Nàstic

MANOLO REINA

PORTER DEL NÀSTIC

“Ja és bo que ens exigeixin, hem estat tot l'any a dalt”

Reina veu positiu el llistó alt, tot i que recorda el missatge instaurat al vestidor: “Primer, els 50 punts”

“Estic en un dels meus millors moments; l'equip rutlla i tots ens en beneficiem”

Hi ha paral·lelismes entre aquest Nàstic i el Llevant de l'ascens: som una plantilla unida i hi ha jugadors de molta qualitat

Queda només un terç de lliga i, després de passar-se gairebé tot el curs en zona de play-off, el Nàstic afronta el darrer tram amb propòsits ambiciosos. Des de la plantilla es repeteix com un mantra que primer cal salvar-se, però arribats en aquest punt, a ningú no se li escapa que als grana se'ls pot exigir lluitar per la promoció. Així ho veu un dels pesos pesants de la plantilla, el porter Manolo Reina (Villanueva del Trabuco, Màlaga, 1-5-1985), una peça clau en els bons números de l'equip grana.

Només queda un terç i són a dalt. Com valoren la feina feta fins ara? Imagino que, amb la salvació a tocar, és l'hora ser ambiciosos...
Hem fet uns primers dos terços molt bons. No deixem de ser un equip que acaba de pujar i hem estat tot l'any a la part alta. El que ens ha funcionat fins ara, en tot cas, ha estat pensar a curt termini, i això és el que hem de continuar fent. Primer hem d'assolir els 50 punts i, quan ho hàgim fet, ja pensarem en cotes més altes.
Encadenen vuit jornades sense perdre; tot i això, el llistó d'exigència és molt alt. S'és just, amb l'equip, tenint en compte d'on vénen?
Acabem de pujar, però estem donant la cara. Encadenar vuit jornades sense perdre és difícil i, si hem assolit aquests números, és perquè estem fent molt bé les coses. Ja és bo que ens exigeixin, ja que hem estat tot l'any a dalt.
Per mantenir-se a dalt, la clau serà rendir a casa, on tenen un parell de partits més que a fora, oi?
Sí, l'equip és fort com a local i hem de mantenir aquesta solidesa si volem fer alguna cosa bonica. A casa, amb l'ajuda de l'afició, el suport de la qual és importantíssim, podem aconseguir aquestes fites. Això sí, hem d'anar pas a pas i centrar-nos en el pròxim partit [de demà] contra la Ponferradina.
Diuen que, si alguna cosa rutlla, més val no tocar-la. En el cas del Nàstic s'han fet molts canvis en el mercat d'hivern. Quan totes les peces estiguin del tot acoblades, i ja ho comencen a estar, oferiran un plus més?
Sí, l'equip s'ha retocat, però hem continuat responent. Al final, els jugadors que estan entrant han aportat molt i estan a l'altura. Aquí el que compta és que tots som importants, hi ha un bon grup, i al final això és el que et fa donar un plus.
Parli'm de vostè. Té els millors números des de l'any de l'ascens a primera amb el Llevant, el 2010. Com es troba?
Doncs enguany està sent una de les millors temporades de la meva carrera. Al final, la dinàmica positiva de l'equip està ajudant a fer que tots, individualment, estiguem vivint un gran any.
I això que la defensa ha anat canviant molt. Només Mossa és fix. Això li complica la vida?
No. Ha quedat demostrat que jugui qui jugui la línia del darrere està a l'altura. Hi ha molta competència i qualitat, i això es veu en cada partit.
Parlant de la línia defensiva. Com s'ha viscut al vestidor el cas Calavera?
No en sé ben bé els detalls, però sé que va demanar disculpes, que s'ha equivocat, i ara el club és el que ha de decidir. Si vol que continuï amb nosaltres i es reintegra, sempre que sigui per sumar, serà benvingut.
A la seva ombra, hi té dos deixebles amb projecció, Fabrice Ondoa i Alberto Varo. Com els veu?
Són dos porters complets i amb moltes qualitats, que a més a més són molt joves. Tots dos tenen molt bones condicions, i ara el que han de fer és treballar per explotar-les.
Ha jugat 100 partits amb el Nàstic. Amb què es queda?
Amb el dia de l'ascens. Havíem passat dos anys complicats, sobretot després de la garrotada que ens vam endur a Llagostera.
Tenia experiència en l'elit i va decidir fitxar pel Nàstic a segona B. El veia com un nou trampolí?
Sí, vaig apostar pel Nàstic perquè m'agradava com es feien les coses al club i m'ha sortit molt bé. Ara només espero mantenir aquesta progressió.
Va pujar amb el Llevant a primera. Veu paral·lelismes entre aquell equip i aquest Nàstic?
Sí, llavors érem un grup molt unit, en què tothom sumava, i aquesta plantilla és molt similar. A més a més, com en el Llevant del 2010, hi ha jugadors de qualitat que marquen la diferència.
Mulli's una mica. On veu el Nàstic en la jornada 42?
Si fos per mi, el veuria primer! Però hem de ser objectius i saber que costa molt guanyar. La recepta, ja l'he dit: anar a pams i seguir en la mateixa línia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)