renovació en un context econòmic complicat. Una intenció que es va posar més de cara quan el mes de març va brillar contra el Nàpols en els vuitens de final de la Champions. Sergi Roberto, que no jugava des de feia quasi dos mesos, va entrar en el terreny de joc en el minut 60 molt endollat, i va ser clau en el tercer gol dels blaugrana, obra de Robert Lewandowski. L’afinitat entre jugador i club era total. Tot feia pensar que es repetiria la fórmula de l’any passat, quan va ser renovat per una temporada més amb una clàusula de 400 milions d’euros. El tècnic terrassenc, aleshores, va ser un dels màxims responsables perquè aquest acord arribés a bon port. Ja sense ell, la cosa es complica.

En aquest curs, el futbolista català ha participat en 24 partits –14 de lliga, cinc de Champions, tres de copa i els dos de la supercopa–, dels quals 15 han estat com a titular i 9 de suplent. Ha marcat tres gols i ha repartit tres assistències. Un jugador amb un rol secundari, però sempre al servei de l’equip. Ara amb l’entrenador alemany s’obre un nou escenari. Malgrat que la intenció de Roberto és continuar al club de la seva vida –va arribar a la Masia com a cadet el 2006 procedent del Nàstic– els canvis en la direcció esportiva i les restriccions salarials han deixat en suspens la seva renovació.

La seva permanència està en mans de les decisions que prendrà la directiva abans del 15 d’agost, data límit per ajustar l’equip dins dels límits salarials establerts i veure si es pot formalitzar la seva inscripció. Està per veure si Sergi Roberto estarà disposat a esperar tant temps per resoldre el seu futur. De moment, ja s’ha començat a moure. Cansat d’esperar al Barça, ha iniciat conversacions amb altres clubs. El migcampista ha deixat caure en més d’una ocasió que veuria amb bons ulls mudar-se als Estats Units, però altres equips de la lliga espanyola, com el Sevilla, o de la Premier League, també temptegen la seva incorporació. Després de catorze temporades al primer equip, Sergi Roberto es pot acomiadar del club que l’ha vist créixer i triomfar.

Situacions diferents

Sergi Roberto no és l’únic que podria abandonar la disciplina blaugrana aquest estiu. El Barça no compta amb Marcos Alonso, que està obligat a buscar-se la vida després d’haver acabat avui el contracte que l’ha vinculat dues temporades a l’entitat culer. Va arribar lliure procedent del Chelsea l’estiu del 2022, i el seu rendiment no ha estat el desitjat. Diversos clubs que disputaran la Champions s’han interessat per ell.

Ben diferent és la situació dels dos portuguesos. Malgrat que João Félix i João Cancelo han acabat avui la seva cessió, el club els vol, i ara hauran de començar de zero les negociacions amb l’Atlético i el Manchester City, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)