Barça B

Conjura per fugir

2a divisió B. Els capitans de la Pobla, que encadena nou jornades sense guanyar, apel·len a la capacitat de reacció del bloc i a la recuperació de l'identitat com a claus per sortir del descens

Els grana han sumat 3 punts de 27 i han cedit set posicions

Després de la derrota 0-4 contra el València Mestalla de diumenge passat, la plantilla de la Pobla espera haver tocat fons. Aquests dies estan sent de reflexió al filial del Nàstic. Els jugadors estan tocats, però no enfonsats. Hi ha una consigna molt i molt clara: si l'equip va demostrar en un tram de la primera volta que tenia nivell per competir a segona B, ara ha de recuperar aquelles sensacions per fugir de la cua. La mala dinàmica de nou partits sense guanyar –3 punts de 27– ha fet que el conjunt grana hagi perdut set posicions i s'hagi situat en la penúltima plaça. Ara només el Llosetí està per sota, i té els mateixos punts (23).

A l'hora de fer una radiografia dels problemes de la Pobla, els capitans –tret de Joaqui, que no ha volgut fer declaracions– tenen molt clar el diagnòstic. Si l'equip ha deixat de guanyar, és perquè no ha estat fidel al seu ADN. “En aquests últims duels hem perdut una mica aquella identitat de mirar de jugar sempre la pilota; hem intentat arriscar menys, amb un joc més directe, i els rivals s'han torbat més còmodes”, explica un autocrític Denis Coch. El segon capità, Alfons Serra, afegeix un argument: l'estat mental. “Hem de recuperar la confiança i l'alegria que ens caracteritza”, diu el mig vallenc, que és optimista: “Estem fotuts per la darrera derrota, però la situació no és dramàtica.” Serra, de fet, està convençut que hi ha nivell per evitar angúnies: “Disposem de qualitat de sobra, hi ha potencial i arguments més que suficients per pensar a salvar la categoria.”

Un altre factor que ha perjudicat la Pobla, segons explica Kike Tortosa, és que el marge per a la sorpresa és cada cop més estret. “Si no hem estat fidels a la nostra identitat és també perquè els rivals ja ens coneixen i saben com contrarestar el nostre estil, no podem fer el nostre joc com abans”, afirma el futbolista alacantí, que està convençut de les capacitats que té l'equip per fugir de la cua: “Després de perdre contra el Mestalla sabem que hem tocat fons, però estem més units que mai, mantenim la il·lusió i tot és una qüestió de dinàmiques.” En aquest aspecte, la fortalesa mental, Denis Coch, recorda el caràcter del bloc: “Ja vam demostrar la nostra força l'any passat en el play-off, en què vam remuntar situacions adverses. Amb actitud i mantenint la identitat, podrem tirar endavant aquesta situació.”

Per revertir la dinàmica, això sí, caldrà millorar un aspecte que ha penalitzat la Pobla fins ara: el rendiment de l'equip com a local. Les dimensions del camp no ajuden a desenvolupar el futbol de toc que li agrada proposar a Martín Posse, i els grana han sumat més punts a domicili (12) que a casa (11). “Cal que ens fem forts davant de l'afició, ja que en les pròximes sis jornades, tenim quatre partits com a locals. Seran clau”, conclou Kike Tortosa.

Ara els rivals ens coneixen molt millor i és més complicat fer el nostre joc. Els pròxims partits a casa seran determinants
Hem tocat fons, però estem més units que mai. Hi ha il·lusió i estic convençut que ens en sortirem
Kike Tortosa
quart capità de la pobla
Ja vam demostrar l'any passat la nostra capacitat de reacció. Amb actitud i identitat, podem sortir de baix
Denis Coch
capità de la pobla
Hem d'oblidar el 0-4 contra el Mestalla i recuperar l'optimisme. Tenim arguments de sobra per salvar-nos
Alfons Serra
segon capità de la pobla

Un cap de setmana per descansar

Després del dur correctiu de diumenge passat, la Pobla tindrà tres punts assegurats diumenge que ve: els que s'atorguen a tots els equips cada jornada que els tocaria jugar contra l'Huracán. Els de Martín Posse, doncs, descansaran aquest cap de setmana i es podran centrar en el complicat partit d'aquí a quinze dies contra l'Eldenc, en què el filial del Nàstic torna a jugar a casa. “Quan perds com ho vam fer, sempre tens ganes de tornar a competir”, explica Denis Coch, que tot i això valora positivament aquesta jornada de descans: “Ens anirà bé perquè podrem preparar millor la cita contra l'Eldenc.” Després de jugar contra els blaugrana, que són un dels equips revelació i s'han situat cinquens, la Pobla es desplaçarà al camp de l'Olímpic de Xàtiva (15è) i rebrà, consecutivament, el Cornellà (4t)
i el Llosetí (19è).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)