Nàstic

Protagonisme perdut

Nàstic. Marcos, clau a segona B, no té el pes esperat en el debut a segona A i en els últims partits, en què Àlex López li ha passat al davant com a alternativa a Aníbal, no ha anat convocat

Un dels futbolistes que més troba a faltar l'afició del Nàstic últimament és Marcos Jiménez de la Espada. El davanter de Pollença, clau les tres últimes temporades a segona B, no té el pes esperat la campanya del seu debut a segona A i, en les últimes jornades, ni tan sols ha anat convocat.

El futbolista que al principi de la lliga es disputava amb ell la posició de davanter centre, Àlex López, va tornar a jugar dissabte al camp del Llagostera després de cinc mesos de baixa per lesió. També Marcos ha estat lesionat últimament –de mitjan gener fins a mitjan febrer–, i li costa molt tornar a tenir minuts. A principi de curs, Àlex López va començar com a titular i Marcos va anar tenint minuts de manera progressiva –onze titularitats i quatre gols en la primera volta–, però la lesió va ser un punt d'inflexió i la pèrdua de confiança per part del tècnic, Vicente Moreno, l'ha acabat d'apartar del terreny de joc. Des que va superar la lesió fa dos mesos, Marcos només ha disputat cinc estones en cinc partits, 50 minuts en total. En els tres últims no ha anat convocat. En l'últim que va disputar, contra el Còrdova, era al camp quan el Nàstic va provocar el penal que acabaria suposant el 4-4. Tot i que ell és el primer xutador grana –ha fet tres gols de penal aquesta temporada–, l'encarregat d'executar-lo va ser Emana.

Aníbal Zurdo, el davanter centre fitxat al gener per les lesions de Marcos i Àlex López, ha fet valer la seva major experiència en la categoria i ara és la primera opció de Moreno per a la posició més avançada de l'equip, que també ocupen últimament –abans que Àlex López i Marcos– els mitjapuntes Emana i, sobretot, Naranjo, màxim golejador de l'equip tarragoní. A Palamós, per exemple, Naranjo i Aníbal van jugar tots dos en punta, i alguna vegada el mexicà se situava una mica més endarrerit. Amb l'empat en el marcador, en el minut 68, va ser quan Moreno va fer entrar Àlex López, que va jugar al costat d'Aníbal –fins que aquest va ser substituït en els últims minuts per Xisco Muñoz–, amb Naranjo més endarrerit i escorat a la banda. Probablement, Naranjo, Emana i Aníbal jugaran d'inici diumenge contra el Mirandés.

REFERENT OFENSIU

Aníbal és ara el punta titular, tot i que Naranjo i Emana també hi solen jugar

POCA PARTICIPACIÓ

Marcos només ha jugat 50 minuts des que es va recuperar d'una lesió fa dos mesos

Naranjo manté l'efectivitat de la segona volta

L'atacant del Nàstic més productiu aquesta temporada és José Naranjo, un mitjapunta que no partia al principi de la temporada com a candidat a la titularitat. Li va costar entrar a l'equip, però quan ho va fer de seguida va demostrar una gran capacitat de definició davant els porters rivals, que li va permetre tancar la primera volta amb tres gols tot i haver estat només set vegades titular. En la segona, ja consolidat com un dels futbolistes importants, ha augmentat l'efectivitat. Dissabte, a Palamós, l'andalús va marcar el desè gol de la temporada i va trencar una petita sequera de quatre partits. “Feia dies que buscava el gol amb insistència”, va dir després.