Més futbol

Rubi és l'escollit per dirigir el Llevant a primera divisió

Un esglaó més. L'extècnic del Girona s'estrenarà en la màxima categoria i tindrà la missió de reflotar el conjunt granota, cuer, a dos punts de la salvació

Joan Francesc Ferrer Sicilia, Rubi, serà, a falta de confirmació oficial, el pròxim entrenador del Llevant a primera. Després de la dura derrota de diumenge, a casa contra la Real Sociedad (0-4), la junta directiva del club valencià va decidir prescindir dels serveis de Lucas Alcaraz, fins llavors màxim responsable tècnic de l'equip. Trencades les negociacions amb Francisco Javier Rodríguez, exentrenador de l'Almeria, i descartant els dos tècnics amb contracte en vigor amb un club de segona, Vicente Moreno (Nàstic) i Luis César (Albacete), Rubi va entrar en escena en les negociacions amb els granotes, que li ofereixen així la primera gran experiència en la màxima categoria del futbol estatal.

Encara molt present en el record dels aficionats blanc-i-vermells, Rubi va dirigir el Girona la temporada 2012/13. Els gironins van firmar la millor campanya de la seva història, només superada pel que fa als números per la passada, amb Pablo Machín. El de Vilassar de Mar va arribar al club gironí com a analista de Raül Agné la temporada 2011/12 i amb la destitució d'aquest va passar a ser segon entrenador de Josu Uribe, primer, i de Javi Salamero després. La bona manera de fer amb aquest últim li va proporcionar la primera oportunitat en el món professional i no la va desaprofitar. La temporada amb el Girona va ser esplèndida pel que fa a la vistositat del joc dels gironins i als resultats. Amb un pressupost precari, l'equip va acabar en la quarta posició després de barallar-se amb gegants com l'Elx, el Vila-real o l'Almeria, amb qui va disputar i perdre l'última i decisiva eliminatòria del play-off d'ascens a primera.

De Girona al cel

La gran campanya que va fer el Girona de Rubi ha permès a aquest fer un gran salt en la trajectòria com a tècnic. El maresmenc no va renovar amb el conjunt gironí per enfilar-se dins el cos tècnic del Barça de Tito Vilanova, una oportunitat única que no podia deixar escapar de cap de les maneres. La pèrdua d'un dels seus valedors i els constants canvis en el club blaugrana van portar Rubi al Valladolid el curs passat. En el club castellà, el tècnic de Vilassar de Mar va haver de lluitar contra un entorn rígid i una pressió constant per aconseguir un únic objectiu, el retorn de l'equip blanc-i-violeta a primera.

Rubi tindrà ara la missió de salvar el Llevant del descens. Els blaugrana són cuers, a només dos punts de la permanència.

Una trajectòria ascendent

Des que va deixar la pràctica del futbol –va militar en equips com el Manlleu, l'Hospitalet o el Terrassa–, Rubi ha firmat una trajectòria ascendent com a entrenador. El maresmenc va començar a dirigir l'equip de la seva població natal, el Vilassar de Mar, a tercera divisió, els cursos 2001/02 i 2002/03. La temporada següent, l'Hospitalet el va fitxar, també a tercera, i el curs 2004/05 va fer el salt a segona B amb el Sabadell. Rubi va decidir incorporar-se a l'Espanyol per dirigir el filial durant tres temporades (del 2005 al 2008) i després va tenir dues experiències fora de Catalunya, amb l'Eivissa (2008/09) i el Benidorm (2009/10). L'any 2011 ja va entrar al Girona per continuar pujant categories i aconseguint èxits com a professional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)